Šta je novo?

Cooler Master Centurion 590

djalex

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5900X, Noctua NH-U12A chromax.black
Matična ploča
Asus B550 ROG STRIX B550-F GAMING WI-FI
RAM
2x16 G Skill Trident Z Neo F4-3600C16-16GTZNC
GPU
ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition 20GB
Storage
Kingston KC3000 1TB, LG Blu-Ray H16NS40
Zvuk
int.
PSU
SeaSonic Platinum-760w full modular
Kućište
CM Scout II
Monitor
ASUS ROG XG27ACG
Miš & tastatura
Asus ROG Gladius III Wireless Aimpoint & Asus ROG Strix Scope RX TKL wireless Deluxe
Ostale periferije
Sony RX100 IV, MGE
Laptop
nikad nisam imao niti mi treba
Tablet
nikad nisam imao niti mi treba
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 13 Pro+
Pametni uređaji
Shelly wifi relay za bojler
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo novog kućišta od CM. Mislim da je uspeo mix Antec 900 i CM 690. Ima eleganciju a i dobro je provetreno. U klasi midi. Dolazi sa 2 fan-a. Mislim da ću ga pre kupiti nego CM 690. Sačekaćemo da stigne kod nas. Može do 9 fan-a da se instalira a od toga 8 mogu od 12cm. Više nego dovoljno. Napajanje je pri dnu i uvlači vazduh spolja. Power dugme je na kratko pritisnuto reset a na 4-5 sek power, znači dvofunkcionalno.

Prilozi

• A0367.jpg
    A0367.jpg
    57.9 KB · Pregleda: 479
  • cm5902vp7.jpg
    cm5902vp7.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 335
  • cm5903lv4.jpg
    cm5903lv4.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 311
Poslednja izmena:
kod to moze biti kod nas, sta mislite ?

Sorry ako moze na PP jer ne skontah gde ga ima u prodaji

Nije loše od CM-a , još malo pa će da prave kućišta u raznima veličinama - k'o patike. Ovo mi deluje kao nešto umanjeni 690.
Na kraju ćeš moći da biraš od 790 do 490 :)
Teško da će im izmaći kupci . . . imaju veličine za svačiji ukus i džep.

Poslednja izmena:
Koliko sam ja skontao sa slike unutrasnjosti, napajanje ide na dno kucista na kome su prorezi za uvlacenje vazduha, sto znaci da bi napajanje vrsilo ulogu usisivaca :S:
Naravno nije za prasnjave kancelarije ali za cistu kucnu varijantu jeste. Moje Corsair ne uvlaci kao usisivac, jedva pirka, tako da usisivac efekat ne stoji.

Trebalo je da ukljuce filtere, minimum ovaj donji. Cena je povoljna, ali treba tu jos da se ulozi za filtere i fanove...
Meni licno se vise svidja od 690-ke. Lepse mi je, a i po velicini bi mi vise odgovaralo. Na papiru i sudeci po slikama odlicno kuciste.

http://www.vr-zone.com/print/5508

Poslednja izmena:
a jel moze/ima smisla staviti da napajanje uzima vazduh iz kucista umesto od dole (van kucista) ?

a jel moze/ima smisla staviti da napajanje uzima vazduh iz kucista umesto od dole (van kucista) ?
Ima smisla, zashto da ne? Tako je npr na Antec 900 i Antec P182 kucishtima.To je bolje sa aspekta prashine ali malo loshije sa aspekta hladjenja jer napajanje uzima vazduh koji bi trebalo da ide prema procesoru i da se odatle izbaci napolje.

Ako napajanje ima automatsku kontrolu obrtaja u zavisnosti od temperature, ventilator ce se vrteti na vecem broju obrtaja i samim tim bice i bucnije. Naime, uzimace topao vazduh oko graficke, a jos ako imas pasivno hladjenu graficku, ovo resenje je losiji izbor...

Koliko vidim sa ovih slika, i ovaj CM će hardove smeštati u 4in3 module, što, iako ima svoje prednosti po pitanju hlađenja, opasno smara kad morate da dodate/izvadite neki od hardova...

Trebalo je da ukljuce filtere, minimum ovaj donji. Cena je povoljna, ali treba tu jos da se ulozi za filtere i fanove...
Meni licno se vise svidja od 690-ke.

Ma, opet su malo skarabudžili.....

