Šta je novo?

Compaq 615 Notebook PC (VC281EA)

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
model HP Compaq Q615 - VC281EA

15.6" LED HD 16:9 widescreen BrightView (1366 x 768 resolution)
AMD Athlon™ X2 Dual-Core Processor QL-66 • 2.2 GHz, 1 MB L2 cache
AMD RS780MN Chipset
ATI Radeon™ HD 3200
1GB DDR2 800MHz
160GB SATA, 7200rpm

U jednoj beogradskoj firmi je 30,000 K rsd. Mislim da je best buy za koliko 330 evra.. Kako se vama cini?

Ljudi koji vam je q......sta ocekivati od laptopa od 29.999 din. Graficka je skroz ok.
Cak bi rekao extra......
Eto, recimo, u mayi bez problema (doduse par frejma u sec. - mozda i manje ali ipak bez zaglavljivanja) u OpenGL-u vrti dva miliona!!!!!! poligona, iako se zna da je ati mršav sa OpenGL-om (i to sa 1GB rama, od cega 256 odlazi na graficku).
Urban terror radi skroz ok u 800*600 - preko 70-80fps.

Ja bi rekao da je ovo za sada najbolja kupovina.

Jedno kratko i mozda glupo pitanje-preko kog programa mogu da proverim temperaturu graficke u lapu i koje su otprilike uobicajene vrednost bez i sa opterecenjem-dakle imam HP Compaq 615 a na njemu Radeon HD 3200
Moze li preko Everesta ili treba neki drugi program-ono vec koristim Everest ali nisam nesto video opciju za temperaturu gpu-a,ili sam je prevideo? :smoke:

Everest
GPU Diode 43 °C (109 °F)

Nema je,a instalirao sam bas najsveziji Everest :smoke:
Pise samo ono gpu i fan utilization 0 dok kod burazera recimo ima temperatura-doduse on ima Dell Studio i HD Radeon 3450 koji ima svoju memoriju,i valjda nije integrisan :d

Da li ste imali problema sa wirelessom na XPu?

Ne pronalazi ni jednu jedinu mrezu. Cak i kad ga bodem antenom od rutera u monitor. :\

EDIT:

Aplikacija za integrisanu kameru ne radi.

btw, instalirao sam redom sve pakete sa zvanicnog sajta. Obicno bude nekakav drajver za cipset/mobo uredjaje, ovde ga nije bilo.

Poslednja izmena:
Jesi proverio da li ti je uopste ukljucen wless, ima dugmence na lapu :d
Takodje mozes da proveris i u BIOS-u da eventualno nije iskljucen wless posto ima i ta opcija, a takodje imas i opciju switchovanja koja automatski gasi wless kada imas net preko mrezne i vice versa pa treba i nju iskljuciti
Deluje banalno ali... :smoke:
Sta ga znam - meni je sve na XP-u (sada koristim Win 7) radilo sve bez problema :)

Evo posle skoro godinu dana koriscenja mogu da kazem da za ove pare ovaj laptop predstavlja odlicnu kupovinu i da sve radi ok za sada, da cuknem u drvo :d
Bilo je, doduse, problema sa kulerom posle ulaska/izlaska iz sleep moda ili hibernacije (uvek se vrti na istoj brzini kao da nestane regulacije obrtaja, sve dok ne resetujes masinu) ali najnoviji BIOS update koji je izasao pre nekoliko meseci i to popravlja ;)
Najvece moje zamerke idu na bucniji kuler i poprilicno bedan (dosta slab zvuk, cak i kada se maksimalno pojaca :p) mono zvucnik mada ovo zadnje mi licno ne smeta skoro uopste jer uglavnom koristim slusalice
Plastika nije bas vrhunska ali nije ni krs, nema led dioda za wless i hd, ethernet nije gigabitni, grafika je ipak integrusa iako se odaziva na HD 3200 tj uzima sistemsku memoriju a tastatura je vise nego dobra
S obzirom da sam ja platio ovaj lap oko 40k din svojevremeno (a masina ima Turion na 2,2 Giga, 2 giga rama i 320 giga hd, pride bluetooth, citac kartica i express slot pored standarnog wless-a dok obicno jeftiniji modeli laptopova i nemaju citac kartica i/ili bluetooth a ovaj ih ima) i da sam dobio uz njega i skroz dobru HP torbu, za te pare tesko da se moze naci nesto bolje :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno