Šta je novo?

(Cooler) GlacialTech Diamond2100-C

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jel` probao neko ovaj cooler, konkretno me zanima jel` bolje `ladi od Raptor-a (u cenovnom su rangu)? Vidim da ima i "Speed Control" mada sam skeptican zbog malog hladnjaka a i ventilator je 7-ica...

Link: http://pin.neobee.net:8080/webcatalog/artikaldetalji.jsp?gr=21&id=005915&katalog=21

SuperStarr je napisao(la):
Jel` probao neko ovaj cooler, konkretno me zanima jel` bolje `ladi od Raptor-a (u cenovnom su rangu)? Vidim da ima i "Speed Control" mada sam skeptican zbog malog hladnjaka a i ventilator je 7-ica...

Link: http://pin.neobee.net:8080/webcatalog/artikaldetalji.jsp?gr=21&id=005915&katalog=21

Klasican mali celer kuler. ctp; Zaboravi. Losiji od raptora,jedino sto je pozlacen pa ako imas prozirno kuciste :beat:

Tako sam i pretpostavljao.
Jos nisam video GlacialTech kuler dostojan Raptor-u.

Tako sam i pretpostavljao.
Jos nisam video GlacialTech kuler dostojan Raptor-u.
A Raptor je inace pojam kulerchine...

Pa kako je duplo jeftinij od TT7-ice a hladi samo 20% losije i moze se nazvati kulercinom jer u njegovom cenovnom rangu (gde je i ovaj Glacial Tech) nema konkurenta!
:happy:

Pa kako je duplo jeftinije od TT7-ice a hladi samo 20% losije i moze se nazvati kulercinom jer u njegovom cenovnom rangu (gde je i ovaj Glacial Tech) nema konkurenta!
:happy:
Nemoj pogresno da me shvatis... ali, samo se ti drzi tih igrackica! :beat:

BTW, Tt 7+ je sada (a i vec poduze vreme) stvarno preskup...

MAD_MUzzY je napisao(la):
Zato sto je pojam kulercine :mrgreen:

Ustvari sad kad ga ukombinujem sa nekom devetkom... brooka (D)
Ti, "overklokeru"... ti da se ne javljas :beat: :d

Pa sta 'ocete bre.. da po' kile' bakra kosta koliko i cetvrt kile aluminijuma plus spid kontrol!?!?!?
TT7+ je na trzistu preko 18 meseci, sto je za svako postovanje, a jos uvek nema kulra koji bi mu preuzeo titulu Best Buy! Mozda TT Silent Booster.. ali to je neka druga prica!

Marti Misterija je napisao(la):
Pa sta 'ocete bre.. da po' kile' bakra kosta koliko i cetvrt kile aluminijuma plus spid kontrol!?!?!?
TT7+ je na trzistu preko 18 meseci, sto je za svako postovanje, a jos uvek nema kulra koji bi mu preuzeo titulu Best Buy! Mozda TT Silent Booster.. ali to je neka druga prica!
Tako je.
Mislim, 7+ jeste stvarno mator kuler, sto se mene licno tice vec i zastareo, tj. ne hladi onoliko dobro koliko bi ja zeleo (koliko meni treba)... ali je i dalje tata za gomilu novijih kulera, ukljucujuci tu i famoznog Raptor-a.

CAR-e: 100% si u pravu da je TT7 mnogo bolji kuler od "famoznog" Raptor-a, to ne sporim vec zborim da je "famozni" Rapror najbolji cooler koji se moze naci za te pare pa i malo vise. Konkretno, Raptor kosta 8,5€ a TT7 >18€...
Sto se GlacialTech-a tice (zbog koga sam i pokrenuo ovat topic), samo sam pitao informativno prvenstveno ljude koji su bili u dodiru sa istim, da vidim ima li smisla menjati Raptora za njega posto su mnogo blize (cenovno) jedan drugom nego bilo koji od ta 2 sa TT7-icom...
E, sad, probaj i ti mene da shavatis ako mozes i zelis, ako ne, nema veze ali potrebe nema da mi solis pamet u vezi TT7-ice.
:wave;

Smesno je gurati taj TT kao neki high-end proizvod. Daleko je TT7+ od neke klase. Kod nas, ko hoce nesto extravagantno, zna se - Zalman 7000Cu. Za siroke narodne mase bucni i ne previse efikasni TT7+

Na svetskom trzistu opet ima toliko boljih alternativa da TT spada u neku osrednju klasu proizvodjaca.

delimir je napisao(la):
Smesno je gurati taj TT kao neki high-end proizvod. Daleko je TT7+ od neke klase. Kod nas, ko hoce nesto extravagantno, zna se - Zalman 7000Cu. Za siroke narodne mase bucni i ne previse efikasni TT7+

Na svetskom trzistu opet ima toliko boljih alternativa da TT spada u neku osrednju klasu proizvodjaca.

