Šta je novo?

Cooler za chipset

inodius

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2006
Poena
319
Posto je cooler na ploci poceo iritirajuce da zuji, i to posle 2 meseca i to na ASUS SLI Deluxe ploci koju sam platio 160 eur 😡, i sada naravno moram da ga zamenim. Ali problem je sto neki cooleri koje sam gledao koji mogu kod nas da se kupe su vishi od ovog standardnog i onda necu moci da stavim graficku.

Zna li neko koji je najtanji cooler za nf4 shipset i koji moze da se kupi kod nas?

Zekaleon je napisao(la):
Pa jel ti imas tog Zalmana? Jel on staje? Vidim, postoji i ovaj NB47F, on je verovatno veci, pa ne znam da li bi stao.
Imam, slao sam i sliku. Zalman kao Zalman naravno da staje, ali moras da ga uklopis sa grafickom. Kod nekih staje bez problema, kod nekih moras da budzis, dok kod nekih nema sanse da stane.

Poslednja izmena:
***** li ga, radi, znaci da nije 😀
A ne verujem da je onaj fabricki imao mnogo manje. I jedan i drugi sam morao da pustim za manje od sekunde.
Inace, mislim da je tih 80c malo preterano. 1) tada je bilo oko 30c u sobi 2) bocni ventilatori su mi pravili turbulenciju, bez njih je pala temperatura 3) graficka nije nimalo duvala ka cipsetu. Kada sam regulisao sva tri, retko je isao preko 70, uglavnom je bio oko 65 (skroz pasivno).

...

Cime ocitavas Temp.? kako bre 80c?????
Meni Dfi nf4x sa zalman pasivcem nikad nije isao preko 36c... i naravno sve to bez dodatnog ventilatora , samo otvoreno kuciste...

Malo sam danas merio dimenzije, i ovaj Zalman NBF47 ne bi mogao, po meni, ni u ludilu da stane. Visok oko 5 cm, dugacak 8 cm, sirok skoro 4 cm. Problem mi je u tome sto ova saphir x550 ima kondenzatore bas iznad NB-a. Moram da korisim neki sa niskim profilom. NB47J ne mogu da nabavim(doduse ne znam ni li bi i on mogao da stane ispod kondenzatora), pa mi je sada glavni kandidat neki od ovih Titana cuv2ab ili cuv1ab. Za prvi pise da pravi buku <23dB, a drugi <21dB. Obe brojke mi deluju premalo da bi to vristalo kao sto rece neko.
Gledajuci malo po forumu, stekao sam utisak da bas i nije postignut neki konsenzus oko najboljeg resenja za zamenu ovog vristavca na dfi, mozda i zato sto je ponuda chipset kulera slaba.

Zekaleon je napisao(la):
Malo sam danas merio dimenzije, i ovaj Zalman NBF47 ne bi mogao, po meni, ni u ludilu da stane. Visok oko 5 cm, dugacak 8 cm, sirok skoro 4 cm. Problem mi je u tome sto ova saphir x550 ima kondenzatore bas iznad NB-a. Moram da korisim neki sa niskim profilom.
Imao sam isti problem, evo ti ideja za budzenje koje sam pominjao 🙂

Prilozi

• IMG_1797.webp
    IMG_1797.webp
    20.6 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
Imao sam isti problem, evo ti ideja za budzenje koje sam pominjao 🙂

Hvala.
To je taj problem koji ja imam sa kondenzatorima. Ali nije mi jasno sa slike sta si ti ovo radio. Sekao? Krivio hladnjak? Da li ispod kondenzatora i iznad podnozja hladnjaka ima, kako da kazem, tela hladnjaka?

mohikanac je napisao(la):
Meni je savrseno cucnuo zal. NBF47 Na DFI nf4x,imam X600....

Pridruzujem se PoisonFree-u sa zahtevom 😀
A ako bas ne mozes, ako pogledas ovu sliku koju je poslao Vojkan, da li imas kondenzatore na tom mestu.

Da li neko uopste zna da li negde ima da se kupe 4cm ventilatori koji bi legli na originalno telo hladnjaka umesto vristavca?

Zekaleon je napisao(la):
Hvala.
To je taj problem koji ja imam sa kondenzatorima. Ali nije mi jasno sa slike sta si ti ovo radio. Sekao? Krivio hladnjak? Da li ispod kondenzatora i iznad podnozja hladnjaka ima, kako da kazem, tela hladnjaka?
Samo krivio, povrsina sa koje se odaje toplota je i dalje ista. Ovu poslednju recenicu stvarno ne kapiram, deder pojasni 🙂

mastercula je napisao(la):
Mozda ovako,
http://img213.imageshack.us/img213/9118/dsc006462tn.jpg
Ovako sam ga ja sredio,
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=11305&d=1139437714
Samo sto sam skinuo ovaj mali jer je poceo da skripi, drnda i stavio osmicu da blago hladi sa strane.
I opet mi je temp. 50 c 😀

To na prvoj slici se zove cesljanje na razdeljak:d

@Vojkan

Ma samo me je zanimalo kako kuler izgleda na mestu ispod kondenzatora, ali to i nije toliko bitno, bitno je da si ti to sredio.
Na zalost taj nb47j ne mogu da nabavim, mozda mogu da dobijem nbf47, ali za njega stvarno ne znam kako bi stao, tu bi ponovo moralo da padne neko krivljenje, secenje, ali sa tim njegovim lepezama, ne znam da li bi to islo tako lako kao sa ovim...spicevima na nb47j🙂

Evo i slike, ja sam morao da krivim desnu stranu kako bi mogao da ubodem SATA kablic, znaci moze da se budzi ...

Prilozi

• zal.webp
    zal.webp
    61.1 KB · Pregleda: 97
  • zal2.webp
    zal2.webp
    66.7 KB · Pregleda: 85
E hvala na slikama. Malo mi je cudan polozaj kulera, nekako ukoso ide(nije paralelan grafickoj), kako si to postigao?
Ja mislim da kod mene ovo ne bi uspelo zbog prokletih kondenzatora od graficke.

Nema veze sto je kriv bitno je da naleze dobro na chipset...
nego jesi li u mogucnosti da kazes temperature posto imas taj novi fecy zalman, bas me zanima kakve su u odnosu na onaj stari.

Nazad
Vrh Dno