Šta je novo?

ComTrade laptopovi...?

Naravno da nije nikakav argument sa tvoje strane. Neko voli da se izrazi kratko i jezgrovito, a neko voli da bude opsiran, pogotovo ako treba da se razjasni nesto sto je pogresno shvaceno (da se ne bi i dalje pogresno shvatalo) ili da se argumentuje stav/misljenje - cega na zalost ima jako malo u poslednje vreme. Ako to nekome ubija zelju za ucestvovanjem - suit yourself, samo nemojte da komentarisete postove koje niste procitali.

htedoh reci, nije argument sam za sebe, u ovom kontekstu postaje to.

kvantitetom pokrivas sve...

mozda tebi tvoja prethodna dva kilometarska posta izgledaju opravdano, ja ipak nemam nameru da ih citam.

neko voli dostojevskog, neko sekspira.

ja potonjeg.

PA sto onda kritikujes kad nemas nameru da citas sta je covek napisao ?:) Trebas sve potanko da procitas(uzmes 2l coca cole i 1kg keksa i pockes) da vidis sta je hteo da kaze :).
Sto se tice CT LapTopova ako budu kao njihova desk serija kuku lele nama.....

Pa gde su te cene ? :d

Kako gde su? :D
Nije valjda da ih ti ne vidis? :D

Poslednja izmena:
nisu bitne cene u ovom threadu, nego kakvi su u radu u odnosu na gericom-e i ostale lap-ove te kategorije.

evo ih i cene

CT1110
Magistrala 400 MHz
Ekran TFT 15,0" XGA (1024x768x16.7 Mill. Col.)
Čipset INTEL 845GV
Procesor INTEL CELERON 2.6 GHz, 128 Kb 2-nd cache
Optički disk COMBO DVD-CDRW
DDR Memorija 256 Mb
Hard disk 40 GB
Grafička karta Intel Extreme Graphics Integ. do 64 Mb
Muzička karta Sound 3D + speakers + Mic.
Touchpad Touchpad + 3 Buttons (1 scroll )
I/O portovi 5 x USB 2.0,
Parallel, P/S 2, Tv-Out
Modem Internal modem 56Kb,
Mrežna karta Lan card 10 / 100 MB
Baterija 9 Cells Ion-lithium Battery (2.5 hours)
Dimenzije 345x282x39 mm
Težina 3,4 Kg
Ostalo Support HT technology

Cena bez OS-a 890 EUR

Cena sa Win XP Home 960 EUR

Notebook torba 40 EUR

Ct 1210
400 MHz
TFT 15,0" XGA (1024x768x16.7 Mill. Col.)
INTEL 845PE
INTEL P4 2.8 GHz,512 Kb 2-nd cache
COMBO DVD-CDRW
256 Mb
40 GB
ATI Mobility Radeon 9000 64 Mb
Sound 3D + speakers + Mic.
Touchpad + 3 Buttons (1 scroll )
4x USB 2.0,IEEE 1394, PCMCIA
Parallel, P/S 2, Tv-Out
Internal modem 56Kb,
Lan card 10 / 100 MB
9 Cells Ion-lithium Battery (2.5 hours)
345x282x39 mm
3,4 Kg
"Support HT technology,
Memory card reader MS/SD/MMC"

1050 EUR

1115 EUR

CT 1310
400 MHz
TFT 15,1" XGA (1024x768x16.7 Mill. Col.)
INTEL 855GME
INTEL CELERON M 1.3 GHz, 512 Kb 2-nd cache
COMBO DVD-CDRW
256 Mb
40 GB
Intel Extreme Graphics Integ. do 64 Mb
Touchpad + 2 Buttons
4xUSB 2.0, PCMCIA,
PCMCIA, Tv-Out
Internal modem 56Kb,
Lan card 10 / 100 MB
6 Cells Ion-lithium Battery(2,20 hours)
367x326x27,7 mm
2,7 Kg

