Šta je novo?

Cooler Master Elite 332

ja sam cak video u varijanti sa 420W?!! napajanjem...
nisam tacno siguran kakvo je to napajanje, ali obzirom da na istom mestu samo CM 430w napajanje kosta vise od tog celog kucista, malo sam skeptican...
uzgred budi receno prilicno je maleno i deluje jadnusno u odnosu na CM Centurion koji sam ja uzeo.

Ako ga neko ima, nek podeli iskustva... posebno me zanima (za drugara) da li ima smisla za neku sveziju graficku|)

...uzgred budi receno prilicno je maleno i deluje jadnusno u odnosu na CM Centurion koji sam ja uzeo.

Nije bas "neka" razlika u velicini:

Elite 332: Dimension (W)203 x (H)413 x (D)486mm
http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=17&id=2597

i

Centurion 5: Dimension (W)202x (H)435x (D)480mm
http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=17&id=21

Centurion 532: Dimension (W)235 x (H)460 x (D)495mm
http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=17&id=24

sto znaci od nepunih 2-5cm razlike u visini, oko 3cm razlike u sirini i oko 1.5cm u dubini (Centurion 532)

Poslednja izmena:
Napajanje u tom kucishtu je shit, slobodno ga smatraj kinezom.:p Iako ima CM nalepnicu, ko zna ko ga zaista pravi. Svega 10A na +12V uopshte ne obecava, rekao bih da ima oko 200W.:smash:

11-119-118-08.jpg

Auuu, stvarno je shit po ovim specifikacijama, mada i cena kucista, ciji je oklop inace sasvim pristojan, sugerise da su zakinuli na napajanju.

@vuk
5cm visine se itekako vidi.. a i sirina tih 2 cm ti znaci...

uglavnom ja ga ne bih uzeo, pogotovo sto ste dali sliku napajanja... za 2000 din vise centurion sa 380w CM napajanjem... to je meni licno neki minimum...

Ok, vidi se razlika u odnosu na tvoj Centurion 532, ja sam uzivo video taj Elite 332 i poredio sam ga sa mojim Centurion 5 pa zbog toga rekoh da razlika nije "neka" (1.5cm)
Za napajanje stoji da je brrrr...

Obzirom da se svi slazemo da je napajanje slabo, ispada da treba dati 50-tak e za kuciste sa napajanjem, pa napajanje izbaciti, a ubaciti drugo za jos 50-tak... a za 100-nak e moze i bolje da se prodje od tako malog kucista...

uglavnom ja ga ne bih uzeo, pogotovo sto ste dali sliku napajanja... za 2000 din vise centurion sa 380w CM napajanjem... to je meni licno neki minimum...
Pa i ovo gore je CM napajanje.:p Slazem se da je Centurion sa 380W napajanjem bolja kupovina mada ni taj CM (ustvari Hipro) 380W nije neshto posebno kvalitetan.:smash:

Da li je neko imao iskustva sa ovim kucistem, i kakva?
I kakav je kvalitet napajanja koji dolazi sa istim, ima 350w.
poz:wave:

http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-elite-332-350w/comp_comp_case/54/503

Kuciste je strava.Napajanje je odlicno imam 8800GT,2gb rama,Hd 250gb,C2D e4600,3 ventilatora,citac/rezac.Radi bez problema.Sa prednje strane ima mesta za jedan ventilator(ja imam sa led lampicama plavim) ekstra je sve se vidi jos kad se stavi neonka sta reci.Kuciste je VRH!!!,)

Najbolje da vam napisu cifre koje zelite, pa da budete u tripu da ste za 50e kupili ono sto vredi 150e. Napajanje je sasvim OK i dosta bolje od ostalih koja dolaze u kucistima koja su oko 15e jeftinija. Apsolutno odgovara svojoj ceni i trebalo bi da je minimum za neku osrednju konfiguraciju, naravno ne napucanu. Mislim da je proizvod na svom mestu i dobija se tacno ono sto se i placa. Bez razloga napajanje nazivate krsh, a ni ne citate lepo specifikacije: znaci moze kontinualno da gura 10A, a nisu navedene vrednosti koje su maximalne i vaze za peakove. Ima dve verzije, od 350W i 420W i ona poseduju PFC i stvarno su OK. Testirao sam ih i lepo drze napone i trpe opterecenja. Za ovo sto Dejan tera na njemu pre bih preporucio ovaj jaci model, a siguran sam da ce raditi bez problema. Pljujete proizvod koji je mozda najbolja kupovina u svojoj klasi, a i limarija je odlicno odradjena, mislim stvarno je simpaticno, a vi diplomirani pljuvaci ste ... .

