Šta je novo?

Cooler Master CM690 Advanced II

Sta ce ti pa garancija na kuciste ? To uglavnom moze da se odnosi na fan-ove, a treba biti maler pa da crkne neki fan. A i da crkne valjda ti je lakse da kupis nov za 500din. nego da se cimas, placas slanje fana za BG ili ne daj Boze kucista ?

Ukoliko bi uzimao kuciste u BG ove firme ti mogu poslati kurirom na kucnu adresu i to bi te izaslo ~1000din. +/-, tako da bi u tom slucaju trebalo uracunati i taj trosak.

Ma odkud znam ....... otpadne neka *******cija ili tako nesto ......... odvali se neki drzac .... nije mi do 1000 din ....

Hvala svima na linkovima ........ porucujem ovog malisu ove nedelje .......

Poslednja izmena:
Pa da ide napajanje uz kucishte, pa da je bitna garancija. Ovako uzimaj i ne razmishljaj.

Ja bi vise voleo Cooler Master CM590 Advanced II da je izasao. Vise mi se dopadaju neki detalji rasporeda (HDD, dugmici napred), ili kombinacija ukrstanja 590/690 (590 nema reset)..

^Ukusi su razliciti, ja sam kupio 690 upravo zbog tih zakrenutih hdd-ova ka napolje.

^Meni smeta sto se tada dosta losije hlade, pa kad ih imas 3-4 kao ja...

Ja sam pre par dana kupio cooler master 690 II advanced i za sada sam zadovoljan kako radi.Ja imam jedno pitanje u vezi kacenja hard diska od 3,5 incha sa gornje strane,takozvani X-DOCK.Kad stavim hard odem u disk menage i odatle ga pozovem i to odlicno radi ali moje pitanje je kako se iskljucuje pravilno taj hard disk?Da li je bezopasno da ga samo iskopcam ili treba neka druga procedura kako bezbedno iskljuciti hard disk?Jel ipak je pod nekom strujom pa ne znam da li mu to smeta kad se samo iskopca iz struje?Ako moze neki predlog.
Evo slika

http://img441.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img441/1614/dscf1990t.jpg&via=mupload

Kao sto si ga pozvao, tako ga i opozovi.
Kako iskljucujes usb flesh?

Kao sto si ga pozvao, tako ga i opozovi.
Kako iskljucujes usb flesh?
Iskljucujem ga preko safely remove hardver jer tu vidi usb flesh,ali hard disk ne vidi kad ga zakacim preko X-DOCK-a.Nemam tu opciju kao kad iskljucujem usb flesh.
E sad u disk management-u ima samo opcija sa online da se stavi u ofline i to kad se stavi tako on i dalje radi tako da to nije to.

to je jedini nacin, samo sto ostane ukljucen al ne radi hdd nista tako da nema opasnosti po njega

proveri u device manager-u da li ti je hard podesen za " performance " ., ili za " quick removal " ?

ako je podesen za " performance " trebao bi da imas opciju za >" safely remove hardware... ", ako je podesen za >" quick removal " onda ne...

{ tamo dole pored satica }
zaboravih reci da koliko ja znam, kada stisnes >" safely remove hardver " komp ustvari prekine napajanje na toj usb grani, tako da ne moze da se javi nikakva " slucajna " " indukcija " necega dok cupas kabel napolje, ali obzirom da se to radi sa milion drugih stvari svakodnevno , ne bi trebalo da te brine ni cupanje na " zivo " hard-a.
:)

Poslednja izmena:
Koliko se secam treba da bude ukljucen AHCI mod u biosu da bi radio hot swap za sata diskove.

Malo (vise) kasnimo sa odgovorima ...ali da, trebao bi da ukljucis AHCI u BIOSu - na taj nacin mozes "na zivo" bezbedno da stavljas i cupas diskove.

Izvinjavam se sto nisam ranije odgovorio ali evo u cemu je bio problem.Drugar je povezao kabl sa x-dock-a na gsata prikljucak na ploci i tako ga ne vidi u safely remove hardware.
Cim ga je vezao na obicne sata prikljucke pojavio se u safely remove hardware i onda sam mogao da ga iskljucim.
Pozdrav.

jel' bucno ovo kuciste? i jel bucnija verzija 590?

Malo (vise) kasnimo sa odgovorima ...ali da, trebao bi da ukljucis AHCI u BIOSu - na taj nacin mozes "na zivo" bezbedno da stavljas i cupas diskove.

Ja imam doticno kuciste,ali kad stavljam hard u docking station,da bih ga video, moram da restartujem masinu.Posle dizanja docking hard se vidi i kad ga na zivo iscupam,on ostaje prijavljen kao da je prisutan u sistemu,ali mu se ne moze pristupiti.Medjutim ako ga ga posle nekog vremena vratim u dock,a prethodno nisam restartovao masinu,hard se najnormalnije vidi i moguce mu je pristupiti.E sad,kad sam u biosu prebacio storage na AHCI mod,win7 mi se nije hteo dici,tj izbacivao je najpre BSOD,a potom je nudio repair opciju,medjutim ni to nije urodilo plodom,pa je sve vraceno ko sto je bilo i win se dize bez problema.Voleo bih da ne moram da restartujem da bih video hard na dockingu,ali ako je AHCI uslov,bojim se da tu nesto ne sljaka,masina je iz potpisa.

@bojke1 "Kad stavim hard odem u disk menage i odatle ga pozovem..."
Gde ti je disk manage u win7?

Ja imam doticno kuciste,ali kad stavljam hard u docking station,da bih ga video, moram da restartujem masinu.Posle dizanja docking hard se vidi i kad ga na zivo iscupam,on ostaje prijavljen kao da je prisutan u sistemu,ali mu se ne moze pristupiti.Medjutim ako ga ga posle nekog vremena vratim u dock,a prethodno nisam restartovao masinu,hard se najnormalnije vidi i moguce mu je pristupiti.E sad,kad sam u biosu prebacio storage na AHCI mod,win7 mi se nije hteo dici,tj izbacivao je najpre BSOD,a potom je nudio repair opciju,medjutim ni to nije urodilo plodom,pa je sve vraceno ko sto je bilo i win se dize bez problema.Voleo bih da ne moram da restartujem da bih video hard na dockingu,ali ako je AHCI uslov,bojim se da tu nesto ne sljaka,masina je iz potpisa.

Desavaju se ponekad takve stvari obicno ako Win 7 nije instaliran u AHCI modu.

Planiram da uzmem ovo kuciste plus vodeno hladjenje...pa me interesuje jel dobro odradjen taj sistem za vodeno i jel mogu bilo koje da ubacim ?

Da to se tako radi :D
samo sto sam ja jos nesto bio cacnuo u regb. pa skrsio ceo esata da mi uopste sad ne radi
e da
sad mi obavezno odradi restart kompa ako kopiram nesto preko usb hdd-a
a ako ga jednom prikacim i raskacim pa opet prikacim onda radi ok, nema restarta xaxaxa
moram da hitno predjem na novi os
ovaj win7x32 mi skroz skrsen

Vrh Dno