Šta je novo?

Cooler Master Gemini II

DavorNo

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2006
Poena
310
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I7-14700K & ID-Cooling FX360 Pro
Matična ploča
MSI PRO Z790-P WIFI
RAM
G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30
GPU
Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8G
Storage
Transcend NVMe 1TB, Lenovo Thinklife SSD 512GB, WD HDD Red 3TB
PSU
Antec HCG750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Core V41
Monitor
Dell UltraSharp UP2716D, Dell UltraSharp P2719H
Miš & tastatura
Dell KM717, Rapoo V500, Logitech G502 Hero
Ostale periferije
Asus BW-16D1HT
Laptop
Lenovo ThinkPad T560
Tablet
Amazon Kindle Paperwhite
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li neko ima Cooler Master Gemini II? Hladnjak izgleda king size big mama! Neznam da li se isplati kupiti ovo cudo, jer neznam kako radi bez coolera i kako radi kada se stave jos dve 12. Zanima me, naravno radi overklokovanja.

Imas ceo topic o GeminII. Imam ga i zadovoljan sam, bilo je reci da nije dobar za quad ali ima ljudi koji sa njim imaju veliki OC i quad.

Danas ima dosta boljih rešenja od ovog poluefikasnog čudovišta. Od Cooler Mastera imaš široko raspostranjeni Hyper 212 za manje para.

@gvlada

Znam, sve sam procitao, ali me je zanimalo licno iskustvo vlasnika u radu sa i bez ventilatora.

@Bogda

Znam za Hyper 212, ali neznam koliko je bucan.

Imam E2140 i drzim ga na 2.66, na Box-u. Nije mi cilj da ga max overklokujem, ali je svakako prioritet dobro hladjenje a da je ventilator sto tisi. Posto Gemin II kosta oko 30 eur, bio bih spreman dati toliko i za neko drugo resenje, samo da obavlja posao i da nije bucan.

@gvlada

Znam, sve sam procitao, ali me je zanimalo licno iskustvo vlasnika u radu sa i bez ventilatora.

@Bogda

Znam za Hyper 212, ali neznam koliko je bucan.

Imam E2140 i drzim ga na 2.66, na Box-u. Nije mi cilj da ga max overklokujem, ali je svakako prioritet dobro hladjenje a da je ventilator sto tisi. Posto Gemin II kosta oko 30 eur, bio bih spreman dati toliko i za neko drugo resenje, samo da obavlja posao i da nije bucan.
Za E2140 na 2.66 ti je CM TX2 odlično i jeftino rešenje a verovatno će bolje hladiti od Gemini-ja bez ventilatora.
Hyper 212 nije bučan ali ako ti je tišina prioritet, TX2 je bolje rešenje.

bilo je ovde reci da se tx2 tesko montira na intel platformu
-geminII meni hladi na 3100mhz full load 42-43 sa dva 80cm ventilatora

212 imam i ne cuje se puno cak ni na max obrtaja, mada ja i nisam neki freak za tisinu, a i kuciste mi je dosta dobro. Pristojno hladi sto je meni najbitnije. Kada sam kupovao ucinio mi se kao najisplativiji (koji sam mogao da nadjem bez cimanja) ne znam da li je tako i sada. U krajnjoj liniji promenis vent ako ti je bucan to bar ne kosta mnogo.

Samo malo. Ako je 212 bolji od GeminII koliko venta treba da se stave u njega i da li moze da hladi E6750 na 3.8GHz? Moze li neko da mi preporuchi neki kuler koji ce da uchini malopre spomenut overklok.

pogledaj moju masinu u potpisu...Vent je default, na max obrtaja se cuje, al preko regulatora sam ga spustio na 1400rpm i necujan je (nije bas bas necujan ali ja sam silent freak)

temperature ?

@gx-x koja je temperatura procesora posle recimo 1/2h Crysis-a sa tim Hyper 212 i jel ti zatvoreno kuciste ?

zatvoreno je kuciste, ne znam koja je temperatura, verovatno nije preko 55C sobzirom da kriza i ne muze nesto posebno cpu. Posle 7 sati Orthosa ili OCCT-a je oko 68C, a to je za 10C vise nego sto ce ti bilo koja igra ugrejati CPU ;)

Poslednja izmena:
dobre su ti temperature:smoke: ...nego pitao sam za crysis zbog celokupnog optercenja ,jeste da on ne muze najvise procesora ,al zato muze graficku mozda najvise od svih igara,pa se sve to ukupno zagreje poprilicno ...btw koliko se secam NFS Pro Street optereti oba jezgra 100%

nyb4hh.jpg

nisu lose, sad sam dodao jos jednu 120mm xsilence napred (na 5V) bas zbog graficke, buka nije veca ni malo, tj nema je, jedino se hyper212 tek tek malo cuje na 1500rpm, al pre nego sto legnem cu da ga utisam na 900rpm i tisina :)

edit: imas u real tempu dole max temp. To je posle grid-a...tj, to je max temp danas koja je bila, a jedino sam grid igrao danas. (al je kuler bio na 1900rpm)

Poslednja izmena:
A koja je gornja granica za temp proca?

