Šta je novo?

Cooler Master Hyper 212

Mislim da je potrebno. Nije neophodno, ali je poželjno :) Drugačije je na slikama i uživo, velika je razlika ;)

A što se tiče buke, imam 3-pin u Molex konverter, već sam prebacio i pripremio sve za 5V, tako da ni neću kačiti fan na ploču ;)

@ P$ych0 - bogami dosta je bolji od tx2-e ali je skoro duplo skuplji, ali mislim da vredi te pare. Jeste da je ovo jedini test koji sam citao ali ce nam i Vule preneti iskustva pa cemo saznati jos ponesto ;)

Poslednja izmena:
@ P$ych0 - bogami dosta je bolji od tx2-e ali je skoro duplo skuplji, ali mislim da vredi te pare. Jeste da je ovo jedini test koji sam citao ali ce nam i Vule preneti iskustva pa cemo saznati jos ponesto ;)

Po performansama na tom testu je u konkurenciji sa najboljim (i najskupljim) coolerima. Licno mislim da ima super cenu za performanse (po testovima). Ja sam narucio jedan primerak, stize mi od nedelje tako da mogu da smenim ovaj box.
Jedna stvar mi doduse nije jasna u vezi Q-fan-a. Da li on cita temperature za svako pojedinacno jezgro ili za cpu u celini? Pitam zato sto mi je nakon flashovanja biosa na najnoviju verziju senzor pobrljavio i prikazuje temperature 0-1C. Sa druge strane programi koji imaju mogucnost citanja temperature svakog pojedinacnog jezgra citaju je korektno (coretemp, everest). Ukoliko Q-fan prati onu temp. iz biosa CPU ce mi izgoreti :wall:

Napokon sam stigao da montiram cooler i sta retji... Bezmalo 11C manje temperature u FULL load u odnosu na BOX (muchenje sa Orthosom). Poprilicno me je iznervirala termalna pasta koja se tesko razmazuje. Na kraju sam odustao od razmazivanja, stavio na par mesta na cpu male kolicine paste i stavio cooler u nadi da ce on to fino da razmaze kad ga pritisnem. Posto temperatura sada u full ne prelazi 43C uskoro cu da se dodatno poigram sa cpu ;)
Takodje vishe ne mogu redovno da montiram 120mm fan sa strane na mom Antec 900 kucistu jer mu visina Hyper212 smeta :( Moracu da se pozabavim alternativnim reshenjima. Ovo poslednje je nevezano direktno za Hyper212 jer od kucista do kucista je razlicita situacija.

Poslednja izmena:
I meni stigne bukvalno do stranice na Chiefu LCX... Ostane MOŽDA 1cm kada se zatvori. Jeste visok, zaista :)

Inače, i ja sam montirao, spustio fan na 5V, totalno nečujno, ali zaista, a temperature... Pa, kakve mogu biti na A64 X2 osim male :) Bitnija mi je tišina, koja je zaista tu za sve pare :D

...

IMG_0014640.jpg

Taman :)

Fino, fino :) Kod mene je slicna situacija, mozda imam 0.5cm do stranice, ali sumnjam. Steta sto sad moram da majstorishem sa stranicom da bi stupidni 120mm fan stao! I to sve zbog toga sto je na toj strani iz nekog razloga slot za fan rotiran za 45 stepeni, tako da jedna ivica fana kachi Hyper212 :(

Inače, jedna dioda na Hyperu mi je crkla u roku od par dana :D

Poslednja izmena:
Inače, jedna dioda na Hyperu mi je crkla u roku od par dana :D

QQ! Sad sam pogledao i meni je :( ona u gornjem desnom uglu :mad: Moze li se nekakvom intervencijom zameniti? Nikad se nisam cimao diodama... Btw ukoliko rikne jos koja ima da ga reklamiram :p

Haha, meni je u gornjem levom :d

A ne znam kako bi to moglo da se zameni, možda i može (mislim, dok je tu znači da može i da se izvadi, nekako), ali nema teorije ni u ludilu sada da rasklapam sve da bi zamenio diodu, pošto da bi skinuo ventilator moram skidati i ceo kuler, što znači i vađenje ploče i... Ne, nema šanse :)

Ne znam zbog cega bacati para za 212 ili neki skuplji od toga:wall: kad TX2 hladi kao Cunami kad prodje americkom obalom.Meni su temp na idle 3.2Ghz 27-28 a u load-u 50-55c.:type:
I to sve sa fabrickom "zvakom" na cooleru tako da nema potrebe ni za pastom.Takodje u Antec-u 900 imam i vise nego dovoljno prostora za 1 dodatni 120mm na stranici.:banana:

Losiji.

I duplo jeftiniji, što će reći - bolja kupovina.

Naprotiv, bolji je. Zalman samo moze bolje da ohladi cpu, ali je tada preglasan! Za par C nize Hyper 212 hladi, a pri tome se jedva cuje. Na to se dodaje duplo niza cena istog i , kao sto Vule reche, eto dobre (extra) kupovine.

Ja sam se dvoumio izmedju ova dva, nakon par procitanih review-ova odluku sam lako doneo ;)

Pretpostavljam da isto važi i za Thermalright Ultra 120 Extreme?

Ne, TR Ultra 120e je bez premca... Najbolji!

Ma daj, kakav TR, jel ti čitaš Svet Kompjutera? :d
CoolerMaster je zakon! ;)

Citam Svet Kompjutera, ali samo u WC-u... To ti je brate Toalet Literatura (™ by me)!

Citam Svet Kompjutera, ali samo u WC-u... To ti je brate Toalet Literatura (™ by me)!

Hehe, ja sam praktikovao isto to od tamo 90 i neke do pre 2 godine, prvo sam ga ostavio za vreme bombardovanja kada su u tom časopisu objavili članak da nas čitoace obaveste da je Mira Marković izdala novu knjigu, pa opet počeo da ga kupujem posle 2000-te ali brate toliko mi se smučio taj jadni plaćenički list... da više nema mesta ni za WC.

Poslednja izmena:
E jesam napravio temu ?
Jelte molim lepo... kome je do priča o tariguzu i sličnim radnjama neka napravi novu temu pa nek se raspiše o Miri, SK i onom između!
Ovde se priča o CM212!!!
"Bando imperijalističa" !!! :)

Nazad
Vrh Dno