Dobro, slazem(o) se ali ipak smo mi daleko od svetskog trzista... 🙁
Ovih dana svi cekaju "taj" Decembar da bude "taj" uvoz ne bi li bili u prilici da ugrabe i to malo "mid-range" komponenti (Altec; TT; koje ovde u nedoststku boljeg vaze za "high-end")...

U svakom slucaju si u pravu!

Tesko je uvesti nesto u vecim kolicinama kada nema ko to da plati. Sigurno se ovi Zalmani od 50e prodaju k'o alva...

CAR-e: 100% si u pravu da je TT7 mnogo bolji kuler od "famoznog" Raptor-a, to ne sporim vec zborim da je "famozni" Rapror najbolji cooler koji se moze naci za te pare pa i malo vise. Konkretno, Raptor kosta 8,5€ a TT7 >18€...
Sto se GlacialTech-a tice (zbog koga sam i pokrenuo ovat topic), samo sam pitao informativno prvenstveno ljude koji su bili u dodiru sa istim, da vidim ima li smisla menjati Raptora za njega posto su mnogo blize (cenovno) jedan drugom nego bilo koji od ta 2 sa TT7-icom...
E, sad, probaj i ti mene da shavatis ako mozes i zelis, ako ne, nema veze ali potrebe nema da mi solis pamet u vezi TT7-ice.
:wave;
Ma jok, ne pokusavam da solim pamet. I shvatam te potpuno.

Samo, mislio sam da je 7+ otisla ispod te cene koju navodis... pa letos je u PCC-u bila 17 evra?!? Cenio sam da je sad nekih 15-ak evra...
A Raptor-a sam ja platio ravno 10 evra.

Znaci, moje razmisljanje je bilo u pravcu "ako vec hocete da date desetak evra za coler, dodajte jos pet, pa kupite nesto ljudski". To je sve.

...
Ovih dana svi cekaju "taj" Decembar da bude "taj" uvoz ne bi li bili u prilici da ugrabe i to malo "mid-range" komponenti (Altec; TT; koje ovde u nedoststku boljeg vaze za "high-end")...
Sta se to ocekuje u decembru... i gde?

P.S. Delimire, jel' ima kod nas uopste onog Zalmana 7000Cu, ali za AMD? Kako bese oznaka, ima "A" u imenu...
BTW, nazalost, kod nas je Tt i sam cooler 7+ itekako extra klasa... jos jednom, nazalost.

Stvarno je glupo ulaziti u rasprave tipa "ovo je bolje od onog" i sl. kada je ovde ocigledno rec o dva totalno razlicita proizvoda (ista im je samo namena).

Znaci, slazemo se svi da je u cenovnom rangu do 10 eura - Raptor najbolji izbor, a u rangu 10-20 eura TT7 i tu se sva prica zavrsava. Uvek je bilo, koliko para toliko muzike :beat:

Ovim postom nisam nameravao da uvredim ikoga ali nervira me kad vidim da se pametni ljude bave glupostima. Iskoristite svoje znanje i pamet na konkretne stvari, a ne na "mlacenje prazne slame"

Krajnje dobronamerno,
Falcon

Ako se dobro secam, neko je ovde spominjao da Zalman 7000 u varijanti za AMD, nije dobar tj. osetno je losiji od varijante za Intel-a.

CAR je napisao(la):
...Samo, mislio sam da je 7+ otisla ispod te cene koju navodis... pa letos je u PCC-u bila 17 evra?!? Cenio sam da je sad nekih 15-ak evra...

CARe
zapazi ovo: TT7+ kosta 40€ LINK (naravno cena je u Nemackoj).

Usput imate cene i rangiranje raznih komponenti.

Da li ce kod nas imati Tt volcano 12 extreme?
CARe ono deluje kao kuler za tebe 🙂

maxer je napisao(la):
...
CARe
zapazi ovo: TT7+ kosta 40€ LINK (naravno cena je u Nemackoj).
Hmmm... pa ako je tako, daj da im prodam ovaj moj, kao polovnjak, za cirka 20 evra! 😀
Ili daj da napravimo neki dil, da im doturamo tamo 7-ice po nekoj bagatelnoj ceni od recimo, 38 evra? 😉
Da se ipak ne ugradjujemo mnogo... :beat:

CAR je napisao(la):
...Ili daj da napravimo neki dil, da im doturamo tamo 7-ice po nekoj bagatelnoj ceni od recimo, 38 evra? 😉
Da se ipak ne ugradjujemo mnogo... :beat:

O🙂
cheers

Poslednja izmena:
pa sta ti mislis ?! 🙂 dovoljno je da pogledas tt11+ na 5300rpm i sve ce da ti bude jasno (tt11+ ide na 4800 obrtaja). Meni te cifre u tabeli lice na broj poena , a ne na temperature...

Nazad
Vrh Dno