Šta je novo?

cooler master aerogate I

jednostavan i dobar!
radi posao ;) a ti pitaj shta te konkretno zanima.
mada ako skupis josh malo para imash mnogo lepshi finkcionalniji AG2 ili CoolDrive4 ;)
Poz

Imam ga nekih godinu dana i odlicna je stvarcica.
Jedina zamerka je shto ne mozesh da zaustavish ventialtore totalno.
Hocu da izludim od mojih ventilatora nocu. :S:
Mislim da AG2 moze, ali nisam siguran.

moze ;) kao CD4 koji je ustvari AG2 ali i ma i mesto da se montira hdd

Aerogate 2 nema opciju da zaustavlja ventilatore skroz. Aerogate 3 ima tu opciju. Mislim da je trojka najbolje resenje. Razlike u ceni su male. Bilo je vec price o ovome. Koristi search

kakav moraju da imaju ventilatori da bi se prikljucili na aerogate I i koji je nacin prikljucivanja

Obicni tropinski konektor. Dobijes uz AG1 4 produzna kablica kojima kacis ventilatore na sam kontroler, a sam AG se napaja 1 molex-om

a jer mogu oni sto imaju samo moelex na sebi pa da im se on od sece pa da se spoji zica na zicu + na+ - na -

ne moze

fali ona treca zica (zuta) za kontrolu obrtaja

illidan je napisao(la):
ne moze

fali ona treca zica (zuta) za kontrolu obrtaja

Zasto? Ako nema rpm aerogate ne fercera, nisam probao AG pa ako moze detaljnije.

a mozda ce i da pisti, meni recimo AG3 pisti ako je 0rpm, a daje napon (zaustavim kuler rukom)

Poslednja izmena:
U tom slucaju i meni pisti kad zaustavis vent koji radi. Ali kao sto sam malopre rekao radice samo ce RPM biti 0. Nema to veze.

Tako sam nesto i mislio u principu moze.

ne kapiram koja je onda svrha aerogate-a jer ako imas tro pinski kuler onda mozes da ga kontrolises sa nekim programom :smash:

subzero r1 je napisao(la):
ne kapiram koja je onda svrha aerogate-a jer ako imas tro pinski kuler onda mozes da ga kontrolises sa nekim programom :smash:

pa da ali to je glupo iz milion razloga nepoklapanje programa sa plocom, sta ces ako ih imas vise nego sto ima ploca konektroa, ilti program kontrolera, zauzima resurse, samo je za win itd itd....

Poslednja izmena:
I kod mene CoolDrive 4 isto zaustavlja fanove...

ja mislim da aerogate I neme alarm tako da moze na njega da se vezuju obicni ventilatori

Aerogate I je obicna aluminijumska ploca sa plasticnom maskom, 4 potenciometra koji razvode struju sa jednog molexa na 4 tropinska konektora i NISTA VISE. Nema tu nikakve elektronike, 3. zice i slicno. Jedina elektronika je ona koja kontrolise boju LED-ova (3 boje, big deal :p) Zaboravite RPM, alarme i sl. sa Aerogate I.

Imam ga vec godinu i malo jace. U principu 99% vremena stoje svi kuleri na minimumu (1x120, 2x80 i chipset fan na DFI NF4x) i meni je lepo u tisini :,,:

jer to znaci da smo konacno dosli do zakljucka da na aerogate I moze da se prikljuce dvo pinski ventilatori bez ikakvih problema,)

subzero r1 je napisao(la):
jer to znaci da smo konacno dosli do zakljucka da na aerogate I moze da se prikljuce dvo pinski ventilatori bez ikakvih problema,)

ma moze na bilo koji (s malo mozganja ;)) a na ovaj kako oces.

The pocetnik je napisao(la):
I kod mene CoolDrive 4 isto zaustavlja fanove...

Jel CoolDrive moze da ukljucuje fan samo kada temperatura predje neki prag?

Imam dva fan kontrolera, jedan no name koji to radi, jedino sto nikako nemoze da mu se iskljuci BEEP alarm kad dostigne temperaturu

A kupio sam i AeroGate III, misleci da i on to radi, medjutim ili ne znam da podesim ili jednostavno to ne podrzava?

Ne moze...nema takvih podesavanja.
Samo beep-uje kada se priljuceni fan zaustavi ili kada temperature predje neku odredjenu koja stoji u upustvu...
Inace kao sto je animaN rekao CD4 je AG2 samo sa jednom cetvorkom i nastavkom gde se moze staviti hard.

Ne moze...nema takvih podesavanja.
Samo beep-uje kada se priljuceni fan zaustavi ili kada temperature predje neku odredjenu koja stoji u upustvu...
Inace kao sto je animaN rekao CD4 je AG2 samo sa jednom cetvorkom i nastavkom gde se moze staviti hard.

Steta... Onda cu morati da se vratim na onaj stari... samo taj stari ima samo dva senzora, tako da mogu da ukljucim samo dva po dva coolera. Ali prvo da pronadjem beeper da ga odlemim :)

Bezveze sam kupio Aeromaster :(

4 coolera na AG1?
Ili samo 2?
I da li imam potpunu kontrolu nad njima??

Poslednja izmena:
Ne znam zasto uopste razmisljate o modelima 1 i 2 kad 3-jka za malo vise para ima sve mogucnosti. A i lepse izgleda....

Meni i 1 zavrsava posao... a mogu da se otvorim i za 2 samo zbog lepseg izgleda...
Sta kaze drustvo??

bas kao sto je rekao mastercule meni i aerogate I zavrsava posao a bogami ni 10 - 15 evra nije za bacanje za koliko su skuplje II i III.meni samo treba stisam ventilatore kaka komp nije pod opterecenje i da ih ubrzam kad je to potrebno ili neki put da nedjem zlatnu sredinu

Inace kao sto je animaN rekao CD4 je AG2 samo sa jednom cetvorkom i nastavkom gde se moze staviti hard

Ima i AG2 ima chetvorku samo nema telo za hdd ;)

BozicBata je napisao(la):
Ne znam zasto uopste razmisljate o modelima 1 i 2 kad 3-jka za malo vise para ima sve mogucnosti. A i lepse izgleda....

Ralika izmedju 1 i 2 je ogromna ,zbog displeja ,funkcionalnosti i lepote ;),a da li je 2 ili 3 lepshi to je vec stvar ukusa ;)

mastercula je napisao(la):
Meni i 1 zavrsava posao... a mogu da se otvorim i za 2 samo zbog lepseg izgleda...

Moj savet ti je da se otvorish ako mozesh ;),''pozbadash'' lepo one termalne sondice i uzivash u hardware-skom chitanju temperatura kome treba ipak najvishe verovati ;)

Nazad
Vrh Dno