Šta je novo?

Cooler Master Hyper 212 +

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Znam da je hladnjak po pitanju temperatura i cijene odličan, ali me interesira kakav je po pitanju buke ventilatora na četverojezgrenim procesorima pod opterečenjem.

Bolje juri Fenrira ili OCZ Gladiator MAX, zbog 4 heatpipea i performansi....

😛😛😛
Daj molim te, ovaj test veze nema sa životom 🙂

CAR je upoređivao CM V10 i Fenrira i imao je razliku od samo 2C po jezgru. Meni taj 212+ nije mogao ni pošteno da ohladi 955 BE na 3.8 GHz pdo LInXom, dok je Fenrir držao 965 na 4.0GHz na 58 pod LinXom. Mislim jeste to OK kuler za neki klok do 3.5GHz, ali preko toga, sa nekim većim naponom teško da će da izađe na kraj sa temperaturama...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=164161&page=4

Poslednja izmena:
Znam da je hladnjak po pitanju temperatura i cijene odličan, ali me interesira kakav je po pitanju buke ventilatora na četverojezgrenim procesorima pod opterečenjem.

Cuje se solidno, al ne otpadaju usi (mada je ovo subjektivno). Zavisi i od kucista, udaljenosti..Za jaci overklok tipa 4 ghz(quad) nije adekvatan.

Onda ču uzeti ZALMAN CNPS10X Performa, bolje hladi i dosta je tiši od CM 212+
hvala na odgovorima

Ne bi da dodatno podgrevam temu jer je prezvakana jedno milion puta, ali po meni je trenutni best buy Fenrir i to ne zato sto ga ja imam nego zato sto ima 1) kacenja za novija Intel podnozja 2) hladi vrlo, vrlo dobro 3) relativno jednostavno kacenje 4) iznenadjujuce tih vent 5) vise nego korektna cena.😛
I naravno ako imas love poslusaj Ocz-a.

:bottle::,,: Uh ima 100 s

Mozda mu provetrenost kucista, termalna pasta, sobna temp. kod tebe nisu bili naklonjeni 🙂

Nisam rekao da je loš, rekao sam da nije za quad core i da sa ne može da ohladi ni jedan quad amd preko 3.5GHz.

:wave:

😛😛😛
Daj molim te, ovaj test veze nema sa životom 🙂

CAR je upoređivao CM V10 i Fenrira i imao je razliku od samo 2C po jezgru. Meni taj 212+ nije mogao ni pošteno da ohladi 955 BE na 3.8 GHz pdo LInXom, dok je Fenrir držao 965 na 4.0GHz na 58 pod LinXom. Mislim jeste to OK kuler za neki klok do 3.5GHz, ali preko toga, sa nekim većim naponom teško da će da izađe na kraj sa temperaturama...

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=164161&page=4

Jel i ovaj test nema veze sa zivotom?

Naravno da nema veze! Po testu stoji kod procesora sa 150W potrosnjom razlika izmedju ambijentalne temp i procesora je 16.9c?!?
Sta to znaci, idle ili load? Cime su testirali? Koji je procesor u pitanju, neki dual ili quad?
Nemojte se zaludjivati ovako ovako *****skim testovima koji ne govore nista.
212+ je malo bolji od Vendetta 2, taman za taj jedan pipe vise koji ima. Vendetta mi je pod linx-om tukla u 100-ku bez frke. A po onom gornjem testu stoji da cpu na 100 load-a Vendetta drzi na 55c sto tek nema veze s mozgom i jos je bolja od 212+. Prvi test tek nista ne govori, to necu ni da komentarisem.
Fenrir bolje podnosi vece clockove i voltaze od 212+ ali na 4GHz nema sta da traze.
Nesho, mislim da 212+ jedva i tvoj quad hladi na 3400. Hajde pusti linx pola sata pa mi reci kolike su ti temp i na kojoj voltazi drzis cpu i naravno temp u prostoriji.
Za taj moze biti ok posto ne pustas linx svaki dan i nije ti clock preveliki ali pored Fenrira nema sta da trazi.
Naravno, True i Megahalems su vec mnogo puta dokazani veterani i trebaju biti uzeti u razmisljanje. Tu se covek ne moze pokajati 😉

Ne znam kakav je za AMD cetvorojezgrane procesore, ali moj Intel Q9550 hladi odlicno. Trenutno drzim procesor na 3.6ghz i u igrama ne prelazi 60C, obicno oko 57-58C. Najvisa temperatura mi je bila u LinX-u, 71C, test trajao 47 minuta 😛
Moze da hladi ovaj Q9550 bez problema i na 3.8ghz, temperature mi budu manje vise iste, ali me nesto drugo zeza, puca linx posle nekog vremena. Nisam cimao da skuzim sta je, meni i 3.6ghz sasvim dovoljno.
E sad, ima naravno dosta boljih kulera... ne znam tacno za koji procesor ti treba i koliko si spreman da platis, ali za neki Intel iz Q9xxx ili Q8xxx serije ovaj kuler je sasvim dovoljan do nekih 3.8ghz. Otprilike nekako koliko para toliko i muzike 🙂. A kakav je za AMD-ove cetvorojezgrane ili Core i5, i7 to stvanro ne znam.

Prilozi

• Untitled2.webp
    Untitled2.webp
    139.9 KB · Pregleda: 44
To sam zeleo da vidim, tnx Mav 😉
Sasvim dovoljno za taj clock i tu voltazu. Odlicno, cak je i malo bolje nego sto sam mislio da ce biti za taj clock, ocekivao sam malo vecu voltazu. Za 3.8 moras dici voltazu da bi bio stabilan, to bi znacilo i malo vecu temp. To je neki sweet spot gde ne trazi mnogo struje a opet imas jako dobar clock.
Kontam da je i Nesha tu negde.
Vece voltaze i veci clock trazi bolji cooler.
Moja iskustva sa Vendettom su bila takva da se pokazalo da ne moze telo da prenese toliku toplotu pa se sve vise pregrevalo. Za dual je dovoljna, ali to joj je bio limit sa 3 papja, sa 4 znam da je poprilicno bolja situacija. Takvi cooleri ne kostaju previse a zadovoljavaju 75% trsista.

Kod mene su temperture više nego što sam očekivao i vidio na netu kod ostalih i5 760 @3540 bez dizanja voltaže idle je 42C a full load 72C. Baza je katastrofalno obrađena barem kod mene, tako da joj ne gine jedan lapping sesion. Cooler i pajpovi jedva da su mlaki na dodir.

Definitivno je lapping riješio stvar, skinuo sam mu temperaturu sa 72C na 60C. Dva pajpa ona u sredini bila su blago izdignuta od ostatka baze. Eto ako se neko bude imao visoke teperature sa ovim coolerom blagi lapping može riješiti stvar.

Nazad
Vrh Dno