Šta je novo?

cooler za cpu?

A ako neces da budzis i zezas se pazari zalman 9500. Naravno ako nisi u frci mozes sacekati i na model9700 koji uskoro treba da se pojavi. Licno sam vrlo zadovoljan zalmanom. Meni 6300@2,8GHz sa zalmanom na 2.400 obrtaja drzi uglavnom ispod 40stepeni idle (napominjem da imam bad axe plocu)!!!

Nisi rekao koliko te kosta taj tt ali sa 12icom mislim da bi trebao super da radi za manje para od zalmana. E sad ja sam ti zalman predlozio posto si napisao "sta ima bolje od ovog"; jedino iz tog razloga.

mastercula: 1200 je samo nocu tj kad spavam. Nisam ja od onih koji pate od buke. I tako mi je onaj qler na grafickoj skoro isto glasan kao i ovaj na 2400. Kada pazarim vnf700cu onda cu da zavarim prekidac na minimum ;o)

Poslednja izmena:
ali treba mi i tisina... 😀 pare nisu problem, da je tiho i hladno, zbog velikog kucista sumnjam da velicina moze biti problem, i zaobilazim tecna hladjenja, koliko sam skapirao tt moze biti tih i dovoljno ladan? nadam se i za neki oc? kuciste je dosta veliko sa: 2x120mm pozadi+120mm napajanje, sa bosne strane prema cpu i mb 2x90mm, sa druge bocne 3x90mm za hdd (izvlace vazduh napolje) i ispod 2hdd-a po jedan onaj titan ttc 12. Znaci dovoljno vazduha, jos samo da nesto stavim na buduci c2d da sedne kao guza na noshu! 🙂

Nesto mi se vrzma po glavi da oblozim kuciste sa unutrasnje strane sa tankim, nesto kao stiropor ali savitljivo i ne ljusti se kao da je gumirano, cini mi se da stavlja kao izolacija ispod laminatnih podnih obloga. Cisto malo da smanjim galamu, dok ne nabavim aerogate ili neki slican uredjaj.

E sad ja sam ti zalman predlozio posto si napisao "sta ima bolje od ovog"; jedino iz tog razloga.

Samo mislim da zalman 9500 nije bolji od TT ST, pogotovo ne na istom rpm-u. Jednostavno tesko je naci neki cooler koji ima 92mm fan a da moze da se nosi sa nekim od 120mm, pogotovo je to tesko kad ih ima 2komada od 120mm 😉.

Poslednja izmena:
E to nisam znao. Mislio sam da ide jedan al sta sad. Nemogu da dokazujem da li je bolji ili nije niti sam i na jednom testu video da jeste, no to i nije toliko bitno; bar meni. U svakom slucaju i ja sam predlozio taj tt kao dobru kupovinu.

ma ok Zalman 9500 je bruka cooler, iako ima 92mm fan odlicno se drzi, da im 120mm fan (tj ovaj novi 9700) verovatno bi bio blizu ili mozda cak i bolji (zavisno od platforme rpm-a itd)

Samo jednu stvar cu da te podsetim. Nije sve u velicini fana. I sam znas da se zalman9500 pokazao bolje na ranijim intel platformama ot recimo tt big tuphoon-a tj. tamo gde je trebalo odvoditi vise toplote zalman je prednjacio. Sa druge strane tt big je bio bolji tj davao nize temperature na amd procesorima (venice i sl) koji su se dosta manje zagrevali.

Takodje kada bi se 12cm fan vrteo na 2500 obrtaja imao bi otprilike helikopter u kuci, dok sa dobro napravljenim 9kama bas i nije tako. Veci fan, sporiji broj obrtaja = manji fan, veci broj obrtaja (mislim kada su protok vazduha u pitanju i buka).

I da zaboravih; mozes naci na netu zalman 9500 malo modovan tj sa 12cm kulerom i videti da se dobijeni rezultat nerazlikuje drasticno od onog sa 9cm.

Poslednja izmena:
Znam ja to sve, ali opet visi rpm sa bakarnim telom je odlicna kombinacija, zato su skoro svi 120mm cooler-i sa al telom, jer teze tisini a tu je al bolji. Od TT ST tesko da mozes bolje cak i da se posteno otvoris, ako je isti sa 2 120mm fan-a. Za te pare koje kosta je najbolje resenje na svetu.

A sta kazete za Asus Silent Square? Kosta nekih 5 eura vise od Thermaltake Sonic Tower-a.

Prilozi

• asus silent square.jpg
    asus silent square.jpg
    35.2 KB · Pregleda: 55
I sta bi sa ovim, niko ga nije probao?

Sta moze da se nadje kaodobra kupovina za cifru do recimo 25eur ?

da li mogu time recimo da hladim E6600 klokovanog na 3.4ghz i drzim ga ispod 60'c tokom 4-5h na 100% cpu ? ili je to preambiciozno?

Da ne otvaram novi tread.
Šta će bolje da hladi dvoglavog AMD-a, Hyper 6+ ili 7700Cu. Tj. šta mi predlažete da uzmem, naravno novo.

hyper 6+ bez dileme imaj samo u vidu da se na max obrtaja doticni kuler na njemu (10cm!?) dere ko blesav ali sa dobrom pastom i na min obrtaja (tad je skoro pa necujan) hladi ko blesav s druge strane zalman je zalman pa ti vidi sta ti je cenovno povoljnije (hyper 6+ uz malo cima moze da se moduje pa da se stavi 12cm na njega i onda milina)

ivke76: jel si ti siguran za tu svoju tvrdnju? Licno mislim da je hyper6+ daleko iza zalmana 7700cu!!!

RingeRaja: ako su ti izbor samo ta dva koje si naveo onda uzmi zalman 7700cu; ako mozes da biras dalje obrati paznju na tt big typhoon!!!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno