Šta je novo?

Cooler Master Hyper TX2?

petarboj

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2007
Poena
375
sad videh u ponudi jedne prodavnice u ns da pored tx imaju i tx2, jel neko zna u cemu je razlika?

Imas i na pakomovom sajtu. Isti je kao i TX samo sto se hvata i za AMD-ove procesore.

Poslednja izmena:
Sem ventilatora i univerzalne montaze , nazalost imam utisak da su na njemu ustedeli
(umesto da su ga poboljsali) , naime nema vise gumice koja drzi ventilator , bakarna podloga je daleko od idealne ... sve u svemu ako ima negde obican tx , bolja kupovina od tx2

Batalio sam Gemin pa sam odlucio da uzmem nesto ~20e.Dakle jedini u tom rangu HyperTX i AC Freezer PRO.Nisam nasao direktno poredjenje ali po netu vidim da AC ima bolje performanse ali je dosta bucniji.Imali nekog ko je probao mozda oba ili moze da mi pomogne u odluci?

moj glas za hyper, odradish mu bazu i onda je kriminalan..:D

Pošto sad vidim da u nabavci nema više običnog TX-a, jel postoji neka alternativa TX2-ojci, ako je zaista toliko "pogoršana" verzija? Zaista smeta to što nema kontrolu obrtaja, ne želim 1800rpm i 22dB, mnogo je... :)

Poslednja izmena:
Pošto sad vidim da u nabavci nema više običnog TX-a, jel postoji neka alternativa TX2-ojci, ako je zaista toliko "pogoršana" verzija? Zaista smeta to što nema kontrolu obrtaja, ne želim 1800rpm i 22dB, mnogo je... :)

Kako nema? Javi mi se na PM ako ti treba, imam ih još 7-8 komada na stanju.

razocaran sam sa ovim tx2-om |(
glasan mi je (glasniji od boxa na 2000rpm) i nije mi nesto ni preterano efikasan... ovaj jadan mehanizam za montazu mi nesto uopste ne uliva poverenje, plus sto se raspada |[ i sve zajedno mi se jako klimavo drzi...
prvo sam mislio da ga mozda nisam dobro stavio, pa sam ga skidao, stavio as5, vratio, al opet isto... bah... trebao sam naci obican tx za am2 |[

onaj box kuler od opterona sto su mi ljudi trazili da ga slikam je imho daleko daleko ozbiljnija sprava i prosto mi zao sto sam ga dao bratu...

realno za masinu koja je oc-ovana i pod vecim naponom kontam da je ok... ali za masinu koja treba da se ne cuje i proc koji ima tdp 45w je bas overkill...

Poslednja izmena:
razmisljam upravo da skinem klok, vratim normalan 605 bios (umesto ovog sto sam ovde navatao |PP), ukljucim cnq i skinem i ventilator i masku, da vidim kako ce raditi pasivan...
tj ima on tu blizu odmah jedan 12cm...

HTML:
Ne stvarno, video sam da je Freezer dosta dobar.Kuler ima 58CFM.Nema kontrolu ali moze da pomogne i SpeedFan.

Razlika u ceni je 200din.Kontam da ne bi trebalo ni da bude velike razlike?

Godinama koristim AC kulere i nikad me nisu razocarali. Mislim .. 6 godina fabricke garancije. Sad imam Freezer 7 pro na E6420 i zadovoljan sam. Jeste malo bucniji pri max rpm, medjutim nema realne potrebe da fan drzim na preko 75%. Temperature pri OC @3200 retko prelaze 45 pri gamingu. Orthos dotera do 50. Verovatno ovome doprinosi i fabricki naneta MX1 pasta, koja je odlicna.
Primetio sam jos da postoji veliki airflow bocno od ventilatora, jer nema plasticnog okvira oko fan-a, sto je dobro jer super "pirka" preko NB-a i dela naponske jedinice pri vrhu ploce.

Preporuka za umereni OC intel procesora, s obzirom da je jeftiniji od TX-a.

Poslednja izmena:
Uzeo sam Cooler Master Hyper TX i extra sam zadovoljan mozes da mu podesis uvece broj obrtaja i da se bukvalno ne cuje . Ima ortak Cooler Master Hyper 6+ on mi je jos bolji ali i cena je bolja razlika je za 20 eura ako ne i jace. On ima mnogo vise funkcija sto se tice podesavalja venta i na mnogo manje obrtaja hladi proc da maltene nemoze da radi koliko je hladan. Na testovima Cooler Master-a je naj tisi a Cooler Master Hyper TX je najbolja kupovina.

Poslednja izmena:
Namontirao sam TX2 malopre. Jedva sam ga stavio, morao sam ipak da skidam plocu, em zbog malo mesta i skucenog prostora, em zbog toga sto su nozice kojima se kaci izuzetno tvrde i nimalo razradjene, pa je potrebna jeziva snaga da "kliknu", tj. da se uklope kako treba.

Na cpu sam stavio CM Nano Fusion pastu. Rezultati su sledeci:

| Idle | Max Load

Def. BOX | 51 | 59

Def. TX2 | 32 | 41

OC BOX | 56 | 71

OC TX2 | 35 | 52

19 stepeni razlike sa oc procesorom u odnosu na BOX... Odusevljen sam coolerom, mogu ga apsolutno preporuciti. Jedna jedina mana postoji kod njega, koju sam odmah uocio, ima 3pinski prikljucak za vent! TX2 je najbucnija komponenta u mom racunaru. Daleko od toga da je bucan, ali moze se cuti da radi. Protok vazduha je odlican, verovatno jer se vent vrti na 1900~2000 rpm. Na prvi pogled delovao mi je ogromno, odmah sam pomislio, ****te, pa koliki je GeminII kad je TX ovoliki!!! Do druge stranice kucista ima oko 2 cm prostora...

Jedino jos ostaje da se resim buke. Probao sam da ga malko prstom zaustavim, na ~1500 rpm se ne cuje.
Da li neko ima ideju kako mogu da ga sredim da mi radi na ~1200 rpm???

Poslednja izmena:
danijel00, shto nisi uzeo GEMIN II, za 10e vishe mogao si da imash pravu pasivnu varijantu....

zato sto sad imam maleno kuciste |))
u lbx-a bi stao...
u ovog malecnog cm-a ne staje...
ma samo da sam se malo rascitao i iscimao da uzmem obican tx umesto tx2 mislim da bi bilo ok...

@Luckies - utišaj ga ili Speed Fanom ili ako i tvoja Asus ploča ima Q-fan uključi ga u BIOSU i eto tišine.:smash:

Nazad
Vrh Dno