Šta je novo?

computer wake up and shutdown program

• Začetnik teme Začetnik teme Adrian
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Adrian

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
609
Kao sto u naslovu pise potreban mi je program kojim mogu iz windowsa da upravljam kad ce mi se kompjuter ukljuciti a kad iskljuciti. Znaci konkretno mi je potrebno da "navijem" komp da se ukljuci ujutru u 8 sati naprimer. Proverio sam u biosu, moj laptop to podrzava ali necu svaki put da ulazim u bios da bih podesavao. Ima li neko ideju? Takodje da li znate gde mogu da skinem domaci program koji se zove shut cini mise pomocu kojeg mogu da zadam da mi se komp iskljuci za odredjeni broj minuta. Pozdrav.

I jos ako neko ima ideju koji mogu program da koristim kao imenik, znaci da mogu da unesem broj telefona, email i to i da ima pretraga. Treba da bude sto jednostavniji. Hvala.

otvori run pa kucaj : shutdown.exe -s -t 60 ...

Pardon, samo gasi ipak. Ali posluzice mnogima kada im se uvece prispava uz div*x

Adrian je napisao(la):
I jos ako neko ima ideju koji mogu program da koristim kao imenik, znaci da mogu da unesem broj telefona, email i to i da ima pretraga. Treba da bude sto jednostavniji. Hvala.

Ja za ovo koristim obican win-ov (oe) address book. Ako ces nesto drugo upotrebi search na googlu npr. sa kljucnim recima npr. "freeware address book" ,ima dosta takvih programa. Probaj neki od ovih dole dal` ti odgovara.

http://www.prospector.cz/Software/Personal/Address_Books/

Adrian je napisao(la):

Ja koristim windows 3.11 Card file u koji smo poceli da unosimo podatke pre x godina pa ga samo premestam kako menjam racunare i naravno dopunjavam ga

Verovali ili ne ali postoji program koji je u stanju da upali "potpuno ugasen" racunar, naravno prisutnost struje se podrazumeva. Program sam probao i koristio neko vreme. Jedino sto ako zelis da ti pali racunar moras ga preko njega ugasiti. Radi se o programu Intelligent WakeUp (mozda ima neka greska u pisanju).

Jer zna neko u cemu je fora, kad gledam Divx i namestim program za gasenje (probao sam ih nekoliko) on ugasi samo film, dok komp i dalje radi ko da se nista nije desilo ?!

milos1985 je napisao(la):
Verovali ili ne ali postoji program koji je u stanju da upali "potpuno ugasen" racunar, naravno prisutnost struje se podrazumeva. Program sam probao i koristio neko vreme. Jedino sto ako zelis da ti pali racunar moras ga preko njega ugasiti. Radi se o programu Intelligent WakeUp (mozda ima neka greska u pisanju).

jel imaš neki link ili sl., čika Gugl baš i nije od pomoći.

milos1985 je napisao(la):

Ja ne verujem!! 😛
Sa svim novim BIOS-ima i jos gore specificnostima BIOSa kod laptop racunara, pitanje je koliko ploca taj softver podrzava. Dobro bi bilo da skroz nisam u pravu, takav softvercic bi bio jako koristan 🙂

Proggy se zove IntelligentWakeUp, predstavljen u novogodisnjem Svetu kompjutera, link za home page je www.rainyclouds.com. Ja ga upravo skidam.

evo sad sam instalirao program i kaze mi da oleacc.dll was not found
koristim win98.

salac je napisao(la):
Ja ne verujem!! 😛
Sa svim novim BIOS-ima i jos gore specificnostima BIOSa kod laptop racunara, pitanje je koliko ploca taj softver podrzava. Dobro bi bilo da skroz nisam u pravu, takav softvercic bi bio jako koristan 🙂

Da, bilo bi baš lepo da takav softver postoji, ali sam i ja skeptičan za mogućnost njegove šire upotrebe, čak i ako postoji. Za paljenje lično koristim podešavanje u biosu koje omogućuje da se zada vreme paljenja, to radi zadovoljavajuće, a sa gašenje ima sila programa.

Adrian je napisao(la):
evo sad sam instalirao program i kaze mi da oleacc.dll was not found
koristim win98.

Pod WinXP radi savrsheno. Ja se nadao da ce da upali komp (iako nemam tu opciju u biosu). Pali ga on, samo se koristi trikom, koristi hibernate opciju. 🙁 Bedak. Ali perfektno radi.

I ja sam bas prije nekih 10-ak dana trazio neki program koji moze fino da mi ugasi kompjuter i to:

1) za xx:xx:xx vremena
2) u xx:xx:xx sati

I nabavio sam 4 programa, od kojih 2 nisu nikako radila, jedan je imao samo 1) opciju a jedan samo 2) pa sam odlucio da sam napravim jedan programcic za tako nesto.

Ovo jos nije konacna verzija, mogu se dodati jos neke sitnice, a svi predlozi, sugestije i kritike su dobrodosli. Poenta je da programcic bude sto jednostavniji. Pa, probajte.

Pozdrav, Djordje

Prilozi

Svojevremeno sam se zanimao za temu paljenja računara i nabasao na sorce kod nekog C programa koji pristupa biosu i podešava vreme za paljenje. Iskompajliranu verziju nisam nikada imao niti sam pomenuti sorce imao čime iskopajlirati, ali sve jedno - zadatak nije nemoguće ispuniti.
Bilo koji program sposoban da ugasi računaljku može da se lepo pokrene preko Scheduled tasks, ali za XP je potrebno da korisnik nema blanko šifru

Na poslu mi se komp pali uvek u 7:55 te nikad ne kasnim na posao, međutim problem mi je da to ne učini i vikendom. Šta god da sam probao da mu poturim umesto logon.scr što bi ga ugasilo nakon neaktivnosti nije urodilo plodom. Da li ovde imate neku ideju?

TurnOff

p@r@d0x je napisao(la):
Ovo jos nije konacna verzija, mogu se dodati jos neke sitnice, a svi predlozi, sugestije i kritike su dobrodosli. Poenta je da programcic bude sto jednostavniji. Pa, probajte.

Pozdrav, Djordje

Program je OK Jednostavan je za razliku od mnogih programa ovakve namena koji su bespotrebno zakomplikovani, sa hiljadu opcija. Osim toga mnogi od tih programa zablokiraju ako treba da obore sistem kada su neki programi aktivni, kod ovoga to do sada nisam primetio, sve pozatvara i obori sistem.

Nazad
Vrh Dno