Šta je novo?

Cooler Master X-craft externa fioka crkla?

nikola145

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
304
Imam externu fioku x-craft 3.5" eSATA/USB sa hd maxtor od 320 gb koja je do sada
(par godina) radila ok a onda je pre nekog vremena pocela teze da se pali tj windows je poceo da trazi drajvere za hardver dok na kraju nije mogla ni da se ukljuci.
Kada je upalim cuje se ping (prikljucen hardver) ali se disk ne vidi i iz fiioke se cuje disk kako klikce u istom ritmu.
Sada sam ga prebacio u komp i prikljucio na sata port i radi savrseno.
Na disku su mi bekap i podaci koji mi trebaju samo povremeno i glupo je da stoji na kompu koji je stalno ukljucen i online tako da mi je fioka bila savrseno resenje.

Da li to moze da se popravi (ako je uopste kvar u pitanju) i da li mogu recimo da softverski ugasim disk kada mi ne treba?? U pitanju je starija masina.

Imas da podesis u Windows-u da ti ugasi hdd posle nekog vremena neaktivnosti. Pod Screen Saver -> Power Options.

Sad sam bio u Gigatronu i raspitivao se usput za fioke, kad sam rekao da mi je crkla x-craft fioka posle par godina prodavac se iznenadjeno nasmejao. U fazonu dobro i trajala toliko.
Cuo sam da je cooler master dobra firma ali izgleda da nije tako bar sto se tice njihovih fioka.

Da li postoji neko kvaliternije resenje ?? pa i za vise diskova koje bi mozda mrezno povezao??

PS Izgleda da je teletabis imao pravo :-(

Poslednja izmena:
......Cuo sam da je cooler master dobra firma ali izgleda da nije tako bar sto se tice njihovih fioka.

Da li postoji neko kvaliternije resenje ?? pa i za vise diskova koje bi mozda mrezno povezao??

:-(

izgleda da vise nema kvalitetnih resenja.....

kakve cene - takav kvalitet.....

hm, tesko da je cm jeftin?!
moj xcraft radi ko satic, a uzeo sam ga polovnog...

ja sam sad pazario maxtora one touch u ita i dobio 5 god garancije... sunac mu valjda je to onda OK resenje |)

hm, tesko da je cm jeftin?!
moj xcraft radi ko satic, a uzeo sam ga polovnog...

ja sam sad pazario maxtora one touch u ita i dobio 5 god garancije... sunac mu valjda je to onda OK resenje |)

Trebalo bi da bude ali garancija ti vazi za ita!! mislis da skoknes tamo da im reklamiras :)

Ispostavilo se da resenje za jedan disk nije dovoljno jer se napuni i onda...
Valjala bi neka solucija za vise diskova pa da dodajes kako koji punis.

Prvo sam kupio pre par godina jedan od 160 g koji je tada bio najpovoljniji u odnosu eur/gb. Bio je napunjen za manje od god dana. Onda sam uzeo od 320 gb i desila se ista stvar. Sada bi trebalo kupiti jedan od 700 ili 1 tb koji trenutno imaju najbolji odnos eur/gb ali je glupo staviti ga u neki od kompjutera gde ce non stop da radi jer je potreban mozda jednom nedeljno ili manje.
Racunam da ce i taj od 1 tb biti pun za manje od godine i onda opet..
Inace nas cetvoro krkamo u njega slike, muziku, knjige, podatke, video, i ko zna sta sve. Plus svako ima svoj komp..

PS
DVD ili CD naravno ne dolazi u obzir

Nazad
Vrh Dno