960 EUR

1025 EUR

CT 1410
400 MHz
TFT 15,4" Wide WXGA (1280x800)
Intel 855GME
INTEL P M 1.5 GHz, 2 MB 2-nd cache
COMBO DVD-CDRW
256 Mb
40 GB
Intel Extreme Graphics Integ. do 64 Mb
Touchpad + 2 Buttons
"3xUSB 2.0, PCMCIA, Tv-Out, Mini PCI Slot,
IEEE 1394, SPDIF, CARD READER"

Internal modem 56Kb,
Lan card 10 / 100 MB
6 Cells Ion-lithium Battery (3 hours)
353,8x250x25/32 mm
3 Kg

1150 EUR

1220 EUR

Ova dva poslednja najvise podsecaju na FSC Amilo seriju, otprilike se tako i ponasaju. Ne ocekuj nista spektakularno.

Evo i moje misljenje...
strasno mi je drago da se pojavi "srpski brand" :)
Strasno mi je tuzno sa koliko se samohvalisanja radi ta promocija,kako racunarski neobavestenim kupcima prodaje osrednje kompove prilicno skupo itd...
Ne znam...znam da sam se pre jako nervirao na Jugodatu i njihove oglase tipa "pentium 4 za samo 299" i slicno.
Tuzna je cinjenica da je brdo moje rodbine/prijatelja kupilo bas njihove racunare i ono zadovoljni su posto nemaju ni neke zahteve :) - znaci njihov pristup poslovanju je 100 posto ispravan :)
Tako...meni u principu najvise smeta udaranje u tu "serbsku" zicu, prica kako je to "komplet domaci racunar" i tako. AL na to se nas narod pali i to je to.Kompjuter vise definitivno nije uredjaj za geekove :) , egzoticna sprava, vec obican kucni uredjaj (audio/video/internet).

nesharm je napisao(la):
Ova dva poslednja najvise podsecaju na FSC Amilo seriju, otprilike se tako i ponasaju. Ne ocekuj nista spektakularno.

ne da podsecaju nego su to dva identicna laptopa.
manufactured by ECS

nesharm je napisao(la):

naravno ni ne ocekujem nista spek. ali cena od 1150 za centrino (pentium) + wide ekran od 15.4 ne deluje mnogo....samo ne znam da li je to cena sa ili bez pdv-a....raspitacu se..... :)

pozdrav

MrBug je napisao(la):
naravno ni ne ocekujem nista spek. ali cena od 1150 za centrino (pentium) + wide ekran od 15.4 ne deluje mnogo....samo ne znam da li je to cena sa ili bez pdv-a....raspitacu se..... :)

pozdrav
Tebi ne deluje mnogo? Ja nikad ne bih dao toliko para za nekakav "brand", kad za iste ili malo vise para imas slicnu konfiguraciju mnogo boljih proizvodjaca

Mladen je napisao(la):
Tebi ne deluje mnogo? Ja nikad ne bih dao toliko para za nekakav "brand", kad za iste ili malo vise para imas slicnu konfiguraciju mnogo boljih proizvodjaca

slazem se...ali me nisi potpuno razumeo.....

na primer......od wide varijanta....fs l300 sada je oko 1130 a ipak je u pitanju celleron...... ili asus m6700r ...oko 1080......opet celleron + 256 rama.........

tako da i nije strasno skuplje koliko svi pokusavate da prikazete......naravno i dalje bi se verovatno pre odlucio mozda za asusa....pozdrav

MrBug je napisao(la):
slazem se...ali me nisi potpuno razumeo.....

na primer......od wide varijanta....fs l300 sada je oko 1130 a ipak je u pitanju celleron...... ili asus m6700r ...oko 1080......opet celleron + 256 rama.........

tako da i nije strasno skuplje koliko svi pokusavate da prikazete......naravno i dalje bi se verovatno pre odlucio mozda za asusa....pozdrav
Ili drugi primer u Hot hardware-u

IBM ThinkPad R51, Intel ® Pentium M Centrino 1.5 GHz, 512MB Ram, 40GB HDD, 15" TFT, DVD-CD-RW, Wireless LAN, Modem 56k, Windows XP, 5h Battery € 1290

