Šta je novo?

Cooler za graficku?

Po meni to ti se ne isplati za tvoju graficku. Ispasce ti skuplji kuler od graficke. Ako bas hoces, pogledaj ovaj

ZM-80D-HP je dosta star proizvod koliko i sam Zalman,dizajniran je za starije garficke i po meni dosta komplikovan za montazu,sve u svemu nista posebno.ZM-VF700-AlCu je ok kuler,ali sigurno ti je bolje da uzmes ZM-VF700-Cu,za samo 2-3 eur vise,bolje hladi i mozes da ga preselis na sledecu tvoju vrucu graficku.ZM-VNF100 ne opravdava svoju cenu jer konkurencija (arctic cooling) ima vece i bolje resenje koje se zove AC Accelero S2.Ovaj AC Accelero S2 je po meni najbolje resenje za toj slucaj,ako vec menjas kuler zbog velike buke zasto ne bi isao na pasivan kuler (bez ventilatora,0 dBA).Cak i u slucaju da klokujes ili imas malo,lose provetreno kuciste postoji resenje fabricko,AC Turbo module (~12 eur) ili sam da modding-ujes,npr. Noctua 12-ca na 500 RPM (~13 eur).Mozes i na PM ako nesto ....

IMG_4994-big.jpg

Poslednja izmena:
Jel to za grafu iz "Moja mašina"??

Ako jeste, zašto jednostavno ne nađeš neki stari hladnjak za pentium 2-3 cpu i ne prilagodiš ga tvojim zahtevima.
Nešto u ovom stilu...

[URL=http://img209.imageshack.us/my.php?image=vgax550coolingmod02ju7.jpg][/URL]
[URL=http://img177.imageshack.us/my.php?image=vgax550coolingmod01rd7.jpg][/URL]

Hladi, nema vent-zujalicu (što je izuzetno bitno, jer je bila nepodnošljiva) i dalje zauzima samo jedan slot...
Davati veće pare za hlađenje te vga nema smisla... Osim ako nije neka ozbiljnija vga u pitanju...

poz

Ma imas bre onaj CoolerMaster, cetvrtasti za severni-most, cipset, kosta 150 dinara, uzmes jedan kineski ventilatorcic za 50 dinara, i eto ti tiho, a dovoljno resenje za tvoju karticu, dal si lud da dajes tolke pare da bi hladio tu graficku, bolje ih ulozi u doplatu za novu.

Hteo sam i za buducu graficku nesto.. :) Kuciste imam solidno provetreno... 1x120mm (2. mi stoji u kupiji -.-) i 1x92mm (koji je uzet iz cnps3100+) a ako treba mogu i modovati kuciste :D (tj napraviti rupice za jos jednu 120 :D)

Btw koliko hladi ovaj Accelero S1 (bez turbo module) ?

@djolez i koja je cena Accelero S1 + turbo module ?

thx na predlozima ;)

Hteo sam i za buducu graficku nesto.. :) Kuciste imam solidno provetreno... 1x120mm (2. mi stoji u kupiji -.-) i 1x92mm (koji je uzet iz cnps3100+) a ako treba mogu i modovati kuciste :D (tj napraviti rupice za jos jednu 120 :D)

Btw koliko hladi ovaj Accelero S1 (bez turbo module) ?

@djolez i koja je cena Accelero S1 + turbo module ?

thx na predlozima ;)

Odakle znas kakva ce ti biti sledeca graficka kartica i da li ce joj trebati bolje hladjenje? Ali ako te svrbe pare kupi, sta drugo da ti kazem...

Ovaj veci bi ti zavrsio posao, ako neces da se petljas sam, a onaj manji je bezveze, znaci onaj veci, da u pravu si tako nesto. :)

Onda kupi CM pasivac 150-200 din i jedan obican ventilator za 50 din.

Ova poslednja slika mi uopste nije jasna! Prvo, cini mi se da ventilator nema odakle da uzima vazduh, a drugo cini mi se da si ga naopako stavio, tako da on duva u stranicu, ako je ovo unutrasnja strana stranice. Trece @Flight ti je nasao od svih chipset kulera taj najvisi. Sad imas triple slot hladjenje :)

Poslednja izmena:
Ova poslednja slika mi uopste nije jasna! Prvo, cini mi se da ventilator nema odakle da uzima vazduh, a drugo cini mi se da si ga naopako stavio, tako da on duva u stranicu, ako je ovo unutrasnja strana stranice

dobro ga je okrenuo, a i ja se slazem da vent ima jako malo rupica za uvlacenje vazduha, tako da predlazem mali mod...

Ova poslednja slika mi uopste nije jasna! Prvo, cini mi se da ventilator nema odakle da uzima vazduh, a drugo cini mi se da si ga naopako stavio, tako da on duva u stranicu, ako je ovo unutrasnja strana stranice. Trece @Flight ti je nasao od svih chipset kulera taj najvisi. Sad imas triple slot hladjenje :)

Pa isprobao sam :D ima odakle da uvlaci & izbacuje vazduh ;) (stavio sam ruku na one male rupice :) ).
Sto se tice triple slot hladjenja to mi i ne smeta.. i onako ne koristim pci slotove :).
Flight je dao predlog za chipset kuler ja sam ovaj izabrao ;)

dobro ga je okrenuo, a i ja se slazem da vent ima jako malo rupica za uvlacenje vazduha, tako da predlazem mali mod...

mod cu napraviti kasnije...tj tokom vikenda :)

Poslednja izmena:

Okrenuo ga je da izduvava vazduh napolje. Taj ventilator treba da ubacuje vazduh u kuciste a ne da izbacuje iz kucista.

Poslednja izmena:
U pravu si ;) sad sam ga okrenuo i namestio na vise rupica :d

Hehehehe, dobro me nasmejaste! :D

Odlicno si uradio, za 650 kinti si dobio tisinu i fino hladjenje za tu karticu, a kada budes kupovao novu karticu, otom potom, za male pare si resio hladjenje i buku, samo jos tu stranicu od kucista resi i mozes da uzivas. :)

Vrh Dno