Šta je novo?

Cooler Master CM690 Advanced II

redkanji

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2009
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 8400 + Hyper 212 BE
Matična ploča
B365M H
RAM
2x Kingston Beast 8GB DDR4 2666MHz
GPU
Sapphire 5700 xt Pulse
Storage
970 Evo Plus 250GB + 860 QVO 2TB
PSU
EVGA G3 750W
Kućište
Asus A21 White
Monitor
Lenovo D32q-20 + Dell P2717H
Miš & tastatura
Razer Basilisk V3 + Razer Blackwidow V3
Tablet
Samsung Galaxy Tab A 10.1
Mobilni telefon
Nothing Phone 2a
Pametni uređaji
Amazfit GTR 2e + Samsung Watch Active2
Pristup internetu
  1. Optički internet
CM priprema novo kuciste.

CM690 Advanced II.

coolermaster_cm690aii_1.jpg

To be showcased at CES 2010

Cooler Master is working on another case that will be officially unveiled at CES 2010 in Las Vegas. The new case is the successor to the famous CM690.

According to the first details and pictures from Caseandcooling.fr, the new CM690 will feature black exterior and interior, four 5.25-inch bays, pre-drilled holes for water-cooling and decent cooling capabilities with a 120mm at the rear, place for two additional side fans, and probably one or two fans in the front and on the top of the case.

Cooler Master has also launched a teaser site for this case which you can check out here, and we are quite sure that there will be quite more details during CES 2010.

Ima cak i teaser sajt.

Poslednja izmena:
stvarno dobro izgleda...

Lepo kuciste,svidja mi se sto je unutrasnjost ofarbana u crno.Nadam se da ce cena kod nas biti prihvatljiva.

Ajd da vidimo i to čudo....

Samo ne vidim šta je tu novo? CM690 Pure su već uradili (skroz crno), bočna strana je ona koju su uradili za CM600 Gladiator...... a, pa da.... novi dizajn nožica kućišta i prednje maske (ide skroz do dole) :). Iz ovoga bih mogao čak da zaključim da su se čak potrudili da malo secnu i nosač matične kako bi imao otvor za lakše montiranje kulera (baš kao i CM600).

Još jedan fazon kako prodati istu robu dva puta.

bash je "advanced" u odnosu na "staru" verziju :D
CM690.jpg
site_1.jpg

pa i jeste :)

263a88o.jpg

i jedna zanimljivost

5tv1c7.jpg

5tv1c7.jpg

Svidja mi se ovaj dock, odlicna stvar.

To je odlican fazon.Nesto sto moze da bude jako korisno,ne samo za sminku ( nije da imam nesto protiv sminke :) ).

Ovo je bombona kuciste ko se bavi modingom kao ja da se uradi pleksiglas prozor na boku jer je su vec inzenjeri iz CM-a uradili odlican posao sto se tice rupa za skrivanje kablova svaka preporuka za ovo kuciste a i cena mu je sada lepa.

Cini mi se da vredi da se doda onih ~$20 za advanced model. Ipak, "mala" cifra, a dobijaju se dobre stvari.

Nema kucista kome nesto ne fali. Po meni , ovom fale:
- rupa za dupli +12v napojni kabl gore
- da ima levu stranu od plexiglasa.
Za +20€ tu je haf 922.

vybk87.jpg

Koliko vidim, postoji prorez. Rekoše da će preporučena cena biti oko 90 evra, za Adv. verziju. Računam, cena " obične " verzije bi trebala biti, recimo, 10 do 15 evra niža. Onom kome HDD dock i VGA bracket nisi potrebni, za 75 evra imaće pristojno kućište.

Možda i moja sledeća kupovina, s obzirom da ću svakako pazariti novo kućište krajem februara.

Poslednja izmena:
- da ima levu stranu od plexiglasa.
Za +20€ tu je haf 922.

Bice verzija sa prozorom na levoj strani, ali kasnije. Barem sam ja tako negde procitao.

HAF je vece i sire kuciste, koje, recimo, kod mene ne bi stalo na policu gde mi sada stoji kuciste. HAF 922 je presirok sa svoj cca 230mm. :)

HAF 922 nema sitnice koje CM690 II ima, ali zato stize HAF X, pa cemo da vidimo sta ce da donese.

"Ogolili" su sitnicama Basic i za to ce da uzimaju 20$ vise na Advanced verziji. Glupo je sto Basic nema na sva cetiri 5.25" tool-less.

A ovaj HAF X mi deluje interesantno, full tower je a i na oko izgleda kvalitetnije od 932.

