Šta je novo?

cooler 80x80x25 gde ?

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
potrebna su mi dva kulera 80x80x25 ali sa tri izvoda (sa regulacijom brzine), znaci da mogu da se napajaju sa ploce. gde mogu da se nabave? ;)

u principu, ima ih svuda. imas cooler master-ove u imtelu, bilo je titan-ovih u mb softu i computer dream-u... cene su od 200-400dinara, zavisi da li su obicni jednobojni ili svetleci....

Treca zuta zica nije za regulaciju brzine vec za merenje iste (tachymeter).
Imas chieftec kulere u LIST SPEED store u Nemanjinoj ul. pored Trpkovica.

ok. hvala . ako zuta nije regulacija da li to znaci da mogu ventilatore sa dva izvoda da zalemim na konaktor sa tri izvoda (koji ide na plocu) i da takvom ventilatoru posle regulisem brzinu pomocu speed fan-a? pretpostavljam da u tom slucaju necu imati podatak o brzini.

zoka je napisao(la):
ok. hvala . ako zuta nije regulacija da li to znaci da mogu ventilatore sa dva izvoda da zalemim na konaktor sa tri izvoda (koji ide na plocu) i da takvom ventilatoru posle regulisem brzinu pomocu speed fan-a? pretpostavljam da u tom slucaju necu imati podatak o brzini.
A zasto ti je bitno da vidis koja je brzina?:mad: Brzinu mozes da povecas ili smanjis i voltazom, sve zavisi koji na koji ces kablic(zuti ili crveni) da zakacis +5v ili +12v a sto se cooler-a tice imas u DESK-u termaltake cooler-a koji se inace koriste na Volcano 8(oni imaju i potenciometar za regulisanje brzine) :wave:

a opet, ako hoces elegantno resenje za kontrolu brzine ventilatora, mozes da kupis neki kontroler, recimo, titan-ov za tri ventilatora, ide na 5.25" mesto i lepo izgleda.
ali ubedljivo najlaksa i najjeftinija varijanta je da smanjis voltazu.

vrlo mi je bitno da je komp. tih (u odredjenim situacijama). trenutno koristim cpu cooler glacialtech silent breeze 462 III (19dBA/ 1700 rpm); 3 obicna vent. (2 izvlace vazduh,oni su pozadi;1 duva u hard). rade na 7v ( crvena-zuta); 1 uduvava vazduh nalazi se na bocnoj strani kucista (njegovu brzinu regulise automatski u zavisnosti od temp. ploce program SPEED FAN). ovaj poslednji ima konektor sa tri izvoda i napaja se sa ploce( dzek je kao za procesorski vent.). e sad hteo sam i ove obicne da zamenim pa da im speed fan menja brzinu, znaci da regulacija bude potpuno automatska. cilj mi je da me kada npr. gledam film ne ometa buka a kad igram neku zahtevnu igru ventilatori rade vecom brzinom i tako tada odvrcem 5.1 pa mi nesmeta.
btw nisam iz bg pa ako imate neki br.tel tih prodavnica (u mb soft-u nemaju ovakve ventilatore). pozdrav

Potrazi Cooler Master osmice sa senzorom koje same regulisu brzinu u zavisnosti od temperature. Obrtaji idu od 1000rpm do 2500rpm. To ti je najelegantnije resenje.

zoka je napisao(la):
vrlo mi je bitno da je komp. tih (u odredjenim situacijama). trenutno koristim cpu cooler glacialtech silent breeze 462 III (19dBA/ 1700 rpm); 3 obicna vent. (2 izvlace vazduh,oni su pozadi;1 duva u hard). rade na 7v ( crvena-zuta); 1 uduvava vazduh nalazi se na bocnoj strani kucista (njegovu brzinu regulise automatski u zavisnosti od temp. ploce program SPEED FAN). ovaj poslednji ima konektor sa tri izvoda i napaja se sa ploce( dzek je kao za procesorski vent.). e sad hteo sam i ove obicne da zamenim pa da im speed fan menja brzinu, znaci da regulacija bude potpuno automatska. cilj mi je da me kada npr. gledam film ne ometa buka a kad igram neku zahtevnu igru ventilatori rade vecom brzinom i tako tada odvrcem 5.1 pa mi nesmeta.
btw nisam iz bg pa ako imate neki br.tel tih prodavnica (u mb soft-u nemaju ovakve ventilatore). pozdrav
odes na njihov sajt pa pogledas www.desk.co.yu :wave:

Vrh Dno