Šta je novo?

Coolbits reg file za o/c NVidie

• Začetnik teme Začetnik teme Rapt_1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rapt_1

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.01.2005
Poena
319
Nasao sam ovaj fajl i instalirao ga, medjutim imam problem prilikom overklokovanja.

Ja bih hteo da promenim klokove samo za 3D okruzenje a da mi 2D ostane default (300/900), medjutim kada promenim memoriju za 3D okruzenje ona se automatski promeni i u 2D okruzenju. Core se ne promeni.

Zasto se to desava i da li mogu nekako da namestim da mi 2D okruzenje ostane nepromenjeno.

Inace, sa tim fajlom se dobija opcija za o/c NVidie kada se klikne desnim na slicicu u tray-u.

Probaj sa Riva Tuner-om. Trenutno je aktuelna verzija 15.5.

Pisao sam vec iz kojih razloga mi ne odgovara Riva Tuner a i ne radi mi.

Ja sam radio preko Riva Tuner-a i preko drivera, i u oba slucaja mi je overclockovana memorija i u 2D i u 3D, iako sam ja htjeo samo u 3D, a Core je ostao kako treba, dakle u 2D na default, a u 3D overclockovan.

Da li postoji za nVidia nesto kao ATi tool za automastsko nailazenje Max core i memory?

BlackNeo je napisao(la):
Ja sam radio preko Riva Tuner-a i preko drivera, i u oba slucaja mi je overclockovana memorija i u 2D i u 3D, iako sam ja htjeo samo u 3D, a Core je ostao kako treba, dakle u 2D na default, a u 3D overclockovan.

Zaista!?? Znaci, to je u redu? Nije mi jasno samo zasto je to tako. Anybody?

Zar Riva Tuner ima opciju za 2D i 3D posebno? Ja sam mislio da nema, zato sam ga i eliminisao kao o/c alat. Koju si verziju drajvera i RV-a koristio jer ja nema sanse da pogodim da mi radi, sa najnovijim drajverima i 15.5 verzijom RV-a mi ne radi iako sam ovde procitao da bi trebalo da radi.

Ribo je napisao(la):
Da li postoji za nVidia nesto kao ATi tool za automastsko nailazenje Max core i memory?

Kada ubacis ovaj .reg fajl koji ces skinuti sa adrese koju cu ti ostaviti, u registri bazu, dobices u opcijama za NVidiu i opciju za overkloking, koja do tada nije postojala i tu imas da ti odredi sam optimalne klokove. Ne znam samo koliko je to dobro, odnosno koliko tacno moze da ti odredi. Nikada to nisam radio niti znam nekoga ko jeste, ljudi uglavnom manuelno proveravaju mogucnosti svog hardvera.

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=815

Raptor je napisao(la):
Zar Riva Tuner ima opciju za 2D i 3D posebno? Ja sam mislio da nema, zato sam ga i eliminisao kao o/c alat.

Pa lepo ti gore ja predlazem,ali ti neces da slusas.
Ja koristim RT 15.5 i Forceware 77.13.

Evo sad' sam sa drugog foruma saznao da memorija nema nikakve veze sa 2D i 3D i da se ona zato direktno menja i u 2D i u 3D. To je samo za core!

@Eternty Vidi, ja vrlo kratko imam NVidiu, prethodnih nekoliko godina sam imao ATI i zaista ne znam koji su Forceware 77.13, ja imam najnovije zvanicne 71.89 WHQL ili tako nesto. Pojasni mi malo situaciju oko drajvera.

Poslednji koji su izasli, prema mojim saznanjima, su upravo 77.13. Imas ih na www.guru3d.com . Inace ne nose WHQL sertifikat sto znaci da nisu zvanicno odobreni od Microsoft-a, i nose nazib Beta. Poslednji koji nose WHQL su 71.89, tj. oni koje ti imas. Ja uvek volim da koristim najnovije drajvere, iako nisu zvanicno sertifikovani.

Poslednja izmena:
Aha, znaci to je fora. Znaci li to da su sledeci zvanicni drajveri 77.13 samo se ceka odobrenje?

Ne ide to tako. Posle 71.89 bilo je jos nezvanicnih drajvera, ali nisu bili sertifikovani. Ko zna koja ce serija imati WHQL.

Opet mi nije logicno da najnovija Riva ne radi sa sertifikovanim drajverima a radi sa nekim drugim.

Raptor je napisao(la):
Ja bih hteo da promenim klokove samo za 3D okruzenje a da mi 2D ostane default (300/900), medjutim kada promenim memoriju za 3D okruzenje ona se automatski promeni i u 2D okruzenju. Core se ne promeni.

Sa tim mijenjanjem neces nista postici.Ako mislis da ce se graficka manje grijati zbog toga,varas se.

Da, iskreno sam to mislio a i ne samo to, nego zasto da mi graficka radi na visim frekvencijama ako ne mora.

U svakom slucaju sada mi radi na 550/1000 u 3d modu i 300/1000 u 2d modu i na tu pricu mozemo staviti tacku.

Hvala. 🙂

@raptor
Taj reg vec neko vreme imam instaliran, al posto me mrzi manuelno da proveravam zato sam i postavio pitanje. Tj znaci da ne postoji za nVidia takav program?!

Ribo je napisao(la):
@raptor
Taj reg vec neko vreme imam instaliran, al posto me mrzi manuelno da proveravam zato sam i postavio pitanje. Tj znaci da ne postoji za nVidia takav program?!

Pa ako imas 71.89 onda imas i podesavanja takve vrste😛roperties,settings,advanced,kliknes na karticu koju graficku imas,sa leve strane ti je prozorcic,ides na Clock frequently settings,manual overclocking,povuces klizac na dole,I accept,umesto standard 2D idi na performance 3D i otvorice ti se opcija Detect optimal frequencies,klikni to i sacekaj malo....pojavice ti se optimalni klok koju moze da podrzi tvoja graficka....Poz.

Raptor je napisao(la):
Da, iskreno sam to mislio a i ne samo to, nego zasto da mi graficka radi na visim frekvencijama ako ne mora.

LOL 😀

Poslednja izmena:
imam instalirane Guru Forceware 76.45 ali mi ne daje opciju Detect optimal settings. Stavicu 71.89 mozda je to problem

Probaj mozda onda 76.44, oni su takodje WHQL, ali nisu zvanicni, ja njih imam i imam tu opciju.

probao sam i 71.89 i opet isto, ne daje mi tu opciju, ne znam da li negde gresim. Evo slika

Prilozi

Poslednja izmena:
Nije mi jasno, i ja imam tu opciju.

Je l' si instalirao ovaj fajl sto sam zakacio?

jesam, i ja sam moj coolbit skinuo sa guru-a
Stvarno mi nije jasno

Pa stavio je jer da nije ne bi valjda ni imao opcije za o/c .

Da li je moguce da moja kartica ne podrzava te opcije posto je vec core clock po default-u povecan u odnoso na druge 6600 i smatra program da je vec blizu limit-a? (moja je 450 po default, ostale 300)
Neznam uradio sam sve, Uninstall, Safe mode, driver cleaner pro, Install, coolreg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno