Šta je novo?

Cooler Master ili Lc Power Zalman za CPU Q6600?

ArmaSoldier

Cenjen
Učlanjen(a)
18.03.2014
Poena
170
U potraznji sam procesora za moj komp.. I najverovatnije kupicu Intel Quad Core Q6600. Zbog njegovog fsb-a i fsb-a ploce drzacu ga na default brzini. Po vasem misljenju, koji je cooler od sledeca dva je sasvim dovoljan za njega? Iskreno, pre bih zadrzao Zalman a prodao Cooler Master, ali zelim da cujem i vase misljenje. CM je preglomazan i iskreno pravi dobru buku kada radi 100%, ali ima bakarno podnozje, dosta slojeva alu limova itd itd.. sigurno da hladi dobro.. A Z se jednostavno kaci za svoje plasticno podnozje, skida... nije veliki, jednostavan je, ali sam cuo da ne hladi bas nesto.. Sta vi kazete?

Prilozi

• Lc Power Zalman.JPG
    Lc Power Zalman.JPG
    625.7 KB · Pregleda: 223
  • Cooler Master.jpg
    Cooler Master.jpg
    807.6 KB · Pregleda: 215
Arctic cooling freezer 7 pro, ima polovan za 10tak eura a pojam je za sve novo sto se danas prodaje, dan danas (a izasao je odavno) predstavlja enigmu: kako 90mm vent bazirano hladjenje brise patos sa 120mm coolerima koji kostaju tri puta vise????

Hvala na odgovoru.. Ma ja mislio da iskoristim jedan od ova dva.. kad ih vec imam. Trenutno koristim ovaj LC Power Zalman na E5300, malo sam ga overklokovao i radi lepo.. plus sto je inace procesor hladan..

Ako se ne varam na CM mozes da promenis vent, tako da time resavas buku(ako nakon nekog vremena shvatis da ti je ona ipak prejaka), a imas dosta ozbiljnije hladjenje koje jedna grejalica kao sto je Q6600 zahteva. Mislim da bi LC Power radio na dosta povisenim obrtajima da ohladi taj processor.

Ako kupujes Q6600 za tu konfiguraciju mislim da bi mnogo vise dobio kada bi jos vise overklokovao taj processor(trebalo bi da maticna moze to da izdrzi) I prodao taj HD5670 za dobre pare(on dosta drzi cenu) I uzeo makar HD5770 ili ako imas novca HD6850.

Ako se ne varam na CM mozes da promenis vent, tako da time resavas buku(ako nakon nekog vremena shvatis da ti je ona ipak prejaka), a imas dosta ozbiljnije hladjenje koje jedna grejalica kao sto je Q6600 zahteva. Mislim da bi LC Power radio na dosta povisenim obrtajima da ohladi taj processor.

Ako kupujes Q6600 za tu konfiguraciju mislim da bi mnogo vise dobio kada bi jos vise overklokovao taj processor(trebalo bi da maticna moze to da izdrzi) I prodao taj HD5670 za dobre pare(on dosta drzi cenu) I uzeo makar HD5770 ili ako imas novca HD6850.

Hvala na savetima! VTX3D HD 5670 sam prodao, i u nedostatku novca kupio opet isto, samo Sapphire HD 5670.. Za test sam uzeo Dual Core E5300, kloknuo ga na 3.25 (za sad..) i sasvim ok radi sa Zalmanom.. Cak i kad igram igrice ne povisuje temperature i mnogo se bolje pokazuje od C2D E6550. Nemam trenutno za Q6600, a i razmisljam se da li da ga nabavljam, jer ne znam koliko cu moci da ga kloknem kad mi ploca podrzva 1066fsb, a neki kazi uz dobro hladjenje moze ici i do 1333fsb.. jos nisam experimentisao..

nećeš moći da ga klokneš uopšte, ali u poredjenju sa dual core će biti svemirski brod .

Zavisi, igre koje nisu dobro multi-threadovane ce mu raditi gore. Nesumnjivo ce dobiti nesto sa Q6600, ali da li ce to opravdati cenu? Dok sa druge strane, ako ulozi isti toliki novac u graficku karticu sigurno ce dobiti ogromna poboljsanja.

na koje igre misliš, undying ili jedi knight mysteries of the sith ? zadnjih 8 godina sve igre su multitred optimizovane.

Arctic cooling freezer 7 pro, ima polovan za 10tak eura a pojam je za sve novo sto se danas prodaje, dan danas (a izasao je odavno) predstavlja enigmu: kako 90mm vent bazirano hladjenje brise patos sa 120mm coolerima koji kostaju tri puta vise????
Nova verzija je Arctic cooling freezer 13 i mogu da je uzmem za nekih 20 evra. Vredi li? Jel moze da stane u kuciste iz potpisa? Ionako mi se ovaj stock dere usi mi probi.

TI NEMAS ZALMANA !!!!! Ti imas Lc Power cosmos cooler,kakav zalman ??? to je marka kao lc power,ili cooler master...Uvek ce ti biti tower cooler bolji od tih malih obicnih...Zameni cooler uzmi neki kvalitetni i stavi ga cooler master i pevaj,izvuci q6600 na 3.3 ili 3.4 ghz i uzivaj...Taj arctic cooling nema veze sa vezom,sve te coolere moze da pojede thermaltake contac 21 ili raijintek aidos...koji su od 1900 do 2500 novi u emmi...

Vrh Dno