Nije mi ovo nikako dalo mira i evo u sred noci ja izmerim kuciste sublerom :d
Kao sto sam i mislio, pri vrhu kaveza razmak se smanjuje za nekih 1-1,5 mm. Bukvalno neprimetno i nemoguce da se izmeri nekim lenjirom ili metromm, ali dovoljno da nece da prodje DVD.
Btw, nivo buke je samo malo opao u odnosu na staro no name kinesko kuciste, cak mi se cini da je drljanje hard diska i primetnije, tako da je po pitanju tisine omanulo...
Konacno kupio CM Silencio, danas sklopio i nisam nesto zadovoljan.
Najveci problem imam sa gornjim mestom za 5,25" drajv (kuciste ima dva 5.25). Naime, DVD drive jednostavno ne moze da se ubaci u njega. Ne primecujem nikakva ispupcenja ili slicno, jednostavno izgleda da se bocne stranice kaveza za 5.25 drajvove suzavaju pri vrhu jer u donji slot upada bez problema. Sutra cu da nadjem subler pa da izmerim, jer ili je to u pitanju ili ja stvarno propustam nesto ocigledno.
Manji problemi su:
Vrata zestoko skripe kada se otvaraju, iako to naravno ne utice na funkcionalnost ipak je gadan zvuk koji jednostavno ide na zivce;
Posto se nogare okrecu stekao sam utisak da mogu da se podesavaju po visini i da se tako izbegne da se kuciste klati na neravnom parketu, ali cini mi se da se one samo vrte u prazno.
Ako se sutra ispostavi da je problem sa 5.25 drajvom fabricka greska trazicu drugo kuciste, jer iako ne verujem da ce mi trebati oba drajva mislim da nije u redu da to tako ostane.
Iskreno, nisam ranije ni video ovu temu, pa se nisam oglasavao, a par reci sam o Silenciu napisao u prici o Fractal-u. Da si bar ti primetio, mogli smo da prokomentarisemo pre tvoje kupovine...
Sto se tice problema sa DVD slotom i vratima - kuciste ti je ocigledno defektno i trebas odmah da ga reklamiras. Probao sam oba slota 5,25", ulazi savrseno. Vrata se otvaraju tiho i nema ni traga bilo kakvoj buci.
Nogare se nazalost ne mogu podesavati. One se okrecu samo zato sto sraf koji ih spaja sa kucistem, sa donje strane, nije zategnut do kraja. Cak sta vise, srafovi su prilicno razlicito dotegnuti, pa je potrebna mala "uradi sam" + libela varijanta kako bi se to dovelo u red.
Za nivo buke se, u nacelu, slazem.
Hm, za ta pare otprilike si mogao da kupiš Fractal Design Define R3. Mislim da nema dileme koje je kućište bolje.
To je diskutabilno pitanje. Imao sam prilike da vidim i ocenim kako se u radu ponasaju oba kucista, a nakon toga sam postao vlasnik Silencia. Neko drugi dosao bi, mozda, do drugacijeg zakljucka.
Sa aspekta tisine - da, verovatno je Fractal u blagoj prednosti. Ali, iz moje prerspektive, neka konstrukciona resenja CM-a su odnela prevagu.