Šta je novo?

Cooler za VGA

PARTYBOY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.11.2003
Poena
309
Pomoc

Zanima me sledece.
Posto sam kupio Gainward 6600GT Ultra 1960 Golden Sample i sad mi treba neki dobar kuler koji ce da zameni postojeci , dali neko zna koji ide i gde moze da se kupi i koja je cena.
Unapred hvala

PARTYBOY je napisao(la):
Zanima me sledece.
Posto sam kupio Gainward 6600GT Ultra 1960 Golden Sample i sad mi treba neki dobar kuler koji ce da zameni postojeci , dali neko zna koji ide i gde moze da se kupi i koja je cena.
Unapred hvala
Zbog cega bi da menjas postojeci? To je GS, trebalo bi da ima OK cooler.

GoranM je napisao(la):
Zbog cega bi da menjas postojeci? To je GS, trebalo bi da ima OK cooler.
Pa veruj mi da nemam pojma,nije los kuler necuje se ali meni djavo neda mira pa moram da kupim.
Zanima me ako ima gde moze da se nadje i ako ima neka slika da se vidi kakav je kuler.

Ako hoces dobar VGA kuler uzmi TT Extreme Giant III. Imaju ga u MB-softu ali cekaju isporuku vec mesec dana tako da ga trenutno nemaju na lageru a kada ce stici boga pitaj ja ga jurim vec neko vreme. Njegov opis inace imas u SK 6/2005. o njemu su sve najbolje napisali kao i da je najbolji kuler on air za VGA. Cena je 10 evra.

U MB-u ga nikad nemaju a koliko ga ljudi ceka nikada ga nece docekati. Nema ga vec mesecima. Mislim da je lud onaj ko koji se nada toliko.
Dejo, ako je dobar cuti. Ako ti se clockuje evo ti moj pa se igraj. Uzeo si dobru kartu i umesto da uzivas ti opet razmisljas o glupostima. Ne daj Djavolu da ti dosadjuje. Vidimo se sutra (u nedelju)!

Ako je giant "najbolji kuler on air za vga" onda sam ja trotinet.
Za 10e jeste, ali da je najbolji to nije.

Zanima me ovo mislim sledece posto nisam do sada imao GeForece graficku imao sam ATI 9000PRO i 9600 i mogu reci da nije losa , sa 9000PRo samimao 10200 poena u 3D Marku 2001 a sa ovom 9600 nisam probao.
Zanima me sledece:
Koji je dobar program mislim za klokovanje grafike jer sam pokusao sa onim preko propertisa Clock Frequency Settings i isao je 555/1001
Dali mislite da moze ona jos i sta mi predlazete.

Unapred hvala

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
U MB-u ga nikad nemaju a koliko ga ljudi ceka nikada ga nece docekati. Nema ga vec mesecima. Mislim da je lud onaj ko koji se nada toliko.

Jel neko rekao: "Godo"?

Salu na stranu.... videh u medjuvremenu da je HG nudio Thermaltake xyctz (ne secam se vise oznake) VGA kuler koji bese Giant III ali bez ventilatora za sitnih 16e. Dakle +6e i - dva vetilatora.

Poenta vica: dzaba se nadate.... pa ni ovi iz MB-a nisu blesavi. Da mogu nabavili bi do sada vec Giant-a III. Ko je lud da ne nabavi nesto sto bi mogao da proda 100 kom za sat vremena.

teletabis je napisao(la):
Jel neko rekao: "Godo"?

Xa xa xa xa al se nasmejah opet :d Dobar ovaj thread ;)

teletabis je napisao(la):
Poenta vica: dzaba se nadate.... pa ni ovi iz MB-a nisu blesavi. Da mogu nabavili bi do sada vec Giant-a III. Ko je lud da ne nabavi nesto sto bi mogao da proda 100 kom za sat vremena.

