Šta je novo?

Compaq Deskpro - bios???

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Compaq Deskpro 2000 je racunar. Originalni hdd je riknuo i sad sam stavio neki drugi od 1.3GB. Medjutim ne znam kako da udjem u bios na tom racunaru. Nigde nista ne pise. Trazio sam i na netu. Uglavnom pise da je F10 za bios, ali kod mene nece ni to. Da li neko zna mozda resenje?

Hvala!

Da i kod Compaqa i IBM-a je uglavnom F10, probaj jos i F1 i F3. Cisto sumnjam da je "Del". U krajnjoj liniji probaj redom F (funkcijske), nemoguce da bas ne prihvata ni jednu komandu.

Samo da ti skrenem paznju da je Compaq imao obicaj da BIOS drzi na posebnoj particiji na HDD-u. Ako je to slucaj i za tvoj Deskpro pogledaj na Compaq/HP sajtu da li postoji utility da kreira tu BIOS particiju i BIOS na obicnom (ne-Compaq) HDD-u.

Pozdrav

To vec znam. Taj utility je skinut i stavljen na 2 diskete, medjutim uopste nece da se podigne sa diskete. Ne znam u cemu je fora. U bios ne mogu da udjem. Da li postoji tacno odredjem kratki interval kad treba da se stisne F10? Ako vise puta pritisnem onda se zaglavi pa mora reset. Uzas!

heh ja sam se namuchio za jednu ver starog kompaka
lepo skinesh sa njihovog sajta image od 700 mb i onda fghost i za 10 minuta sve instalirano od biosa do 98 mice i ofisa.
To ti je jedino reshenje.
Vidi ako ne mozes da se snadjesh oni loznichani su svojevremeno prodavali te makine uf ne mogu da se setim kako se zove firma. Ima ih i u yubcu na nbg. Ah da Infograf pa nek ti oni to napucaju.

Hvala svima. Ipak je prva disketa bila losa! :wall: Sad je normalnno pokrenut taj utility pa cu da vidim sta ce da bude dalje.

EDIT: Pokrenut je taj, nazovi ga, "bios", medjutim sad ne prepoznaje cd-rom! A sve je normalno prikljuceno i radio je cd pre nego sto sam zamenio hdd. Jednostavno ga nema nigde u opcijama pa ne mogu ni Win98 da instaliram sad.

Izgleda da ce morati preko DOS-a da se radi instalacija Win-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno