Šta je novo?

CompTIA sertifikati

gsi5555

Cenjen
Učlanjen(a)
03.10.2008
Poruke
825
Poena
170
Vec duze vremena sam u IT imam dosta radnog iskustva vezano sa sve segmente IT industrije. Medjutim kako to obicno biva, ko zna sve na kraju s ispostavi da nije strucan nizasta.
Upisao sam ove godine IT akademiju, smer Network admin nebi li malo pobolsao svoje znanje i pritom dobio neki papir.
Nameravam da polazem i neke medjunarodne sertifikate posebno CCNA i MCSA (prvo za windows 8 a kasnije i server 2012). Sto se tice Cisca i Microsofta ima dosta ljudi sa iskustvom u veyi nacina na koji se polazu ti ispiti i akreditacija istih.

Medjutim sto se tice Comptia sertifikata tu skoro niko nista ne zna koga god sam pitao. Znam da su cenjeni dosta preko, kod nas vecina poslodavaca nije ni cula.

Da li je neko skoro polagao te sertifikate i kakva su vam iskustva? Svi postovi ovde vezani za to su stari minimum 3 godine.
 

morbius

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poruke
6,029
Poena
605
Ma kakav CompTIA, to je čisto da popuni CV početnicima koji nemaju čime da ga popune. Idi ti na neki poznati i priznati sertifikat koji će ti stvarno pomoći da se probiješ. Kad nanižeš par dobrih pozicija u poznatim firmama, vredeće ti to više od bilo kog sertifikata, pričam ti iz iskustva.

Mada verujem da bi takvi sertifikati mogli imati neku vrednost i kao običan CV filler. Nešto sam se ranije razmišljao da položim Network+ pošto mi je CV prilično go sa strane mreža, a CCNA mi deluje kao težak overkill za mene, s obzirom koliko se malo bavim mrežama.
 
Vrh Dno