Šta je novo?

conhost.exe Virus ili Nesto Drugo?

mefisto

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2006
Poena
349
Danas mi je nastao jedan cudan problem koji nikako da resim.

Kad ukljucim racunar posle odredjenog vremena GPU temperature skoci na 60-70 stepeni, GPU Usage na max 98%, GPU Clock na max 1084 i Memory clock na max 6008.
Citajuci forume na netu naisao sam da su i neki drugi imali slican problem i da je problem bio do virusa.
Tako da sam proskenirao ceo sistem sa nod antivirusom koji nije nasao nista, kasnije sam probao sa Malwarebytes Anti-Malware snjim sam nasao neke viruse koje sam obrisao ali problem mi nije nestao.
Pa sam kasnije nasao da mozda neki program uzrokuje problem i da probam da ih iskljucim jedan po jedan iz task managera, sto sam i uradi i naisao da conhost.exe pravi problem, kad njega iskljucim GPU temperature i GPU Usage padne na normalu, ali GPU Clock ostane i dalje na max 1084 i Memory clock na max 6008, a posle odredjenog vremena se ponovo sam od sebe ukljuci conhost.exe i podigne GPU temperature i GPU Usage na max :(.
Probao sam sa combofixom da resim problem ali nista, posle resterta racunara sve ostaje kako je bilo, isto tako sam i reinstalirao drivere ali opet nista.
Graficka je asus geforce gtx680.

Nadam se da neko ima neko resenje.

Prilozi

• 02.png
    02.png
    18.3 KB · Pregleda: 116
  • 01.png
    01.png
    18.3 KB · Pregleda: 110
Rekao bih da je to neki od ovih virusa što koriste tvoj kompjuter za mining.

Da pali se ne odmah nego za nekih 2 minuta ili tako nesto.

Ne mogu da pokrenem combofix iz safe moda, cak mi se ni desktop ne pojavljuje u safe modu :(.

Edit: Evo sad sam uspeo pa javljam sta sam uradio.

Poslednja izmena:
Evo uspeo sam sa combofixom iz safe moda, samo sto sad imam drugi problem vecina aplikacija mi ne radi opste :S.

Edit: Ipak nisam uspeo :( opet mi radi sve po starom.

Poslednja izmena:
***a, reinstal sistema ce ti svakako resiti problem. Za ubuduce, pazi sta skidas sa neta ;)

Pronadji fajl hddefrag.exe i taj conhost sakriveni su, pre toga ih ugasi i obrisi posle? Imao sam isti problem danas.

Tesko da ce to sad pomoci, posto kad ukljucim komp i kad dodjem do windowsa gde mi trazi password, mis i tastatura prestanu da rade kao da ne dobiju struje :(.

Probao sam da stavim disk od windowsa ali kad krene instalcija gde trazi jezik isto mi se iskljuce mis i tastatura, ja vise ne zna sta se dogadja :(.

Ne znam tacno ne secam se ali znam da je u nekom cache direktorijumu od flash playera. Conhost nije virus nego valjda konzola koja pokrece taj fajl koji je 100% cpu tako je bar kod mene bilo.

Sada vise nemozes da udjes u Win ? Nemozes cak ni da pokrenes instalaciju wina jer otkaze tastatura ? Tastatura radi u biosu ?
Jel si probao da ubacis mis, tek kada ti zatrazi sifru, da vidis da li ce ga instalirati ?
Ako nista ne ide, onda jedino da pokrenes neku live ediciju win-a, sa hirensa npr. odvojis bitno u foldere, ili na drugu particiju, format c, pa da pokusas onda install wina.
Mada ja ne odustajem tako lako, bude mi izazov pa znam da potrosim i po 20 sati :d

Poslednja izmena:
Posle nekih 10 minuta je proradilo samo od sebe i mogao sam da se ulogujem u win, ja ovako nesto jos nisam video :(.
U biosu mi normalno sve radilo, jedino kad ubacim boot cd da instaliram win onda prestane da radi tastatura i mis ili kad hocu da se uloguje, ali evo sad je proradilo samo od sebe, tako da sam iz windowsa pokrenuo svezu instalaciju, pa videcemo sta ce biti.

Inace i ja bi potrosio rado sate i sate na resavanju prvog problema :), samo sto racunar koristim za poso pa bas nemam vremena, ovo mi je nekako najjednostavnija varijanta nazalost :(.

Ne znam kako instaliras win iz wina, te da li ce ti to pomoci da se resis virusa. Ako si zapatio neki bas nezgodan virus, onda mozes da ocekujes da ce se u toku instalacije opet vratiti.
Cak i ako formatizujes C a posedujes i neku drugu particiju, moze se desiti da virus sebe sa druge particije opet instalira u novi win.
Proveri i USB stickove, na kraju.

Poslednja izmena:
ImageUploadedByTapatalk1377562024.205764.jpg

Isto kao i malo pre tokom instalacije ovde prestanu da rade mis i tastatura, probacu sa linuxom mozda cu imati vise srece.

Isti slucaj i sa linuxom kad dodje do instalacije mis i tastaturu prestanu da rade :(.

Kako sad da instaliram windows?

Hmm, dosta cudno da isti problem imas i prilikom instalacije linuxa, mozda je i neki hw problem?
Pokusaj sa nekom live edicijom win-a, imas na hirens boot cd , live win7, ucitas win7 sa dvd-a direktno.
Ne znam koji ti je nivo znanja, pa nisam siguran da li si sve korake koje sam ti vec naveo isprobao, jer nisi odgovarao na neka vec posavljena pitanja.

+1
Mefisto, ili je hardverski kvar ili softverski problem.
Ovo što si ti do sada naveo govori u prilog da si ti najverovatnije prevideo nešto.
Moj je predlog da pozoveš nekog iskusnijeg da pogleda stanje sa tobom, dve su glave uvek pametnije od jedne a direktan uvid u situaciju je nezamenljiv kada se stvari ovako zamrse.

Može biti i da je do memorije. Ona se "smrzne" i miš ni tastatura ne radi. Jer bi trebalo da bar jedno od njih radi.... Inače imam i ja taj proces ali radi bez problema.

Evo uspeo sam da resim instalaciju windowsa.

Ne znam zasto ali USB 3 portovi mi opste nisu radili na racunaru, samo USB 2 :(, to sam skontao tek kad sam poceo da premestam iz jednog usb porta mis i tastaturu u drugi usb port.
Kad sam premestio tastaturu i mis u usb 2 port, mogao sam redovno da instaliram windows bez ikakvih problema.
Sto se tice usb3 portova instalirao sam drivere koje sam dobio sa maticno i evo sad sve radi bez problema.

Mada mi malo cudno kad su mi mis i tastatura bili ukljuceni u usb 3 port u biosu su mi sve radilo, dok kod instalacije windowsa nije.

Poslednja izmena:
Uff, dobro. Nadajmo se da je to to.

Nazad
Vrh Dno