Šta je novo?

Cooler Arctic-Cooling Freezer 64 Pro

PARTYBOY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.11.2003
Poena
309
Zanim me ovaj cooler za Sempron-a 2800+
Karakeristike i vase misljenje.

Nije nesto, bolji su Thermaltake prozivodi tipa BT i ST, kao i Zalmani 7700cu i 9500 ako te zanima trenutno najbolji vazdusni cooler na svetu je sunbeamtech tuniq tower cena da ti ga neko dotera dovde ne bi trebala da predje 50tak evra, napolju 45$.

Igrao sam igru i temp. se podigla na nekih 42 do 43 stepena.
Procesor mi radi na 2640MHz
pa znas kako je z....... d....... da kupim neki kuler kad imam covek u Hrvatskoj
pa mogu da kupim neki od ovih
1.Cooler ZALMAN CNPS7000B-AlCu
2.Cooler ZALMAN CNPS7000B-Cu
3.Cooler ZALMAN CNPS7700-AlCu
4.Cooler ZALMAN CNPS7000B-Cu LED
5.Cooler Thermaltake BLUE ORB II
6.Cooler Scythe SAMURAI Z

E sad me zanima koji je od osvih navedenih dobar za Sempron-a 2800+ i plocu DFI nF4X infinity

http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=37&threadid=1723066&enterthread=y

После дугог размишљања, ја сам се одлучио за Freezer 64 Pro. Релативно је јефтин, ултра-тих, долази са врхунском термалном пастом и није гломазан. Погледај тестове разних сајтова, ја мислим да нема сајта који га није препоручио!
Рекао бих ти како се понаша, али ми још није стигао из Швајцарске 🙂

Bas me zanima odakle misku osnova za ovakav komentar?!? ne bih koristio rec lupetanje, zato sto covek nije od juce ovde, ali bi bas mogao i da argumentuje takve izjave...

http://www.driverheaven.net/reviews/ZalmanA64 freezer/conclusion.htm

http://www.moddershq.net/reviews.asp?reviewid=107&pagenumber=4

i evo ovaj bas detaljan prikaz:
http://www.moddershq.net/reviews.asp?reviewid=88

mislim nisam nasao da je igde za vise od 2c losiji od bilo kog od navedenih protivnika, a u situacijama kad je losiji je opet dosta tisi.
U startu je upola laksi i skoro upola jeftiniji... Montira se prosto isto kao box kuler..
vise puta sam pricao o prednosti aluminijuma nad bakrom, pogotovo kad je tisina u pitanju i to se ovde bas vidi...
znaci mozda stoji da su u nekim uslovima ovi koje je misko naveo bolji, ali za vise para, cimanja, duplo vise tezine i glasnoce, a krajnji rezultat bude 2c bolji, sto se po meni ne isplati...

cak i ja razmisljam da ga uzmem i definitivino je moj no1 izbor (malo me mrzi da cimam ljude, kad za tih po kile moze jedno 3 procesora i 10gb rama da se donesu |)), a ne znam ni sta ce mi kad mi je najglasniji trenutno chipset fan, a njega ne mogu da se resim jer se graficka naslanja na njega + mi je cpu na default voltazi (ploca nece dalje)|[

po meni, jedini razlog zbog kog bi se opredelio za neki drugi cooler na sempronu jeste iskljucivo buka. box cooler je vise nego dovoljan da ohladi i dobro overclockovanog semprona. Opet se ponavlja ona prica da je glupo davati 50e za procesor od 80e, ali ok, mozda neko ulaze u buducnost.

danijel00 je napisao(la):
Bas me zanima odakle misku osnova za ovakav komentar?!? ne bih koristio rec lupetanje, zato sto covek nije od juce ovde, ali bi bas mogao i da argumentuje takve izjave...

graph2.gif

Evo npr. ovde, blue/golden orb nisu neki i ovaj je za nijansu bolji, opet to po mom misljenju znaci da ni AC onda nije nesto. Bolji je TT BT kao sto sam i naveo, jednostavno 92mm fan kakvo god da je telo nemoz da izadje na kraj sa nekim koji koristi 120mm. Najbolji cooler koji koristi 92mm fan je Zalman 9500. Naravno ako se uzme u faktor i cena onda je definitivno AC extra plasiran, mada bi ja uvek dao 10e vise za TT BT em tisi em bolje ladi.

mislim nisam nasao da je igde za vise od 2c losiji od bilo kog od navedenih protivnika, a u situacijama kad je losiji je opet dosta tisi.

