Šta je novo?

COOLER MASTER CM 590 vs CHIEFTEC CH-05

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bbK1ng

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poena
745
Da li uopšte treba da imam dilemu?

Može i nešto drugo u rangu 60€. Jedini uslov je da bude crno i da ima audio i usb priključke na vrhu kućišta.

imao sam slicnu dilemu izmedju cm690 i ch05 i uzeo chieftec ,lim je 1 mm steel , zaista tesko(13 kg prazno) i impresivno deluje , hardovi se lako montiraju i lepo hladi , unutra mesta na pretek, jedino su bocni
vent.od 90 mm sto hlade HD ipak bucni , tu treba naci noctue (skupe su) i stvar resena.
mislim da je chif kvalitetnije uradjen a cm mozda malo bolje hladi .

slicna situacije i kod mene, ali ja sam uzeo cm 690, i prezadovoljan sam!
Uz njega idu 3 venta 12, ja sam imao jos dva, i hladi odlicno, to je meni prioritet!
Kuciste i izgleda odlicno!
Koje god da uzmes neces pogresiti!

CM 690 mi je veliko. Zato se i razmišljam za ovo 590. Da li je njega neko probao pa da uporedimo sa ovim CH-05.

Izgleda da ću morati da se prošetam po radnjama da vidim fizički ono što me interesuje.

Tnx for adv...

odma da ti kazem da je ch05 stvarno veliki posebno u dubinu i tezak, ako trazis kompaktnost uzmi
oma 590 ! ima vise mesta za ven. i to sve za 12 ice , samo ne znam koliko prasine skuplja sa tim ventovima a i zbog napajanja koje je dole. ja imam samo nazad 12 icu i sa strane 9 ku za hardove ,koju ne ukljucujem jer nema potrebe i stvarno je tiho....
koliko vidim 590 ka je malo skuplja od 690 . onda bolje uzmi cm690 .

poz

Po sajtovima

bigimg.jpg
CM690 je (W)213 x (H)482 x (D)524.5 mm
bigimg.jpg
CM590 je (W)210 x (H)440 x (D)510 mm
bigimg.jpg
CH-05 je (W)205 x (H)442 x (D)540 mm

po ovome ispade da su razlike minimalne a CH-05 je oko 4kg teži što bi trebalo da znači i valjda da je kvalitetnije.

Danas sam išao do dve radnje i uspeo sam da vidim samo CM590 i u principu je to nešto što očekujem od kućišta mada ću da jurim da vidim i ostale

ali

Međutim, video sam i CX-05
4022.jpg
koje mi se super svidelo.

i dok sam pisao poruku shvatio sam da izgleda postoje dva različita 690 kućišta

Ovo gore i RC-690-KKN1-GP
bigimg.jpg
.
Da li su to ista kućišta ili ja nešto tripujem. Na CM sajtu se vode kao jedno CM690 (RC-690).

Uf, kako je pre 10 godina sve bilo lakše (bež i kinesko) 😛

Ja imam nekih 2 nedelje cm590 i gde je prednji donji vent na sundjerima ispod 5.25 maski vec se nakupilo dosta prasine ali skoro nista nije uslo u kuciste,sundjeri super zadrzavaju prasinu,mada da imam vent sa strane sigurno bi kuciste bilo puno prasine jer tu nema sundjera,napajanje isto ne usisava djubre i vise sam prasine imao kada je stajalo gore u kinezu nego sada kada uvlaci vazduh ispod kucista,kuciste sam podigao na 3 limene kutije od aftershavea (STR8) tako da je prilicno podignuto od zemlje.

Poslednja izmena:
ja imam ch05, prasine nema nigde posle 3 meseca , al znas kad mi ne pada na pamet da ja tamo usisavam svake nedelje neke filtere i sl , ne svake nedelje , nego necu ni da cujem za 6 meseci najmanje , pa ja sam kupio kuciste a ne ono mene !!! , zadovoljan kucistem skroz , unutra ima toliko mesta da je bilo kakav kabl menadzment smesan i nepotreban cak i za ext - atx full ploce , a to da izvinete nabadanje cepova (cc 13 izvini) mi je malo bez veze, pa nisam platio kuciste 60-ak eur da bi stavljao neke cepove...... chif ima stope koje se mogu sakriti, skinuti ili rasiriti..... imam utisak da je sveukupno celo kuciste jako prakticno osmisljeno, mozda malo klasicno ali krajnje funkcionalno, kvalitetno,izdrzljivo i vr. dobro finisirano, od CM sigurno bolja limarija.
pozdrav

Ja sam navikao da na svakih 3-4 nedelje cistim kompresorom komp od prasine,na starom kucistu sam imao 12-ticu napred u gornjem delu kucista bez ikakvih filtera i to je normalno ubacivalo gomilu prasine unutra,da nema ovog venta napred nc CM-u kao kod tebe na chiftecu sundjeri se ne bi prljali,iako meni nisu uopste bitne temperature nekako volim da imam sto vise ventova u kucistu i da se to sve lepo cuje, a ne da bude tisina kao da je crklo nesto unutra.(ovo je verovatno da samo ja volim da imam komp koji se cuje)
CM ima noge ali nisu dovoljno visoke pa sam morao da poturim nesto,bolje nego da mi napajanje usisava bube 😀

@kolik ti spadas u grupu ljudi koja voli tiha kucista sa manjim protokom vazduha kao sto je taj Chief,p182 i sl,a ja bas volim suprotno: TT armor,Antec hundred serija i sl. :wave:

Poslednja izmena:
ok 🙂)
ja ipak branim ch05(svako svoga konja) ....... jel se covek pita tj dvoumi izmedju 2 modela.....mada bi ja pazario cx 05 i kraj .
pa Bibi KIng javi sta si pazario i kako ti se cini !!

