Šta je novo?

Cooler za AMD ka nazad

Sad sam gledao ta Noctua izgleda da je bolje od ovog mog Lokija svega stepen dva tako da i ne bi neko poboljšanje dobio tj. isto je 92mm kuler jedino što su mu fanovi tiši.

Po meni nema potrebe uzeti kuler sa 92mm fanom danas, ipak svaki bolji kuler dolazi sa 12-om (a i 14-om čak :)) manje se čuje a bolje performanse..

Pa to jeste ok, mada ima već boljih kulera od TRUE-a ali naravno da je još uvek to odličan kuler. Pitanje za koliko bi se prodavao (vredi max 30) i da li ima mogućnost montiranja na AMD AM3 socket u svim pravcima ili samo od grafičke prema gore..

Kakva je pasta koja se dobije uz 212+, treba li mozda kupiti neku bolju ili zavrsava posao i ona?

Pasta je generička, bolje je uzeti neku drugu (od boljih pasti koliko vidim kod nas najjeftinija je Noctua NT-H1).

Kakva je pasta koja se dobije uz 212+, treba li mozda kupiti neku bolju ili zavrsava posao i ona?

Pasta je tamnije sive boje. Na "spricu" pise "cooler master" da li ie stvarno CM ili generička kao rece mr.maX ,to ne znam nisam strucnjak. Ja sam nju koristio tako da meni odradjuje posao.

kakva je Thermaltake TG-2 ?

ouch, hvala, ja mislio kao dobra pasta :)

A na prethodnom linku TG-1 je najbolje rangirana pasta...covek bi zakljucio da TG-2 moze biti samo bolja - kad ja tamo, a ono medjutim!

bilo bi lepo da neko ko se razume napise jedno 3-4 paste koje mogu da se nadju kod nas a da su dobre.
Tako bi mi koji nemamo pojma o istim vrlo lako znali sta je dobro pri kupovini.
Odes u prodavnicu das papiric i kazes daj sta ima od ovoga :)
*** o ostalim komponentama skoro svako zna, ali recimo o fanovima, pastama i slicnim egzotikama malo ljudi ima neke informacije...

Bez da ulazimo u to koja je pasta najbolja, ako se ograničimo samo na naše tržište, situacija je sledeća:

Od generalno dobrih pasti, kod nas uglavnom uvek dostupna je Noctua NT-H1, koja košta oko 450din.

Takođe, od uglavnom dostupnih pasti vredna pomena je Coolink Chillaramic pasta. Ona je nekako nepravedno zapostvaljena, a pasta je dosta dobra. Veliki plus je to što je tuba od 10g (u poređenju sa tubama od 3.5g), pa ko često menja komponente imaće paste dosta dugo. Važno je napomenuti da Chillaramic pasta ima dug period stabilizacije, pa idealna temperatura neće biti odmah postignuta, već je potrebno da prođe određen broj radnih sati. Cena je oko 350din.

I za kraj, radi kompletnosti spomenuću sada popularnu Arctic Cooling MX-4 pastu, koja je trenutno dostupna na našem tržištu. Ali nema garancije da će takva situacija biti i bubuduće kad se proda ovo što je uvezeno. Takođe, iako je pasta dosta pristuna na webu, nije baš opravdala staru slavu MX-2 i MX-3 pasti, ali ko voli...

malo stariji test sa nacinima nanosenja termalne paste

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=150&Itemid=62

ja sam skoro uzeo Arctic MX-4 Thermalpaste i zadovoljan sam,
pasta se izuzetno lako nanosi, nije silikonska, ne provodi struju, nije je potrebno menjati svake godine jer joj se svojstva ne menjaju ( mada to mozda i nije neka prednost) i ima odlicne karakteristike.
u tubi sigurno ima dovoljno paste za 5+ nanosenja.
u odnosu na genericki silikonski koji sam dobio uz xigmatek kuler, temp. su nize za 10c.

Poslednja izmena:
Slobodno možeš da uzmeš i Xigmatek Loki ja npr. prezadovoljan kako hladi a cena mu je još niža.

Po informacijama sa neta, Xigmatek Loki ne moze da se okrene ka zadnjoj strani :trust:

Pored Cooler Master Hyper 212+, Cooler Master Hyper TX3 i ubedljivo najjeftiniji LC Power Cosmo Cool LC-CC95 takodje mogu da se okrenu ka zadnjoj strani ;)

Samo, malo mi je frka posto ih, koliko vidim, ne drze nikakvi srafovi vec klasicna poluga kao na BOX hladnjaku :S:

Ne znam da li da se usudim i uzmem ovaj LC, jer malo se pribojavam da se jednog dana tih 400+ vibrirajucih grama ne odvali sa ploce... :crash:

Po informacijama sa neta, Xigmatek Loki ne moze da se okrene ka zadnjoj strani :trust:

Pored Cooler Master Hyper 212+, Cooler Master Hyper TX3 i ubedljivo najjeftiniji LC Power Cosmo Cool LC-CC95 takodje mogu da se okrenu ka zadnjoj strani ;)

Samo, malo mi je frka posto ih, koliko vidim, ne drze nikakvi srafovi vec klasicna poluga kao na BOX hladnjaku :S:

Ne znam da li da se usudim i uzmem ovaj LC, jer malo se pribojavam da se jednog dana tih 400+ vibrirajucih grama ne odvali sa ploce... :crash:

A sta tek reci za 212+ od 600+ grama?

Pa jeste, ali 600 grama je 600 grama :D Dok sam ga nosio u kutiji iz radnje, mislio sam da su mi ga upakovali u telefonski imenik ;)

Jeste - dolazi sa backplateom za sve maticne....

Ipak je to mnogo bolje i sigurnije od one kopce.

Kakvim informacijama evo ti slike iz mog kućišta

:wall: :wall: :wall:

Negde sam ocigledno pokupio informaciju od nekog ko to nije video iz prve ruke i bas sam ga zbog toga i izbacio sa spiska :smash:

Sad ima sanse da cete videti uskoro moj oglas tipa "samo probano, kupljeno greskom" :lupko:

Au, sad sam besan i na sebe sto to nisam bolje proverio, a mozda i zapamtio :smackbum:

Fenrir

ne moze fenrir na amdu da duva nazad, bez modovanja.. imam pa znam :/

a vidim imas i ti pa ne kapiram kako? :///////

Pa jeste, ali 600 grama je 600 grama :D Dok sam ga nosio u kutiji iz radnje, mislio sam da su mi ga upakovali u telefonski imenik ;)

600g? :D
Sta ja da kazem za Gemin II koji ima 847g bez venta? :D
Sa dva venta prelazi cifru od 1kg! xD
Montirao sam plocu na kuler, nikako obrnuto, previse glomazan i tezak kuler. :D

Moze li Noctua NHU12P SE2 ili NHD14 da se okrene ka nazad, tj. da se postavi vertikalno na AMD-u ??
Cini mi se da su ranije verzije mogle da se okrecu po zelji. Koliko sam mogo da skontam izgleda da ne moze, ali bolje da pitam nekog ko ih ima..

ps..da li je Xigmatek S1284 dovoljan da ohladi 1090T na 4GHz ili da idem na neku od ovih Noctua??

Poslednja izmena:
Ja sam metnuo Xigmatek Gaia u AMD mašinu iz potpisa najviše zbog nesnosne buke stock coolera, i dosad sam prezadovoljan: knap staje u Asgard, temperature su mi u normalnom radu nekih 15tak stepeni niže nego sa stock-om, okrenut je nazad i fino izbacuje toplotu s jednim ventilatorom, a ne ometa ni RAM ni PSU. Ne mislim da klokujem pretjerano, ali kontam da može da posluži za neki skromniji pokušaj.

Vrh Dno