Crysis je napisao(la):Novije kartice zahtevaju bakrene hladnjake,dosta se greju i Alu ne moze da ih ohladi.
Podrzavam custom made kulere ali pod jednim uslovom da neko nema kintu da kupi gotovo provereno fabricko resenje.Najbolji vga kuler po meni defintivno Zalman VF700-Cu.Opklada je da uspes da napravis "bolji" hladnjak od ovog a da te izadje dosta jeftinije kako bi vredelo svo potroseno vreme i trud.
Niksa je napisao(la):580/330 ? Koja ti je kartica?
Znam da je lakse, ali nije ni edit mnogo teziNiksa je napisao(la):Sorry :-(
Lakse mi bilo onako
Koliko je to vremena za edit od posta?
Licno, svidja mi se NV Silencer 6, koji pase na 7800GT.Sovica je napisao(la):Malo vadim thread iz mrtvih ali imam jedno pitanje...
Posedujem XFX 7800GT i temperature u idle modu su izmedju 52-54 C.
To mi se cini kao da je malo preterano... posle 15 minuta igranja oblivion-a temperatura je isla do 81 C sto znaci da sam igrao malo duze mozda bi isla i dalje.
Interesuje me da li je ova temperatura preterana i ako jeste da menjam onda kuler?
Razmishljao sam o Zalman vf900cu ali nisam video da ga ima u Beogradu...
Pozdrav!
Niksa je napisao(la):A kakva ti je ventilacija kucista? Mozda dodatkom par kulera na kuciste resis stvar ne samo za GPU vec i ca Chipset, CPU i sve ostalo.
Pozdrav, Niksa
Sovica je napisao(la):Imam jednu osmicu spreda koji duva na hard-ove i jednu osmicu (doduse vrlo slabu) koji izduvava od pozadi. Inace ove temperature su mi trenutno sa otvorenim kucistem tako da verujem da su jos vece kad je zatvoreno...
Pozdrav!
Rale45 je napisao(la):Moram i ovo da naglasim.
Skini BIOS iz graficke na hard sa NVFlash-om (ako se ne varam), pa ga otvori u NiBiToR-u.
Zatim, proveri na koliko procenata snage je namesten ventilator da duva u 2D i 3D modu.
Meni je bilo namesteno debilnih 23% za 2D mod, i jos debilnijih 46% za 3D mod, sto je premalo uzimajuci u obzir velicinu stock hladnjaka i ventilatora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari