Šta je novo?

Cooler Master zvake i primena.

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Da li je bezbedno koristiti Cooler Master Termal Padove za CPU ili GPU, prvenstveno mislim na onaj pad od 14W iz Premium linije.

Ja bi taj termal pad koristio za montazu Cool Vive na 9700Pro.

za cpu nikako. za gpu ne znam, ako se 9700pro ne greje puno mozda i prodje. u svakom slucaju ne znam zasto bi koristio pad pored paste koju mozes naci bilo gde.

Oni su više namenjeni za hardove, CDove i sl, radi boljeg prenošenja toplote sa njih na šasiju a manjeg prenošenja vibracije. Nisu namenjeni za chipove, ali nisam ih probao ni za ono za šta jesu pa se ogradjujem.

Coolermaster sto se tice paste i padova nema nesto dobro da ponudi.Pastu koju zalman pakuje u svoje proizvode je po meni dosta bolja od CM premium paste.
Ne razumem zasto bi stavio pad na graficku kad svi znaju da pasta daje najbolje rezultate.Hvala Bogu ima i kod nas da se kupe dobre paste (AS5,Arctic Ceramique,itd.)
Ako hoces da prodjes jeftinije par jevrica vidi preko da pazaris!

Isuvise su debeli po mom misljenu da bi ih stavljao na neko jezgro, a uostalom nisu ni predvidjeni za to. Mislim da ti je bolje da vidis neku pastu. Ja sam uz thermaltake-ov hladnjak dobio i odgovarajucu pastu i ona je nesto viskoznija od paste za cpu i dosta lepljivija sto mi je olaksalo montazu.

Ja sam taj pad stavio na northbridge jer je bio konkavan pa sa pastom nisam imao dobar kontakt sa kulerom (samo po ivicama) i sada je sve OK.
Znaci ako neces da smirglas neki cip koji je kriv jedino mozes da stavis taj pad, u svim ostalim slucajevima pasta je mnogo bolja!

Nazad
Vrh Dno