I onda ko normalan moze da kupi CT

Mladen je napisao(la):
Ili drugi primer u Hot hardware-u

IBM ThinkPad R51, Intel ® Pentium M Centrino 1.5 GHz, 512MB Ram, 40GB HDD, 15" TFT, DVD-CD-RW, Wireless LAN, Modem 56k, Windows XP, 5h Battery € 1290

I onda ko normalan moze da kupi CT

haha...definitivno se slazem.......najbolja stvar u tvom postu je pomenuti r51, takodje sam danas video oglas....i definitivno pazarim ibm...... :)

pozdrav

Broz je napisao(la):
ne da podsecaju nego su to dva identicna laptopa.
manufactured by ECS

Wrong answer. Dva slabija su Asus-ovi proizvodi, a dva jača CT-a su MiTAC. Nisu videli ECS.

MrBug je napisao(la):

pozdrav

Za 100eura manje ima LG LS50 Centrino 1.6, dothan. Nekako bih pre nosio nesto na cemu pise LG, nego CT :)

delimir je napisao(la):
Za 100eura manje ima LG LS50 Centrino 1.6, dothan. Nekako bih pre nosio nesto na cemu pise LG, nego CT :)

mislim da je u pitanju 1.5GHz ali u svakom slucaju super je cena....

Broz je napisao(la):
mislim da je u pitanju 1.5GHz ali u svakom slucaju super je cena....

Da, kod Pin-a je 1.5 Banias i istaknuta MP cena je 1050...

v3.gif

U pitanju je model koji se pojavio jos letos i bio je testiran na Benchmark-u.

Mislim da je u pitanju odlicna kupovina i sto se domaceg trzista tice best buy (2god garancije, WinXP Home itd...)

Jedino se secam da je poklopac bio malo plastikanerski i da je LG logo bio nastampan onako amaterski (samo stampan na poklopcu - nikakvo urezivanje ili sl.)

Da nisu najavili povoljne modele sa Sonoma platformom odmah bih uzeo ovaj LS50...

Kod drugog LG dilera ima i LS50 sa 1.6 GHz Dothan procesorom i g mrezom, a kada se doda PDV i neka normalna MP marza izadje nesto vise od cene za 1.5GHz Banias model, ali opet veoma konkurentno.

Poslednja izmena:
da, mislio sam na PIN. video sam ls50 i kratko radio na njemu i meni brate deluje tako jeftino da je to strashno...
a za soDomu, kakva se cena ocekuje i koje spec. ako nije tajna:)

LM50 je jakoooo cool ali ima i cool cenu.

Pošto je LG baš pretiso :) lokalno tržište bio sam u prilici da malko zagledam i probavam ove LG-ijeve i nisam baš nešto oduševljen. Malo su mi tvrde tastature a kod jeftinijih modela tamniji ekrani. Dizajn mi se jako dopada.

pazite ovo?!
gde je to otislo majko moja:)

Prilozi

• kuku.JPG
    kuku.JPG
    19.7 KB · Pregleda: 99
Broz je napisao(la):
da, mislio sam na PIN. video sam ls50 i kratko radio na njemu i meni brate deluje tako jeftino da je to strashno...
a za soDomu, kakva se cena ocekuje i koje spec. ako nije tajna:)

Ne znam, kazu samo bice povoljno sto je sirok pojam :)

Stvorenje je napisao(la):
LM50 je jakoooo cool ali ima i cool cenu.

Pošto je LG baš pretiso :) lokalno tržište bio sam u prilici da malko zagledam i probavam ove LG-ijeve i nisam baš nešto oduševljen. Malo su mi tvrde tastature a kod jeftinijih modela tamniji ekrani. Dizajn mi se jako dopada.
da, sto se izgleda tice ne secam se da sam nekada takav kontrast doziveo izmedju slika po netu (kad sam video LG na slikama odlepio sam kako dobro izgleda a i delovao je nekako utegnuto) i uzivo (moram proznati da sam se razocarao)

delimir je napisao(la):
Ne znam, kazu samo bice povoljno sto je sirok pojam :)

ma sutra zovem mog druga iz PINa da vidim ja koji je to red velicine:D

PS na pre-orderu po usa je cena oko 2700USD :S:

Nazad
Vrh Dno