Idle.gif

Ovde ga Gigabyte sije, a XP90C je 3c bolji, XP120 bi ga dobio sa 5C ili vise, e sad zamisli koliko bi ga dobio Sunbeam tower koji ako su testovi na netu tacni (nisam imao te srece da ga probam, ali ga narucujem), dere TT BT za ~10C, on kosta napolju ~45$, AC napolju ~30$. Pogledajte i oovde razliku u odnosu na Blue Orb, toliko o tacnosti testova na netu 😀.

vise puta sam pricao o prednosti aluminijuma nad bakrom, pogotovo kad je tisina u pitanju i to se ovde bas vidi...

?

Na extremu i ostalim forumima ok je kad se uzme u obzir cena. Bolji je, ne nesto mnogo BT, ali je i skuplji, al opet i tisi 🙂, i tako u krug, covek kad bi gledao ovu tabelu pomislio bi u je 3C=30evra, ne pada mi na pamet........

Poslednja izmena:
Imam u Hrvatakoj prijatelja koji moze da mi nabavi Arctic Cooling Freezer za nekih 20 jura.Tako da mi se bas isplati da ga kupim.A sto se tice nasao sam kod njih jos jednog potencijalnog mozda i boljeg Cooler Silverstone NTO1 v2.0 fanless za socket 478/775/754/939/940 od bakra je i dimenzije su mu 141x108x105
http://www.hgspot.hr/katalog.aspx?tip=7

Prilozi

• Cooler SILVERSTONE NT01 V2.0 fanless .webp
    Cooler SILVERSTONE NT01 V2.0 fanless .webp
    10.7 KB · Pregleda: 73
Ako mozes da nadjes freezer 7/64 pro za 20evra uzmi ga odmah, neverovatno je da pasta koja ide uz freezer izgleda dere AS5.

image17.gif

p.s. i jos jednom potvrda da xp120 i slicni 120mm cooleri dobijaju freezer za ~5c ali su i skuplji poodosta.

drago mi je da smo se razumeli |>
ja nisam rekao da ne postoji bolji kuler od freezera, ali za te pare i masu teeesko... mislim da je pre svega dobro konstruisan...
onaj sunbeamtech sto ti preporucujes koliko vidim pola ventilatora mu viri preko, a to je po meni cist gubitak
sto se ove tabele tice nekako mi nema sanse da su freezer na normalu i zalman na max iste glasnoce, kao i da je box tisi.. jel tu nesto mereno ili su prepisivani fabricki podaci?
komentar za bakar se odnosio na zalmana... znaci bakar je super, ali kad imas >3000rpm, inace bas i ne...

drago mi je da smo se razumeli |>
ja nisam rekao da ne postoji bolji kuler od freezera, ali za te pare i masu teeesko... mislim da je pre svega dobro konstruisan...
onaj sunbeamtech sto ti preporucujes koliko vidim pola ventilatora mu viri preko, a to je po meni cist gubitak
sto se ove tabele tice nekako mi nema sanse da su freezer na normalu i zalman na max iste glasnoce, kao i da je box tisi.. jel tu nesto mereno ili su prepisivani fabricki podaci?
komentar za bakar se odnosio na zalmana... znaci bakar je super, ali kad imas >3000rpm, inace bas i ne...

Dal pola kulera viri il ne (ne veri al nebitno) dere sve ostale redom, to je ono sto je bitno. Freezer je sve samo nije tih, pogledaj malo bolje onaj link na silent-u, mada lako je modabilan sa nekim custom 92/120mm fanom.

Sto se tice zalman cu vs. al klasicna zabluda, cak i na malom rpm-u cu je bolje resenje, 7700 cu je bolji od 7700 alcu sa bilo kojim fanom na bilo kojem review na net-u, aj bar jedan da je proglasio da je alcu bolji nego svi daju prednost cu modelu, na istom rpm-u, makar on bio i 200. pozdrav, takodje drago mi je da smo se razumeli cheers

Sto bi se iz vase price reklo da mi niko nista ne predlaze u vezi kupovine.

PARTYBOY je napisao(la):
Sto bi se iz vase price reklo da mi niko nista ne predlaze u vezi kupovine.

Nemas pretenzije da ides na max OC i tamo da se ku*&is po extremu sa top 5/10 i pritom nemas puno kesa = AC freezer 64 pro (mozda i najbolje resenje, gratis vrhunska pasta), 10tak evrica vise ThermalTake BT, bolje ladi + tisi - teze se montira u poredjenju sa AC-om. Jos 10tak evra tu vec moze svasta neki ThermalRight, Sunbeam Tuniq Tower mozda cak i neki Scythe, pa ti vidi zavisno od kesa i ambicija.

