Šta je novo?

Compaq V70

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li se isplati vise uzeti ovaj monitor ili Samsung 753S? Cena mu je ispod 150E.

Jesi li siguran da je taj Compaq nov, nesto se ne secam da su oni bili jeftiniji od konkurencije :D.

Cena je 145E za cash, sa garancijom od godinu dana. Firma je u Beogradu, a njen cenovnik postoji na PC Berzi. E sad, Compaq jeste poznata firma, pa mi je stvarno cudno otkud ta cena. Kakav je monitor? Sigurno nije neki vrhunski kvalitet, ali je bolji od mog sadasnjeg (Daewoo, 15) i zapao mi je za oko samo zbog cene. Inace sam mislio da kupim Samsung 753s. Da li je neko imao monitor ili bar video kako radi?

Video sam ih ja, doduse onaj jaci model sto je pandan 755dfx... Nista narocito, cak je Compaq iako skuplji losiji od Samsungovog takmaca. Licno imam utisak da Compaqu ove monitore i radi Samsung. U prevodu druga liga.

Ali ipak, nekome mozda bolje zvuci Compaq nego Samsung:p

Alexandar je napisao(la):
Tacnije, LiteOn.

Ja sam radio sa V70, odnosno svaki put kad odem kod kumasina sedim za njim bar pola sata. Ja bih ipak pre novog 753s (ako su slicne cene).
Nisam sasvim siguran u nomenklaturu compakovih modela, ali kolko se secam V70 je prilicno star model (`97-`98 valjda). Sigurno su reparirani. Pitanje je samo dal` su ih ovi nasi kupili izandjale, pa ih ovde popravljali, ili su funkcionalni stigli do bgd-a.
Nista ne tvrdim sa sigurnoscu, al imam takav utisak.
Moji prijatelji, koji diluju hardver nisu imali ni jednu reklamaciju na 753s, a mislim da su ih do sada prodali 50ak mozda i vise (u zadnjih godinu dana). Sasvim je ok, ako covek nije preterano razmazen u zahtevima za geometrijom slike i ostrine. To slicno vazi i za ovog compaqa V70.

Compaq V70 je model iz 97 godine. U pitanju je Sony Trinitron ekran, daleko bolji od Samsungovog 753S, ali problem je u starosti monitora. Savetujem ti da se dobro zagledas u monitor pre nego sto ga kupis.
Slika na Trinitronu moze da bude prilicno ostra, a geometrija nije jaca strana Compaqa V70. Cena od 145 Evra je dranje koze sa ledja za polovnu sedamnaesticu.

Tek sam sad provalio da je to polovan monitor Compaq, ja sam mislio da su to ovi novi modeli, ne znam oznake:). Sto se tog monitora tice tacno je da je to Trinitron. Ako naidjes na dobar sto je jaaako tesko monitor je odlican, neuporediv sa 753s po bilo kom parametru. Mada je dosta mator a i dizajn je dosta zastareo. Imas i bolje kupovine medju polovnjacima, ja sam burazeru uzeo Dell trinitron 99 godiste, monitor je sjajan, placen je sa porezom i garancijom od 3 meseca 140e. Ali je bio jedan od 30 koje sam pregledao.

Ja imam V70 i monitor je ok samo sto po meni ima malo osvezavanje.1024x768,32 bita 85hz.....U vecim rez. jos manje normalno......Ne znam mislim da mozes sada i bolje da nadjes.

Nazad
Vrh Dno