Šta je novo?

Convert video fajla iz .mkv i .mp4 u .divx

luka78

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
319
Pozdrav...

Mozete li mi objasniti koji je po vama program najbolji za konverziju videa iz .mkv i .mp4 v u .divx (tacnije avi), ali da imam relativno slicnu velicinu fajla i kvalitet videa, mada nije pod moranje velicina, kvalitet je ipak vazniji. Zelim filmove koje imam u mkv-u i mp4 gledati na Vivax k-530 DiVX playeru, jer ovako ne mogu. Ako imate nekakav dobar programcic sa kojim ste radili, preporucite mi, a mozete mi objasinti i glavne korake, tacnije podesavanja ukoliko ih ima.

Hvala vam

Poslednja izmena:
Pošto je Divx (a samim tim i Xvid) kodek inferiorniji od H.264/AVC kodeka kojima su obično kompresovani filmovi u MKV i MP4 formatu, da dobiješ istu veličinu i isti kvalitet nakon rekompresije - nema šanse. Pri istoj rezoluciji slike veći fajl je obavezan da bi, koliko-toliko, zadržao kvalitet.
Što se programa za konverziju tiče, najlakši za upotrebu je zvanični Divx Convertor. On će ti i obezbediti da film sigurno radi na tvom plejeru. Ali, program nije besplatan.
Postoje i brojni besplatni programi koji takođe daju vrhunski kvalitet. StaxRip, MeGUI, VirtualDub, Avidemux, MediaCoder su samo neki od njih. Ako odabereš StaxRip ili VirtualDub, ovde imaš tutorijale kako se oni koriste. Samo promeniš izabrani kodek (Xvid umesto x264%Divx) i/ili kontejner (AVI umesto MKV). A ovde imaš opcije za podešavanje Xvid kodeka ako koristiš VirtualDub.
Ukoliko nisi baš vešt sa svim ovim, Freemake Video Converter nije loše rešenje. Za njega ti treba NET.Framework 4 da bi mogao da ga pokreneš.

Пробај Format Factory, пребацује из свега и свачега у све и свашта (буквално). Бесплатан, једноставан за употребу а има и могућност подешавања квалитета излазног фајла.

Nazad
Vrh Dno