Da, mahom " add on-i " koji prosečnom korisniku neće biti od preke potrebe. Cena Basic verzije je 80 dolara, say... Neka bude 70 evra kod nas i milina! :)

Prekljuce ga uzeh i za 90e je stvarno dobro kuciste. U odnosu na Chiefteca koji dam do sada koristio medju brojne prednosti spadaju:
Laksi je a materijal nije vidno losiji (dakle stranice su krute i ne savija se lim kao papir)
Ima prostora za desetak ventilatora
Ima gomilu korisnik dodatnih opcija (esada prikljucak, sata leziste, filtere na svim bitnijim ventilatorima, gumirane noge protiv klizanja, moze da se skine pola cagea za hdd, odlicno rasporedjene rupe za sakrivanje kablova, debilni plavi led moze da se iskljuci)
I pored toga sto je manji, prostora ima za sve komponente bez da se covek muci tako da i veci gpu-i staju bez problema
Ventilatori se gotovo ne cuju (makar za sada, dok ne procangrljaju :)

Od onoga sto me je malko iznenadilo je da su temperature goovo identicne chiefu, dakle i pored veceg broja ventova dobitak je zanemarljiv, 1-2 c nize nego u chiefu je iznenadjujuce malo. Sa druge strane CPU u idlu ima 26c (chief 29-30) pa je pitanje i da li moze nize od toga kad je temp u sobi 23. GPU sa druge strane radi na 43 u idlu sto je iddenticno chiefu. HDD-ovi na 31-32, isto kao chief.

Jedina mana su vrata- chief ima vrata na otvaranje sa bravicom, ovde panel standardno mora da se vuce. Za one koji vole cesto da ceprkaju po kucistu moze delovati iritantno.

Sve u svemu, za 90e je odlicna kupovina i zacudjujuce je sta su sve uspeli da strpaju u tu cenu. Mene je najvise impresionirao kvalitet izrade, u ceni od oko 100e su mi kucista delovala uvek jadno. Cak i prethodni 690 mi je ostao u secanju kao kuciste na kojem stranice nisu nalezale po milimetar prostora je zvrjao (makar na onome sto sam ga gledao u gtronu). Za razliku od prethdnog ovde sve naleze savrseno a crna boja je odlicno naneta i ima mat prikaz sto mi se bas svidjai ide odlicno sa corsairom :D Btw uskoro se ocekuje i verzija sa prozorom pa koga to vise zanima bolje nek se strpi.

Cestitam na kupovini, kuciste vredi tih para, a najvise mi se dopada SATA dock, kako kazu na netu a i ti si potvrdio, cable management je mnogo bolje resen nego kod starijeg modela.

Ono sto se meni kod CM 590/690 nije svidelo je bas kvalitet izrade koji je u odnosu na Chieftec po meni deluje ipak slabije, mislim na stranice koje ne nalezu lepo i uvijaju se, itd. Znaci i to su ispravili tako da je novi CM 690 odlicna kupovina u odnosu na to sta nudi/cena.

Poslednja izmena:
Realno, to nije chief i nema tu cvrstinu, ali je i daleko od standardnog fusa koji se nacesce prodaje. Dakle cvrstina jeste dobra ali je chief zakon za cm-a.

Sa druge strane nalezanje je fantasticno, dakle nema nigde ni jedan milimetar osilacije, sve naleze odlicno. E sad, dal ce da se to promeni kroz eksploataciju ko ce ga znati, ali realno danas se stvari i ne prave da traju dugo vec da se menjaju cim ti dosadi izgled. Npr. cim se pojavi usb 3.0 svi ce trcati da zamene sadasnja kucista :)

Inace, mnogo mi se svidja boja, identicna je corsairovoj i fantasticno se uklapaju, ko da su ih farbali odjednom. Da ne bude zabune, meni je komp okrenut kontra radnom stolu tako da stalno gledam zadnji deo pa mi je zato toliko bitno uklapanje sa napajanjem :D

Tacno tako, bio sam zadovoljan kupovinom kod njih kada sam uzimao ostale komponente pa sto da menjam mesto za kupovinu kucista :)

Koji sam ja ****** , mesto da izpazarim skoro novo za 52 EU na ebayu, ja odem u WC ebiga i ono se proda :) nisam dao punudu

Trazio ali nisam nasao .......... posto nisam iz BG moze li info ima li ga kod nas i gde da pogledam, zovem ........

Hvala

Hvala bojke1 ......

Imam TT TsunamiDream vec godinama ......... i postalo je vremenom veoma tesno ....... pre par dana menjah napajanje i polomio sam se dok sam ga montirao ........

Ovaj CM 690II mise cini da ce biti taman .........

Vrh Dno