Šta je novo?

Conax CAM za IKOM digitalnu

novakno1

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2004
Poena
620
Gde ima da se nadje kod nas. Pregledao sam većinu oglasa kod nas ali ništa. Ako i neko ovde prodaje može na PM...

i ja sam trazio skoro, ali neemaaa 🙁 a stvarno bi bilo zgodno da se rasteretim odvratnog risivera.

Nadjoste li stogod?

cek jel moze bilo koja Conax CAM? ili mora posebna za ikom?

nista... nigde... sad gledam da neko ko dolazi za praznike donese 🙂
ima u temi Ikom digitalna TV koji modeli (verzije) odgovaraju.

I ja sam trazio isto i nasao sam po nekim stariom i isteklim oglasima Conax-CAM a cena im je uglavnom bila oko 50e.

Jel zna neko, da li Conax modul omogucava samo koriscenje pay tv kartice ili u poptunosti zamenjuje DVB-C tjuner. Imam tv koji ima DVB-C tjuner + CI slot i imam TV koji nema isti, ali takodje ima CI slot. Da li bi Conax radio samo na ovom sa DVB-C tjunerom?

Conax CAM ti je samo INTERFACE za čitanje kartice PAY TV operatera, nikako nije DVB-C tjuner niti ima ikakve veze sa tjunerima, jer isti radi i na satelitskim i na zemaljskim i na kablovskim signalima.
Dakle, nazovi to kako hoćeš, iterfejs, dekoder, kućište za karticu... whatever. Ali on nikako nije prijemnik signala.

Nije ni dekoder, cam modul je samo citac kartice na kojoj je kljuc za dekodiranje kodiranog dvb-c ili dvb-s signala, a tuneri (dvb-c i dvb-s) su dekoderi kablovskog i (ili) satelitskog signala i ako nisu kodirani ne treba ti cam modul a ako su kodirani kao kod Vektora i Ikoma onda ti treba cam modul ili njihov set-top box , takodjem treba i jedino radi set top box za sbb zbog njihovog nacina kodiranja programa koji je drugaciji nego vektorov i ikomov, ne radi im opcija sa cam modulom...

Nazad
Vrh Dno