Kod 690-ke mi se ne svidja položaj USB/SATA/Audio konektora, zakošeni donji deo fronta, malo čudno smešteni power i reset i toliko insistiranje na činjenici da na svakom mestu mogu da se postave 8/9/12/14cm ventilatori.

Kod 590-ke su popravili polozaj front panela ali su zato skinuli gornju masku da bi se opet videle silne ružne rupice za dva ventilatora.

Sve u svemu od dobre ideje ostalo je manje nego što bi čovek očekivao, što zbog ekonomije što zbog nečijeg neukusa.

P.S. Gde ovi sa IT Sveta videše aluminijum????

Poslednja izmena:
Ma, opet su malo skarabudžili.....

Kod 690-ke mi se ne svidja položaj USB/SATA/Audio konektora, zakošeni donji deo fronta, malo čudno smešteni power i reset i toliko insistiranje na činjenici da na svakom mestu mogu da se postave 8/9/12/14cm ventilatori.

Kod 590-ke su popravili polozaj front panela ali su zato skinuli gornju masku da bi se opet videle silne ružne rupice za dva ventilatora.

Sve u svemu od dobre ideje ostalo je manje nego što bi čovek očekivao, što zbog ekonomije što zbog nečijeg neukusa.

P.S. Gde ovi sa IT Sveta videše aluminijum????

Ja sam bas uzeo 690 zbog polozaja front panela. Nekako mi je bolji pregled sa gornje strane, a ima i eSata prikljucak...

Ja sam bas uzeo 690 zbog polozaja front panela. Nekako mi je bolji pregled sa gornje strane, a ima i eSata prikljucak...

Ok, pitanje ličnih afiniteta. Meni kućište stoji na stolu pa je samim tim i taj gornji položaj lošiji. Ako dodaš da je onako razdeljen eSATA desno a ostalo levo.....

Više me nervira što su bočnu stranu izbušili ko blesavi (što su stavili mogućnost 8 i 9cm ventova) i što su mogli da ona dva gornja mesta za ventilatore ostave čiste rupe u limariji jer su ionako prekrivene gornjim poklopcem a dobio bi se bolji protok vazduha i manje šuma. Ideja o ventu iza matične ploče nije loša..... ali zašto onda nisu napravili otvor u nosaču iste kako bi vent direktno hladio matičnu u predelu socket-a???

Razumem ja da su neka rešenja iznudjena ekonomijom, ali RC-690 ima propusta po pitanju logike i neukusa.

Ovo kuciste nikako da se pojavi u prodaji.

I ja ga cekam :) sve sam pretrazio isto nigde ga nema jos. Svidelo mi se odma cim sa pogledao slike.

Evo i ja ga cekam, pa da kupim novu konfu, a cekanje se nesto odužuje izgleda :)
Ako neko skonta, nek javi gde ga ima...

tnx

mozda u grappolo-u od ponedeljka....samo da ne ispadne reklama,)

To za nepostojanje reset dugmeta je, po meni, velika glupost. Power dugme je preveliko i preblizu usb portova da bi sluzilo kao reset, i kako se radi forced shut down (drzanje power tastera 4 sekunde)? Moras znaci 8 sekundi da drzis :)

Pojavilo se na pc berzi za 5.5k Din. :)
Ako ga neko kupi pre mene mogao bi da uradi review i par slika da okaci posto na netu nema nista osim one 3 slike.

Poslednja izmena:
Pojavilo se na pc berzi za 5.5k Din. :)
Ako ga neko kupi pre mene mogao bi da uradi review i par slika da okaci posto na netu nema nista osim one 3 slike.

Zar nije to malo skupo?
Ja bih pre uzeo za te pare CM690.

I meni,vise mi se svidja ovaj HD rack,i sto ima 5.25 maske preko cele prednje stranice.

@Proday
Skroz sam zaboravio da sam citao taj review :d

Poslednja izmena:
Meni se svidja kuciste totalno, bas je po mojoj meri. Slazem se da mu je cena malo jaca ali to je to, mislim tako je uvek.

Mene zanima samo da li je pametno/moguce namestiti napajanje tako da uzima vazduh iz kucista i koliko je to pametno?
Ne bih da ga uzima od dole jer ne znam koliko je ono odignuto od zemlje (koliko vidim mozda 5mm) i da ne bi uzimao svu prljavštinu sa poda.
Sta vi mislite? (sorry ako je OT)

@cc13
Ajd daj link do pcberze gde si nasao, ja ga uopste ne vidim.

Nazad
Vrh Dno