Šta je novo?

connection sharing

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
Kako da podelim internet konkekciju u XP-u na sve interfejse a ne samo na jedan?

Trenutno mi je internet podeljen za mrezni adapter, ali nije i za firewire i bluetooth adapter. Kada pokusam da podelim internet za njih, nece vise za mrezni itd.. Da li to XP moze da deli konekciju samo prema jednom interfesju, iako ih ima vise u kompu? :(

ICS je samo veoma osakacena opcija koja postoji u ISA serveru, i u WinXP i Win2000 je takva kakva jeste, dakle samo jedna konekcija se deli, adresni opseg mora biti 192.168.0.0, u WinXP je pridodat neki maleni firewall...

MS je najavio da ce pojavom Service packa 2 doci i mnogo jaca opcija u vidu ICS-a, koja preuzima neke mocne opcije ISA servera.

Miroslav je napisao(la):
ICS je samo veoma osakacena opcija koja postoji u ISA serveru, i u WinXP i Win2000 je takva kakva jeste, dakle samo jedna konekcija se deli, adresni opseg mora biti 192.168.0.0, u WinXP je pridodat neki maleni firewall...

MS je najavio da ce pojavom Service packa 2 doci i mnogo jaca opcija u vidu ICS-a, koja preuzima neke mocne opcije ISA servera.

Znaci, jedino da cekam taj SP2.. pih :(
Pa sta kazu, kad ce biti taj SP2? :mrgreen:

Naravno da ce ti najoptimalnije rjesenje biti ISA, imajuci u vidu proxy i firewall funkcionalnost, ali ukoliko imas podignut 2K Server, za ono sto tebi treba, podjednako dobro ce ti sluziti i NAT koji se podize kroz RRAS.....ono cega nema to je firewall, ali i to mozes do odredjene mjere simulirati upotrebom odlicnog paket filteringa

Mislim, ukoliko te mrzi da cekas SP2.....Server!

---

Nije mi jasno zasto kod mene ICS ne moze da odradi zahtev za konekciju sa druge mashine.
Kada sam prvi put to namestio radilo je nekoliko dana , posle toga puf...
kada god zelim da se nakacim kaze connection faild.
Na mashinama su xp-i pro i adrese su staticke(promenjene posle sharing-a).
Kada se nakacim na mashini na kojoj je modem, net radi na obe bez problema, gate je ok.

Znaci, sta mi je bitno...
Kako da nateram gate mashinu da uspostavi konekciju na zahtev sa druge mashine?

batice, pa ovaj moj post je bio pre 6 meseci :D

Miroslav je napisao(la):
batice, pa ovaj moj post je bio pre 6 meseci :D

:wall: :wall:

Ovo mi je već drugi put da mi se ovo dešava... Eto šta čini :bottle: ...

Ajd...

Vrh Dno