Upravo to!!! Kada sam ga zadnji put video negde na netu kostao je oko 27$ preko ako se ne varam. Tako da je svaka cena manja 25e kod nas blago nerealna. I hajde realno pa i CM CoolViva je skuplja od 10e a Giant je kao bolji. Pa gde to ima?! (osim u Srbiji na papiru) :eyebrows:

Bolje da imate plan B ,)

Ako imas malo vremena kao ja:

Ja sam na mojoj Hercules AiW9800se@pro stavio stari kuler od Athlona 1Ghz i oborio mu malo obrtaje preko ploce. Malo busenja brusenja i rezanja navoja i strava telo za VGA kuler. Jeste da ne mogu da stavim nista u susedna tri--cetiri slota koji mi i ne trebaju ali nenormalno hladi uz tisinu. :)

evo i slike koja je malo mutna - mobilni.

poz, Niksa

Prilozi

• 060214_190432.jpg
    060214_190432.jpg
    128.9 KB · Pregleda: 219
Ja mislim da je leadtek uradio najpametniju stvar, na mojoj 6800, sa onim ogromnim hladnjakom sa obe strane tako da ventilator i ne treba(ima neki malisna koji ne znam cemu sluzi)
Ako je slicno uradjeno kod tebe sto bi dzabe cackao :trust:

Niksa je napisao(la):

Ja sam na mojoj Hercules AiW9800se@pro stavio stari kuler od Athlona 1Ghz i oborio mu malo obrtaje preko ploce. Malo busenja brusenja i rezanja navoja i strava telo za VGA kuler. Jeste da ne mogu da stavim nista u susedna tri--cetiri slota koji mi i ne trebaju ali nenormalno hladi uz tisinu. :)
A jel ti taj ventilator duva na hladnjak ili od hladnjaka? Nadam se da razumeš šta hoću da te pitam. I ja imam viška delova pa bi mogao tako nešto da nabudžim, sviđa mi se ideja.

Uglavnom, za nekoga ko ceni tisinu u kucistu,
za male pare CoolViva je stvarno odlicna kupovina.
Ako imas finu promaju u kucistu, onaj mali prcvoljak od ventilatora mozes i da sklonis,
jes da se ne cuje nesto ni kad se vrti, ali kad se vrti slabo pomaze :D

Hladi bolje od 90% fabrickih kulera, kompatibilna sa svim i svacim a kosta 1/3 cene Silencera,
kojeg mozes pokloniti-baciti pri apgrejdu graficke.
Za dosta vece pare tu su TT schooner, Extreme Giant, NV Silencer...
Hlade bolje, ali i kostaju.
TT Schonner je cak fanless, mada opet treba biti malo promaje u kucistu :)

Inace, meni Coolviva stoji na 2 OC-ovane graficke, Ti4600 i 7800GT, i pod idle i load jednostavno razbija fabricku kozmetiku.

"Radi, a ne cuje se"! :)

Poslednja izmena:
blago tebi...

meni taj isti cool vivo hladio 9600xt isto ao fabricki... ali sto jes jes.. ne cuje se :)

@Sam Fisher
Duva na hladnjak-ka GPU_u kao kod svakog kulera, inace toliko doro hladi da sam stekao utisak da moze da hladi i bez kulera (na promaju kucista) jer fabricko telo je bar 6 puta manje i sa "turbinicom" od ventilatora.

Imam jos jedan slican "manji" kuler koji je od Vante ali sa malo vecim razmakaom izmedju rupa za nosac. Mozda bude za neku drugu buducu karticu :)

Inace dok sam imao Athlon 1GHz umesto tog fan-a na to telo sam stavljao 8-icu na manji napon tako da je bilo extremno tiho. A na napajanje stavljao sam dva kulera u rednu vezu (jedan na ulazu a drugi standardno na izlazu iz napajanja ka napolju) sa komplet osecenim limom izmedju peraja za laksi protok vazduha i eto ti "harmonije" u kucistu. Onda se samo cuje HDD. Cak sam i kuciste "umetnicki" razbusivao radi boljeg protoka vazduha, steta sto nisam imamo dig foto da slikam.

Posle toga onda ostaje ti da se samo divis kucistu koje si sam modifikovao i da uzivas u tisini...

Poz Niksa

@PARTYBOY
Moja preporuka je da ako imas vremena i visak starih tela kulera kao i malo dara za tehniku da se malo igras i dobijes strava kuler - koji ce ti biti najlepsi na svetu, a visak para ako ti bas svrbi dzep potrosi n.p. na dodatnu mem ili na pivce :).

Predpostavljam da vladas koliko-toliko tehnikom cim hoces da menjas fabricki kuler

poz, Niksa

CamBieL je napisao(la):
blago tebi...

meni taj isti cool vivo hladio 9600xt isto ao fabricki... ali sto jes jes.. ne cuje se :)

Sigurno si primetio da uz njega ide pozamasna kolicina paste i debilno uputstvo da pastu treba pljucnuti onako ovlas po sredini ploca, a ona ce sama da se razmaze kako treba maltene :wall:
Uradim ja tako prvi put i nesto mi temperature nisu bile bolje od fabrickog resenja.

Rastavim sve ponovo, ali ovaj put razmazem pastu od ugla do ugla, po svim preklapajucim povrsinama (od dela koji naleze na gpu, do sastavljanja sa velikom alu plocom sa jedne, heatpipom i drugom alu plocom sa druge strane), tako da izmedju ploca ne bude sanse da ima vazduha, zjapa i sl., i dobijem termicki sjajno spojenu celinu. Temperatura je pala drasticno.

Sada, na heatpipeu sa donje strane mi je trenutno zakacen term. senzor i
kod najvecih visecasovnih opterecenja pokazuje temperaturu od 40C.
Temperatura jezgra u drajverima nikad ne prelazi 42C u idleu, koliko god u sobi bilo toplo, a max temp jezgra koji sam uspeo da naguram je 61C posle sata igranja COD2, inace seta od ~50-60 zavisno od igre.
Eh da, sve gore navedene informacije se odnose na do daske OC-ovan 7800GT 490/1200, za svaki dan ;)

Na Ti4600 u drugoj masini nemam ocitavanja iz drajvera, pa ne mogu tacno da kzem, bitno je da radi na 300/600 bez artefakata non-stop.

Poslednja izmena:

evo i slike koja je malo mutna - mobilni.

nemam bas nesto vremena ,a i nisam bas nesto vican sa alatom....da ne bude belaja... ;)

@srkiller

gde ima da se kupi coolviva i za koji kes?

sta mislite o ovome za 6600 gt:

http://www.itsvet.com/Spire-SP201-NBL-CoolForce-HighEnd-VGA/p-comp_comp_cooler-56-90

Poslednja izmena:
Jedina caka je da izbusis rupe na tacno mesto. A to sam uradio tako sto sam prislonio kuler uz karticu i kroz rupice ocrtao tacna mesta. Mozes i stari kuler da iskoristis za octavanje ali da ne ocrtavas kad se dodiruju nalezuca povrsina starog sa nalezucom povrsinom novog kulera (na GPU od vga karte) jer onda su rupe zarotirane kao u ogledalu.

A posle busenja mozes ili da narezes navoj ili da stavis pleh sraf (svaki sraf koji ide u plastiku sa malovecim navojem) jer je AL-mekan kao plastika.

Poz Niksa

Extra ponuda,i to za pastu stoji, ova bela sto dobijas uz Zalman vga kuler nije ni za sta (bez veze za firmu kao sto je Zalman "skupa").Arctic Silver verujem da je mnogo bolja pasta,sigurno postoje i bolje ali ne kod nas, jos da je malko jeftinija.

Niksa care!
Ovo tvoje modovanje izgleda strava! Ja bio resen da kupim zalmana ali sad vidim da je ovo fantasticno i sto bacati pare sto ti rece! Ja bas i nisam neki majstor ali cu rado da isprobam ovo sto si napravio. Mena sad zanimaju neke sitnice. Koje se burgije koriste? I da li su dovoljni ti srafovi za drvo da to cvrsto i pouzdano stoji. Sigurno si se namucio da to dobro i sigurno pricvrstis jer mogao si lako da slomis GPU. Pretpostavljam da si srafio sa zadnje strane kartice dodavajuci neke izolir platne. Steta sto nemas neke bolje fotke. Jos da ta kartica ima temp. sondu pa da si nam rekao razlike u temperaturi. Osecam da si oduvao Zalmana 700Cu!!!

Vidis cudo ti je mozak i malo spretnih prstiju!

Pozdrav,
Tirke

Poslednja izmena:
pa pazi, srki, moj xt se ni nije mnog grejao, ali sam ipak hteo onako malo da snizim temperaturu, cisto da probam malo OC...

Inace sam paste namazao ni sam ne znam koliko i to bele Cooler Master...
Btw. verujem da je srebrna bolja ali u krajnjoj liniji verujem daje sve to isti djavo i da je razlika mizerna... sto se paste tice...

ali sto se cooler-a tice... ja bih preporucio jos jednu koja je stvarno vrh... kako rekose, nosi ime po nekom holandskom jedrenjaku... da li se neko seca... na vrh mi jezika.. thermaltake jeste ali i mena ne mogu da se setim...

EDIT: SETIO SAM SE!!!! Schooner se zove... samo proveri da li pashe na tvou grafu ali pashe 99%...

Poslednja izmena:
Vrh Dno