Šta je novo?

Cooler za FX 8350

• Začetnik teme Začetnik teme Srle22
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Moze neka preporuka za cooler (oko 30-tak EUR) za ovaj procesor. Ne planiram overclock, vec samo da zamenim ovaj stok cooler - mnogo se dere.
Gledam ovaj Cooler Master Hyper 412R, ne izgleda lose I uklapa mi se u budzet.
Sta mislite?
Unapred hvala, za svaki koristan savet.

Poslednja izmena:
Ako jeste, smanjis mu broj obrtaja.

Losiji od LC-a.

Da. Manje bakarnih cevi, manji je sam hladnjak, kuler 92mm. Dosta losiji od LC-CC-120.

Edit:

Ako ti LC bude bucan na default, sto svakako nece biti ni blizu stock kulera, samo stavi na Silent u biosu ili rucno obori broj obrtaja, podesi manje agresivnu krivu/smanji pwm.

Poslednja izmena:
Losiji, a verovatno i bucniji, sa vise obrtaja i manjim ventilatorom.
Cc120 ti je u klasi onog skupljeg 412 CMa, od 4.6k.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Sad ide sledeci rezon.
Dosta puta sam trazio savet na ovom forumu i nikada se nisam prevario kada sam poslusao iskusnije clanove, narocito kada su ovako nepodeljenog misljenja.
Stoga odoh kupiti taj LC (mada mi jos uvek bolje zvuci Cooler Master)

Hvala svima na savetu.

jel kupujes kuler da zvuci ili da hladi procesor i bude sto tisi? :d

Kada su racunari u pitanju, odavno sam shvatio da jako puno clanova ovog foruma o toj materiji zna mnogo vise od mene. Sto je jos vaznije to sto znaju hoce i da podele sa nama manje upucenim i ljubopitljivim. I to vrlo nesebicno.
I kada dodjem ovde sa nekim predubedjenjem (kao u ovom slucaju) vrlo dobro saslusam misljenje ljudi sa foruma i gotovo uvek poslusam savet koji mi daju. (nisam sujetan ni malo i vrlo dobro znam sta ne znam) Ali znam gde da pitam. 😉
Tako da LC je narucen, sutra stize i montira se, pa se javim da napisem utiske.

Koristio sam CC-120 na dobro klokovanom FX 6300, slicna potrosnja kao stock 8350.

Samo u stres testovima sam cuo kuler.

To bi onda bilo to. Ja ne nameravam da clockujem procesor (bar ne za sada) vec samo da se oslobodim umilnog zvuka njegovog fabrickog coolera (**bo ga ko ga napravio).I sutra lepo subota, pa cu imati vremena da ga polako montiram (nadam se da nije nesto previse komplikovana operacija) i da uzivam u tisini.

Prosta je montaza, imas u kutiji uputstvo, a i na youtube video kacenja.

Stigao LC 120, montiran i sada uzivam u tisini.....a montaza je stvarno komplikovana - kao da uvuces pertle u nove patike.....zaista nisam ocekivao da za 2500,00 RSD moze da se dobije ovakav cooler.....posle onog fabrickog koji je malo tisi od brusilice, ovo je prosto neprijatna tisina.
Kao sto rekoh, jos jedan plus za Benchmark forum I njegove clanove.......hvala.

Sad sam bas gledao u BIOS-u, temperatura procesora 39 stepeni a brzina ventilatora oko 980 RPM. racunar radi vec jedno dva sata, nista posebno, malo surfovanja, ali mi se za sada bas sve svidja kako radi.

Poslednja izmena:
Na 1100-1200rpm pocinje da se cuje kuler od LC-CC-120. Meni je do toliko bio necujan.

Ako nema AM4 kacenje, mozes da porucis od dobavljaca, tj. od radnje gde si kupio, ili direktno od LC-a, [email protected]. LC nema svoje fabrike(koliko znam, samo lepi nalepnice na proizvode 😀), mislim da CC-120 proizvodi Zalman.

Poslednja izmena:
Ko god da ga je proizveo, dobro je to uradio. I veoma mi se svidja jednostavan nacin kacenja samog ventilatora, tako da ako jednog dana crkne, lako moze da se zameni bilo kojim iste velicine - bas prakticno.

Nazad
Vrh Dno