Poslednja izmena:
Ja imam Elite 331 sa napajanjem od 420 W. To je prakticno isto kuciste kao Elite 332. Imam noviju konfiguraciju sa integrisanom grafikom. Kuciste je skroz OK, a napajanje vec neko vreme radi da kucnem u drvo. Naponi su stabilni, sve radi bez problema, izbacuje ladan vazduh i posle dva dana neprekidnog rada. Ja nisam nista vise ni ocekivao nego nesto malo bolje od Kineza koji se mogu naci po prodavnicama. Kome treba neko ne znam kako jako napajanje sigurno nece kupovati CM kuciste sa OEM napajanjem nego ce samo za napajanje izdvojiti minimum 50-60 evra.

Napajanje koje stize sa CM kucistima nije neki poseban kvalitet to je sigurno, ali, na primer, ja sam posle puno biranja miseva izabrao jedan A4tech od 400 dinara koji u mnogim stvarima za dve klase sije i logitech-ove modele od 700-800 dinara i ne bih ga menjao.

Poslednja izmena:
Kao što Gedza reče, kućište je više nego dobro za tu cenu. Lim odličan, montaža uređaja brza i jednostavna (bez šrafova), provetravanje takođe odlično (pozadi je već ugrađena 12-ica + 12-ica na napajanju)...napajanja sasvim stabilno rade i ne greju se.

Slozio bih se sa ostalima sasvim solidno kuciste za te pare, ono sto je meni bitno napajanje nije preterano bucno.

Ja sam prilikom sklapanja jedne kofiguracije išao na varijantu 420W i prijatno sam se iznenadio tišinom istog.
Konfiguracija nije neka jaka (nf560, x2 4000+, 2600XT, sky star2, optika, hdd + još jedan HDD kasnije) tako da ja (a i ljudi koji su uzeli) su zadovoljni.
Nekako više volim da preporučim nešto što je OK kvaliteta po malo višoj ceni, ali sam barem siguran da sam ok stvar preporučio.
Što se CM 350W napajanja tiče, jedan ortak je pre jedno dve i po godine pazario isto i napajanje je i dalje u životu, a mislim da on sad tera na njemu nešto slično kao ovo gore (samo mislim da je x1650pro grafika i x2 3600+)

Limom prezadovoljan, napajanje RADI 350w -komp kod devojke:
biostar nf560, 4000+, 2gb ddr800, 2hdd-a, 2 optike, 2600pro sonic

Da uskocim u temu... :)
Imam priliku da uzmem ovo kuciste bez napajanja tj. izvadice ga i odbiti neki iznos... Napajanje je 420W, ali ako malo "odbijaju" zadrzacu ga za "ne daj Boze".
Ciljao sam na RC 690, ali nema se trenutno. Doduse, zbog kompjuterskog stola ne bi imao pristup USB-ovima sa gornje strane.

E sad jedno malo cudno pitanje: Kako ovo kuciste (CM Elite 332) podnosi vibracije ventilatora ? :D
Valjda to zavisi i od same konstrukcije i zavrsne obrade?
Izmjenjao sam hrpu ventilatora da smanjim buku na ovom mom i na kraju ukapirao da mi kuciste stvara vibracije!? Nemojte mi se smijati zbog ovoga :S:

Ostaje mi i sredjivanje venta na CM Real Power 520W koje je novo al' se cuje brate.
Ne mogu da ga nosim na reklamaciju, popljuvali bi me. Nadam se da ce Noctua 12cm odraditi posao.

:wave:

Poslednja izmena:
Sto se mene tice elite 332 je sasvim ok za tu cenu. Ja ga imam ali sa napajanjem od 390w a "izdrzava" athlon x2 4600 blago oc i 3850 fabricki oc...eto.

Planiram u skorije vreme da uzmem novi komp.Zanima me da li napajanje iz CM elit 420w moze da stabilno drzi sledecu konfiguraciju,bez OC naravno?

E7400C2D
Gigabyte - GA-P31-ES3G
2x2GB RAM
1xHDD500GB
1xDVD/RW
MSI - N9600GT-MD512

Hvala unapred.:)

Moze. Ja sam slicni konfiguraciju samo sa AMD X2 procesorom drzao par meseci na CM napajanju od 380W bez ikakvih problema.

Ovo kućište je ubedljivo najprodavanije (makar što sam ja sklapao konfiguracije). Dve varijante: 350 i 420w. S obzirom da košta 50e, skroz opravdava cenu. Ne znam šta očekujete za te pare. Trenutno imam baš jedan komp u kome je 2x2gb rama, C2D E7400, asus P5Q-e i Radeon HD 3850, radi bez problema. Za korisnike srednje klase (pa čak sa ovim mogu i novije igrice na solidnim podešavanjima, zavisno od rezolucije naravno) možda i best buy.

+1 za ovo kućište u odnosu cena/kvalitet

Ja imam sa 420w i mogu ti reci da sam sa kucistem zadovoljan ali sa napajanjem nisam bio zadovoljan .Na 9600 gt pravio mi je nereda u igricama.zato sam ga promenio za moju konfig.

Najbolje da vam napisu cifre koje zelite, pa da budete u tripu da ste za 50e kupili ono sto vredi 150e. Napajanje je sasvim OK i dosta bolje od ostalih koja dolaze u kucistima koja su oko 15e jeftinija. Apsolutno odgovara svojoj ceni i trebalo bi da je minimum za neku osrednju konfiguraciju, naravno ne napucanu. Mislim da je proizvod na svom mestu i dobija se tacno ono sto se i placa. Bez razloga napajanje nazivate krsh, a ni ne citate lepo specifikacije: znaci moze kontinualno da gura 10A, a nisu navedene vrednosti koje su maximalne i vaze za peakove. Ima dve verzije, od 350W i 420W i ona poseduju PFC i stvarno su OK. Testirao sam ih i lepo drze napone i trpe opterecenja. Za ovo sto Dejan tera na njemu pre bih preporucio ovaj jaci model, a siguran sam da ce raditi bez problema. Pljujete proizvod koji je mozda najbolja kupovina u svojoj klasi, a i limarija je odlicno odradjena, mislim stvarno je simpaticno, a vi diplomirani pljuvaci ste ... .

Apsolutno tacno :)

Po mom iskustvu jedina zamerka ide na vibracije koje se stvaraju pa neki primerci bruje i zuje..

Moj CM 390W tera ~konfu iz potpisa sa 4890 :d bez vecih problema, tako da je to o napajanjima prenapucana stvar..

Ja sam ortacima sklopio 5 masina sa cm elite kucistem (neka 390, neka 420w) i sva su fino radila ali su onda polako (pred istek prve godine) 4/5 crkla.
U principu za te pare mislim da su ok kupovina zato sto su ta napajanja ipak malo kvalitetnija od onih 400w vito, jnc, codegen, neo, frontier....a i samo kuciste je sasvim ok. Cak ima i delimicni srafless sistem.

Inace sve masine su bile sa 8600gt, 8600GTS i 2600XT grafama.

Isplativa je kupovina ali samo za strujno manje zahtevne konfiguracije,
ja ga imam na 350w sa phenomom x3 i 4850 grafickom i sumnjam da mi ono pravi
odredjene probleme, tipa ukoci racurar..

Na 9600 gt pravio mi je nereda u igricama
Kako se tebi manifestovao taj nered?

kocio mi se racunar posle 15 min igranja tip cod 4 igrica.Uradim restart onda igram manje napr. 10 min.stavio sam 9800gt isto se desavalo,i nakraju sam promenuo napajanje PP COOLING 500 W I SAD NEMAM NIKAKVIH PROBLEMA.POSTOVAO SAM JA RANIJE SA TIM PROBLEMOM I UGLAVNOM SU DOLAZILI ISTI ODGOVORI ,MENJAJ NAPAJANJE,MENI JE TO POMOGLO,ATEBI NEZNAM.

Danas bi trebalo da mi stigne OCZ StealthXStream 500W

Pozdrav

Poslednja izmena:
Jedno pitanje u vezi kucista.Zna li neko da li u njega mogu da stanu cpu kuleri visine oko 160mm(CM Hyper 212+,Vendetta 2,itd.)?

Nazad
Vrh Dno