Šta je novo?

Compaq NX9030 boot problem

toxie

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2008
Poena
304
Pozdrav!
Imam problem sa gore navedenim laptopom. Treba da reinstaliram win na njemu, ali desava se sledece.
Kada ga u biosu podesim da se bootuje sa cd-a, on kao da preskoci taj korak i nastavlja sa ucitavanjem starog OS-a. (Probao i hierens boot i ostale diskove isto se ponasa). Takodje sam pokusao i da rucno da odaberem boot device, nista. Onda sam kao jedino resenje video u tome, da hdd prebacim u moj laptop, pokrenem instalaciju, sve ok. Disk formatiran, fajlovi prekopirani. Nakon prvog restarta sam izvadio hdd i prebacio u Compaq ali tajac, nista se ne desava. Samo blinkce kursor i to je to. Jel ima neka caka kako da resim problem ?
Jos cu da probam da vidim particiju, da li mozda tamo nesto nije zeznuto. Svaka pomoc dobrodosla.
Hvala unapred.

Ovo što si napisao je dosta nerazumljivo!

Da li si ti dakle izvadio disk iz jednog laptopa i prebacio ga u drugi pa ga formatirao?

Ako je tako uradio si i instalaciju na jednom tipu laptopa pa očekuješ da ona radi na drugom?!

Treće amoglo je da bude i prvo, ako si probao live verzije linuxa, hirenc itd kažeš d asi sve u biosu namestio kak otreba kreba kad je reč o redosledu boota ond ase postavlja pitanje ispravnosti DVD jedinice? D ali je radila pod tim starim windowsom?

Ako sam te dobro razumeo tebi nece lap da buta sa cd jedinice? prebacio su hdd u drugi lap formatirao i ubacio svez OS,onda vratio hdd u prvi lap i sad je mrtav???

Ovo što si napisao je dosta nerazumljivo!

Da li si ti dakle izvadio disk iz jednog laptopa i prebacio ga u drugi pa ga formatirao?

Jesam.

Ako je tako uradio si i instalaciju na jednom tipu laptopa pa očekuješ da ona radi na drugom?!

Ovde se ne bih slozio sa tobom (jeste nece raditi ako su razlicite platforme, AMD,Intel), a i onda bi OS krenuo da se ucitava... U ovom slucaju OS uopste nece da krene da se startuje. A inace kako je onda moguce da izvadim hdd iz mog IBM laptopa, prebacim ga u doticni Compaq i dize se sistem najnormalnije ?

Sto se DVD jedinice tice, nisam imao vremena da je menjam, jel je u ovom slucaju potrebno je da rasklopim laptop. Malo glupo resenje, al' ajd. Zamenucemo pa cemo videti.

Velinov je napisao(la):
Ako sam te dobro razumeo tebi nece lap da buta sa cd jedinice? prebacio su hdd u drugi lap formatirao i ubacio svez OS,onda vratio hdd u prvi lap i sad je mrtav???

Tako je

Do optickog uredjaja je bio problem. Uocio sam, da se disk prilikom instalacije OS-a mnogo brze formatira nego na IBM-u (full format, ne quick).
Bitno da je reseno. Sto se mene tice, moze lock na temu.
Hvala vam u svakom slucaju :)

Nazad
Vrh Dno