Jedino da kupim oba pa da napravim jedan CM vs CH kao što naslov teme i najavljuje. 🙂

Recimo da sada razmišljam na sledeći način

1. na CM690 mi se sviđa što ima 2xUSB, FW i eSATA na vrhu aili je i nešto skuplje
  2. dobio sam informaciju da je instalacija HDD-ova u neki "kavez" u CM pain in the ass, pogotovu u odnosu na CH
  3. dobio sam ponudu za CH-05 za 50€

Generalno sam zbog 2 a pogotovu 3 🙂 bliži Chieftecu, ali imate šansu do utorka da me razuverite. 😀

Uskrs i 1.maj ću biti sa novim kućištem (u koji treba da ide i nova mašina). :banana:

btw, da li bi ti kupio CX-05 ili CH-05?

realno, ch05 je zaista prostrano kuciste, meni nekad smesno zavirim ploca onako pomalo usamljena u tolikoj kutiji a format je full atx...... cx 05 je jos veci !! ako nemas vise od 3 hdd i neku zverinu od machine gun tipa SLI ne treba ti cx, pazari ch......necu da te zavlacim da znas da su vent.od 90mm za hardove dosta bucniji od CM ,ali kad se upale hlade brate ko turbine , ali ti ne trebaju jer odlican protok i bez njih ima, lim je bolji u chif garant i finish .....tvoja je zadnja
poz

Poslednja izmena:
Uzet CH-05 za 4000din.

Pošto još nisam pokupovao komponente za njega, samo ga gledam ,) i sviđa mi se i spolja i iznutra. Jedina zamerka je USB i Audio sa strane, ali nešto mora i da se preživi.

Hvala svima na sugestijama.

U gradu može da se nađe za 56€ (hint:itsvet).

Ovo konkretno je uzeo moj prijatelj pre par dana, monitrao i shvatio da mu je veliko.

"Uvalio" ga meni za 4000 din. 🙂

U gradu može da se nađe za 56€ (hint:itsvet).

Ovo konkretno je uzeo moj prijatelj pre par dana, monitrao i shvatio da mu je veliko.

"Uvalio" ga meni za 4000 din. 🙂
BB da li bi mogao da okačiš sliku unutrašnjosti kućišta sa montiranim komponentama zanima me kako izgleda pošto bih ga uzeo dok skupim keš 🙂

evo par slika od drugara koji ima ch05, moze skoro jos jedna mini atx ploca da stane ,
u principu ovo je malo serversko kuciste, kad upalis devetku sa strane za hardove i kad
pocne da huji to je tacno zvuk serverskog kucista (na poslu imamo hp proliant 305)
i nepogresivo isti zvuk .

Prilozi

• DSC00247.webp
    DSC00247.webp
    201.6 KB · Pregleda: 138
  • DSC00248.webp
    DSC00248.webp
    182.2 KB · Pregleda: 131
Ovo je stvarno prostrano kućište🙂a vidim da je i lim masivan napravljeno je da traje!Hvala Kolik za okačenu fotku:wave:

@integra032
prazno je 13 kg !, sa opremom ne znam ni ja , cca 15 kg, lim je bas sto kazu ljudski debeo(1 mm steel),napravljeno da traje sto ti kazes. veruj mi da je prakticno skroz, ko poruceno za kojekakva modovanja, mislim da ne postoji ploca ni konfiguracija kojoj je tesno u ovom kucistu. staje 6 hardova u ladle, 3 mesta za CD drajv i 1 za flopi,kable menadzent je nepotreban jer kablove mozes namestiti kako ti volja , cista klasika (ja recimo tako nesto volim) .

poz

poz

Planirao sam da uzmem CH-05, naleteo na LBX-01 sa fab. napajanjem i nisam zažalio.
Moćan izgled, puno mesta, posle oblaganja otvora na levoj strani tankim sunđerom i vešanja HDD-a skoro nečujan (još samo da se rešim fabričkog Intel kulera).
Cena oko 7500d (sa 400W napajanjem).

meni je najvise smetalo kod lbx sto prenosi vibracije hardova iz kaveza na ostatak kucista. nocu kada je tisina, zna da iritira.

I mene su HDD vibracije iritirale pa sam ga okačio o široke lastiše (sa starih gaća).
Ovalni otvori na bočnim stranama HDD racka su kao stvoreni za to.

Na netu sam video i dobar fazon za HDD sa penom za pakovanje (druga i treća slika) ali su mi lastiši bili pri ruci i odlično rade posao.

Prilozi

• DSCN5918.webp
    DSCN5918.webp
    57.1 KB · Pregleda: 82
  • 120372.webp
    120372.webp
    78.4 KB · Pregleda: 78
  • 120373.webp
    120373.webp
    92.7 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
ja sam isao na elegantnije resenje, uzeo sam cooler master 690 🙂