@gx-x Koji ti je mnozilac na procesoru(mnozioce nikako da upamtim) i shta mislish da li mogu i ja toliko da izvuchem?

70C ne bi trebalo prelaziti na e8xxx seriji. Mnozioc je 8.

Na ovo poslednje stvarno ne bih znao da ti odgovorim.

Da mogu da se vratim unazad kad sam kupovao GeminII uzeo bih TT Big Typhoon, jer mu dodje ista cena sa ventisima, tako da ako vec oces da das 45-50eur moja preporuka TT BT.

EDIT : Review iz 2008 E4600 i Q6600

Poslednja izmena:
Da li neko moze koliko koshtaju pojedinachno TT BT, Ultra 120-eXtreme i 212, a koliko koshtaju ventilatori koliko se ugradjuju u koji i koliko su veliki?

Ovako redom otprilike 45-50e; 60-65e, 30-36e. Za ventove dodatne ne znam. Ja imam CM hyper 212 mislim da ti je apsolutno dovoljan za sve,ne treba da mu kupujes dodatni ventilator ali kako hoces...Prilicno je efikasan i bez njega. Ja imam dobro provetreno kuciste pa mi i sa klokovanim Quadom na 3.2ghz posle 2 sata prime-a temp ne prelazi 50C, u idle su temp sad 34,33,31,31 mada mi je zapao solidan primerak procesora...

Poslednja izmena:
Ja ga imam i od prvog dana sam odusevljen. Sa jednom dvanaesticom je vise nego efikasan. Ne prelazi 1000 rpm i 50 stepeni bez overclocka po ovim vrucinama.
Bez ikakakvih problema sam overclockovao kada sam ga uzeo.

Ja danas uzeo GeminII sa jednom XSilence 12-icom.

Danas na ovoj vrucincini, u garsonjeri koja nema mogucnost promaje :), u zatvorenom kucistu bez dodatnih fan-ova, Intel Pentium D 805 overclockovan na 3.34GHz (default 2.67), temperatura cca 50 pri uobicajenom radu. XSilence radi na full 1300 obrtaja i izuzetno je tih. Sa box kulerom na default frekvencama, temperatura isla do 60 C, pri cemu je box cooler urlao kao fen za kosu.

Cim dodjem do para, kupujem jos dve 12-ice, jednu za GeminII i drugu za kuciste da mi izvlaci topao vazduh, pa cemo da vidimo kako ce biti.

Takodje, hteo bih da jos dignem clock na procesoru, negde na 4.1GHz, moze li to da se uradi bez dizanja voltaze?

Poslednja izmena:
Bez dizanja tesko

Takodje, hteo bih da jos dignem clock na procesoru, negde na 4.1GHz, moze li to da se uradi bez dizanja voltaze?

Morash da dizesh voltazu za takav takt a i pitanje je dali cesh stici do toliko GHz...
U principu bash ti nevredi toliko GHz na zastareloj arhitekturi.... Prodaj taj i kupi neki polovan Pentium E 21x0 i O/C na 3.0 GHz i da te vidi onaj gore... :)

:wave:

Da ne nasednes na neki brzi savet pa ostanes bez kompa.;)

Toliko zestoko overclockovanih procesora na forumu i nikom se nishta nije desilo zashto mislish da ce se njemu neshto desiti ??

Poslednja izmena:
kontam da za pent D805 na 4ghz treba 1kw PSU :d

JA GA IMAM VEC PAR MESECI SA DVE 12. I ZADOVOLJANSAM! :banana:! ohladi bukvalno celu plocu i sto je veoma vazno za cloc :D i ram takodje!! ;)

kontam da za pent D805 na 4ghz treba 1kw PSU :d

Morash da dizesh voltazu za takav takt a i pitanje je dali cesh stici do toliko GHz...
U principu bash ti nevredi toliko GHz na zastareloj arhitekturi.... Prodaj taj i kupi neki polovan Pentium E 21x0 i O/C na 3.0 GHz i da te vidi onaj gore... :)

Hm, mislim da cu se ipak zadovoljiti sa 3.34GHz, eventualno cu probati da ga podignem na 3.6GHZ, ali nije pod moranje. Samo sam hteo da vidim koliko moze da ide.

Inace, kupio sam i drugu 12-icu, razlika u temp. sa jednom i sa dve je vrlo mala, nekih 2-3 C, sto iznosi ukupno max 10C nize u odnosu na box. Mislim da nisam dobro naneo termalnu pastu na proc, pogledao sam uputstva na netu i malko sam pogresio pri stavljanju. Moracu ponovo da skidam plocu, i da uradim sve po propisu, mislim da ce tada temp. opasti za jos koji stepen. Ima li neko predlog koju pastu da stavim (arctic silver :smoke:), je l' dobra ova CM sto dolazi uz njega?

Kuler je slab za svoj izgled. Citao sam kritiku. Pohvalili su neki TRUE kuler.

Nazad
Vrh Dno