Šta je novo?

Compaq 6720s ne vidi Wireless posle reinstalacije

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Pozdrav, reinstalirao sam Win XP na ovakvom laptopu i sada ne moze da vidi nijednu Wireless mrezu iako sam instalirao drivere sa sajta.
Moze li mi neko pomoci?

Pokreni Unknown Device Identifier, vidi koji je čip i skini te drajvere

Koja je WiFi kartica u pitanju? Jel se vidi u device manager-u i jel enabled?

Verovatno je Broadcom i ako se normalno prijavljuje, a ne vidi ni jednu mrežu, uđi u device manager, properties na wifi karticu, idi na advanced setovanja, nađi lokaciju i umesto Serbia ili Yugoslavia izaberi nešto drugo (ja obično stavim Bugarska). Posle toga bi trebalo da ti vidi wifi mreže.

WoW probacu to. Posto je kartica sasvim normalno prijavljena u device manageru.

i meni se na jednom asusu desilo da uredno vidi karticu, i video je cak i sve mreze, ali ni na jednu nije hteo da se konektuje..... stavio druge drajvere sa asus sajta, i proradilo.....

Ako postoji eksterno dugme/prekidac za aktiviranje wireless-a pritisni ga (mislim da je iznad tastature kod 6720s).
Kod vecine laptopova postoji 2 rezima za wlan karticu, kada je ukljucena i kada je iskljucena
i kod oba rezima kartica se vidi u device manageru ali kada je iskljucena nece da nadje ni jednu mrezu.
Ako eksterno dugme ne postoji skini sa sajta tzv program quick launch buttons ili slicno, svaki ga proizvodjac zove drugacije.
Kada ga instaliras, pomocu njega ces moci da kombinacijom FN tastera i F1-F12 tastera na tastaturi upalis wireless izmedju ostalog.

Instaliraj HP Wireless Assistant. Onda kad pritisneš dugme za wireless (levo od ON dugmeta) ovaj program uključuje karticu. Tako je kod mene na 6820s.

Ma znam da ima dugme za gasenje Wireless-a nisam slep, ali ne moze se instalirati HP Wireless Assistant. Dva puta sam radio svezu instalaciju(i oba puta ubacio .Net 4.0 mislim da je ta verzija,) i nece da se instalira. Kaze neka greska sa Windows installerom.

Da li je instaliran SP2 ili SP3?
Da li je instaliran Installer 3.1 (valjda je to aktuelna verzija)?
Da li ima na sajtu proizvodjaca neki hotfix (nesto kao kb123456.exe ili sp123456.exe)?

Promeni podesavanje za zemlju i sigurno ce ti raditi.

Ma kakv HP Wireless Asistant, kakva čuda, Windowsov ugrađeni program je dovoljan
@Tarmi Ricmi je u pravu
Na nekoliko laptopova, različitih proizvođača, dešava se da ukoliko se usred rada iskluči wireless na dugme, više nema šanse da "vidi" bilo koju mrežu
Lek je reinstalacija wireless drivera, posle radi OK
Mada, kao što rekoh u mom prethodnom postu, možda su neodgovarajući drajveri u pitanju, iako se instaliraju na sistem

Druže, imam 6820s i ne pričam napamet. Dok ne instaliraš Wireless Asistant možeš da pritiskaš uključ/isključ wireless-a do sutra i ništa se neće desiti. Imao sam istu situaciju i lepo rekoh čoveku kako da je reši.

HP wireless asistant je menadzer za povezivanje na wireless mreze, koji sluzi da kod XP-a zameni windows-ov ugradjeni menadzer
I sa njim i bez njega wireless mora da radi
Na 6720s postoji dugme za paljenje i gasenje wireless-a, odmah pored power dugmeta.
Lampica menja boju u zavisnosti od toga da li je wlan ukljucen, tj. plava ili zuta je.
Druga opcija je da je crkla wlan kartica sto je jako retko, treca opcija je da riknjava lagano
juzni most na maticnoj ploci pa se gase slotovi za prosirenje, zvucna kartica i tako slicne stvari.
Opet na prvom mestu je po meni software ...
Sve je ovo nagadjanje i nista vise.
Na kraju ce te me naterati da idem kod drugara u servis automobila i da mu otmem 6720s na 1 dan.

Poslednja izmena:
Možeš da pritiskaš dugme do sudnjeg dana - ako su WiFi i BT disableovani kroz Wireless Assistanta, nećeš ih bez aktivnog WA uključiti.

To me jako nerviralo dok sam na svom 6910p imao dual boot - Win 7 i Linux - ako bih u Win7 kroz WA iskjlučio WiFi, nije bilo šanse iz linuxa da ga uključim na dugme - morao bih u Win da ga enable-ujem u WA, pa tek posle bi dugme radilo.

Dobro za WiFi sam retko koristio, ali BT mi je skoro uvek disableovan, uključujem ga samo ako baš imam potrebe, retko ga koristim, a vuče stuju solidno. A jedini način da odvojeno uključuješ i isključuješ WiFi i BT je kroz WA.

U firmi imamo oko 70 različitih HP laptopova i na svima je isto - ako kroz WA disable-uješ bilo WiFI bilo BT, ne možeš ga enable-ovati na dugme.

BTW. HP Wireless Assistant više ne postoji, zamenio ga je HP Connection Manager, malo drugačiji interfejs, ista uloga.

Poslednja izmena:
Po tom opisu znaci da HP Wireless Assistant hardverski menja podesavanja wireless i BT adaptera, pa cemu sluzi onda dugme
Ako je tako, a sumnjam, taj koji je projektovao to nije bas normalan

Dugme pali i gasi ono što si preko WA namestio.

Preko WA možeš da namestiš da dugme pali WiFi i BT ili da se pali samo WiFi ili samo BT, zavisno od potreba.

WA disable-uje i enable-uje WiFi i BT na HW nivou. Ako recimo imaš instaliran Windows na računaru i kroz WA disableuješ WiFi i BT. Posle toga reinstaliraš Windows. Windows uopšte neće videti WiFi i BT kao uređaje niti instalirati drajvere za iste, sve dok instaliraš WA i enableuješ ih. Tek tad će ih prepoznati i instalirati drajvere. Dugme ti tu ne pomaže, wifi i BT su isključeni na nivou hardvera i dugme nije isprogramirano da ih upali.

U principu WA ne koristiš svaki dan. podesiš da ti radi ono što želiš i to je to. Recimo meni je dugme namešteno da pali samo WiFI, BT je disableovan - retko ga koristim, što bi mi opterećivao bateriju. Ako mi baš zatreba, uključim ga kroz WA, tj. Connection manager.

Ne znam kako bi drugačije jednim dugmetom kontrolisao dva uređaja. Mogli su da projektuju dva dugmeta jedino. Mada se malo sad komplikuje jer stižu i laptopovi s 3G modemima, pa bi moralo i treće dugme za 3G modem.

Nemaju svi razloga da im svi wireless uređaji rade istovremeno, a znaju solidno da skrate trajanje baterije ako su svi upaljeni.

Poslednja izmena:
Ovako... mogao bi da probas da prvo u biosu iskljucis bt wifi, upalis sistem, a nakon toga ih ponovo ukljucis.... imao sam ja takvih problema sa mojim hp 6735 b, koji je otisao u vecna lovista....poz javi sta si rudaio.....

Nazad
Vrh Dno