Od onih sto si ti naveo Zalman 7700 alcu ce sasvim ok odraditi posao, + na zimu (otvoren prozor :d) je tata mata za sve heatpipe cooler-e.

Poslednja izmena:
Gori sam od 5godisnjeg deteta, uzeh cooler juce na probu, 33evrica placen, za te pare je No1. tj. nema konkurenciju, jer su svi ostali skuplji, fan nije tih uopste kao sto navode u rangu je sa boxom, ima neki dubok i prodoran huk. Na 7V necujan, ali bukvalno.

Ono sto cudi da AC pasta izgleda radi posao jednako ako ne i bolje od AS5, to jos treba da se ispita jer joj treba par dana da slegne, pa treba i AS5 ponovo da ispitam. Takodje cooler ima bolje perfomanse za 1-2C ako je ploca u kucistu nego kad je na stolu i to vazi za skoro sve heatpipe coolere, cista fizika, kad je na stolu gravitacija muci tecnost da se krece ka vrhovima cevi, kad polozite cooler cevi su u horizontalnom polozaju pa nema gravitacije da ometa kretanje.

Fan po mom misljenju nije nesto, ali je lako modabilan uzecu ovih dana 120mm Cm ili TT pa cemo probati tu kombinaciju, drugi problem je sto ako imate neki proc koji disipira bas dosta onda mora malo jaci fan jer ovom cooleru 700-1300rpm fanovi obaraju perfomanse drasticno, problem je sto su rebra jako gusto rasporedjena, pa je potreban dobar pritisak da vazduh stigne na kraj cooler-a (kad stavis ruku iza coolera ne oseca se vazduh kako struji), to jos dodatno otezava njegov fan koji ne pravi direktan pritisak tj. pravi manji nego sto bi pravio da je standardan (oklopljen) a ne otvoren, posto je otvoren uzima vazduh i sa strane pa time ne pravi usmeren protok vazduha ali ladi i memoriju (slika2), takodje donja rebra su povije ka dole (ka ploci) pa u mom slucaju hladi i fetove (slika1 strelice) (ne znaci da ce na svim plocama u zavisnosti od rasporeda fetova/socket-a).

Od box-a je bolji oko 10C, u load-u a otprilike su isto glasni, samo drugcije se cuju, box ima visi zvuk, a ovak huk :d.

Prilozi

• Slika1.webp
    Slika1.webp
    98.2 KB · Pregleda: 99
  • Slika 2.webp
    Slika 2.webp
    130.6 KB · Pregleda: 97
jel ti tu pricas o ac freezeru?
jesi ti isti onaj od pre 5 poruka ili si maznuo miska po glavi i pises u njegovo ime |>

i sad nam jos samo reci gde si uzeo? |>>

jel ti tu pricas o ac freezeru?
jesi ti isti onaj od pre 5 poruka ili si maznuo miska po glavi i pises u njegovo ime |>

i sad nam jos samo reci gde si uzeo? |>>

Jesam i sto je najbolje i dalje stojim iza onoga sto sam rekao 😛 , TT BT je 10tak evra skuplji i tacno toliko bolje ladi (~5C u korist BT kad su oba ultra tiho setovana (AC na 7V)) plus ne mora da se moduje jer je tih po defaultu, ovaj nema konkurenciju ne zato sto je toliko dobar nego zato sto ne postoji heatpipe cooler u tom cenovnom rangu, ako bude i AC dobar kao TT BT kad mu budem montirao fan opet dolazimo na isto jer 120mm fan da valja je oko 8evra 😛, pa kad se to uzme u obir plus rad oko mod-a izacemo na skoro pa identicno :smoke: .

Uzeh poslednji komad tako da u Srbiji vise koliko sam ja upucen nema AC Freezer-a 64pro. Kad ga budem valjano istestirao najverovatnije cu ga prodati jer mi ne treba, tj. nista sa njim ne dobijam sto vec nemam sa boxom. Tako ako si zainteresovan baci PM.

p.s. Jos jedna stvar ovaj cooler najvise dobija kad je fan preko 2000rpm, tj. na 2.5k+ je u konkurenciji sa bilo kojim fanom na svetu, mozda za 1-2C losiji max od najboljih, a bolji od BT, kojem perfomanse ne skacu proporcijalno ubrzanju fan-a

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno