Šta je novo?

Cooler za zamenu

new_bee

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poena
154
Kuler na grafičkoj je postao preglasan, i trebalo bi ga(ako je moguće) zameniti.
U pitanju je grafička NVidia GeForce 9500GT sa 512MB rama.
Kuler je toliko glasan da me bukvalno boli glava posle pola sata rada na kompu :wall:

Treba mi savet da li može da se zameni kuler, tj ubeđen sam da može samo gde naći da bude takvih gabarita da može da se uglavi i da lepo radi?

Pa vidi prvo ga ocisti, vidi da nije do toga... a potom posto vidim da si iz novog sada, odes u bilo koju od racunarskih prodavnica u jevrejskoj, win win, pakom, pc practic, tu blizu ti je i LIMit ili do ade na spensu posto sam video da oni imaju, uglavnom potrazis i pitas da'l imaju cooler za tvoj model graficke. Kad nadjes najbolje bi bilo da das njima da urade posto vidim da pitas da li je to uopste moguce, mada je u principu lako kada nadjes odg. cooler, prosto potrazis uputstva na googleu ili youtubeu ima 100%, i ne zaboravis termalnu pastu, koju takodje mozes kupiti u nekoj od tih prodavnica ili u tehnotroniku u brace ribnikar za 150 dindzi :D
Hope this helped

Hvala druže, naravno da je pomoglo :)
Hteo sam prvo ovde da vidim da li uopšte imaju da se kupe kuleri za grafičku...
Inače, čistio sam produvavao pre par dana, malo se stišao ali i dalje 'melje' :crash:

Hvala druže, naravno da je pomoglo :)
Hteo sam prvo ovde da vidim da li uopšte imaju da se kupe kuleri za grafičku...
Inače, čistio sam produvavao pre par dana, malo se stišao ali i dalje 'melje' :crash:

Onda menjaj, sta da ti kazem osim srecno :D

Ocisti kuler fino, i promijeni mu pastu - mislim da bi se trebao puno manje cuti (tako je kod mene). A u najgorem slucaju promijeni, kod te graficke mozes 100% promijeniti!

Ako na kraju budes primoran da menjas kuler idi na Accelero L2 Pro, jako jeftin kuler, necujan i odlicno hladi :).

Pozdrav!

Gde u BG ima da se nadje neki jeftin kuler da zameni fabrički na GTS 250, koji mi se upravo raspao, montirao sam 12ku preko molexa da puše u grafiku al nema senzor pa je bučna čak i kad se ništa ne radi a kad se optereti temperatura ode preko 100stepeni

'em li ga idi na itsvet.com pa malo potrazi. Pre neki dan sam bio u Delta City-ju i tamo u Comtrade-u sam video neke kulere za graficku pa mozes eto kod njih pogledati. E sad ja samo da napomenem ono sto sam ja primetio kod zamene kulera na grafickoj karti a to je da ako recimo menjas samo pastu i vracas stari kuler bitno je da ako se recimo srafi, da ga ne zasrafis ko manijak pogotovo one srafove koji imaju male federchice na sebi. O ovome treba obratiti racuna. Znaci ne pritiskati previse kuler i ne shrafiti ko manijak nego taman koliko osetis da ne moze vise.

Sta bi ste preporucili za hladjenje Sapphire ATI RAdeon 9600XT a da bolje hladi od fabrickog?

Poslednja izmena:
Ako se cooler jako cuje,mozes prvo da probas da podmazes lezajeve.Meni je to lakse resenje nego da trazim okolo novi:)Lepo ga citavog rasklopis ,ocistis i podmazes ,vise puta sam to radio sa bucnim coolerima .Pomaze:)

Ne znam koliko ce to da traje, mislim na podmazivanje lezajeva. Koliko ja znam, lezajevi od tih malih elektromotora su obicni prstenovi, bez kuglica i td. kad dobiju luft, tj kad se istrose onda pocinju polako da bruje. e sad kad ih podmazes crvrscom mascu onda stvaras otpor koji utice na brzinu, ako podmazes redjom onda ce se vjerovatno brze i isusiti i poceti ponovo da bruji...

To je dobro za privremeno, ali ako cooler nije skup mislim da ne treba sebi praviti posao i mucenje da podmazujes kulere svakog mjeseca kao trapove na mercedesa :)

Hey pa imas fazon i sa podmazivanjem kulera,ja sam to radio i tako resio problem svakog glasnog kulera.....Odlepis nalepnicu,skines gumicu kojom je zatvoren otvor gde je osovina kulera,sipas malo ulja,okrenes par puta da se lepo podmaze,vratis sve na staro mesto i radi kao nov.....Samo nemoj previse ulja da ti posle ne curi svuda po kompu.....Mada je ipak najbolje kupiti NOV kuler!

Nazad
Vrh Dno