Šta je novo?

Company Of Heroes Opposing Fronts!

takodje! Imam jednu pretpostavku, al boga pitaj da li je tacno, milsim da je optimizovana za dual core igra, mnogo vise nego original. Jer kada se pauzira igra, grafika sjajno renderuje sve, ali u akciji mislim da se gusi proc. proracunima, neamm drugo objasnjenje. Znacajno losije mi radi na isto "zahtevnim" scenama kao original

Super ako su ubacili podrsku za dual core, ali je sramota sto su izgleda izbacili podrsku za single core :wall: mislim da li je stvarno toliko tesko uraditi optimizaciju
Djavo mi nije dao mira pa sam instalirao i prvi deo bas da se prisetim kako radi i to jednostavno ne moze da se poredi sa ovim nastavkom
Negde na netu sam procitao da je u dx10 modu izuzetno zahtevna, opet mnogo vise nego prvi deo...

a sta se konkretno dobija sa dx10 u OF-u? jel isto kao u originalu? (tj gotovo nista)

Mh, a kako onda single core ima dovoljno snage za prvi deo???

Sve zavisi šta smatraš pod tim ima snage. Ja sam u nekoliko novih igara primetio značajno poboljšanje sa dual core. Prvenstveno u Colin DiRT, iako imam jedan od najslabijih dual core.

Ako vec idemo u offtopic, moram da kazem da je World in Conflict igra u kojoj sam ja osetio najveci dobitak od dual core-a.

Sto se same ove igre tice, jedino sto cu reci je da nije nista losija od prvog dela, koji je za mene bio maestralan :)

Nema ni za prvi, ja sam isto bio ubedjen da mi coh ide glatko, ali kada sam sa AM2 Semprona na 2.7ghz na x2 4000 @2.7, video sam sta ustvari znaci tecan framerate. Singlecore je zreo za penziju.

...odavno...;)

Nema ni za prvi, ja sam isto bio ubedjen da mi coh ide glatko, ali kada sam sa AM2 Semprona na 2.7ghz na x2 4000 @2.7, video sam sta ustvari znaci tecan framerate. Singlecore je zreo za penziju.

Da je single core zreo za penziju to je svima jasno, samo hocu da kazem da na mom ubogom procesoru COH radi dosta dobro dok COH OF ne radi nikako iako izgleda potpuno identicno kao i njegov predhodnik, stvarno nisam video sta je to revolucionarno ubaceno pa je toliko igri podiglo apetit za brojem jezgara

Pozdrav

Poslednja izmena:
Da je single core zreo za penziju to je svima jasno, samo hocu da kazem da na mom ubogom procesoru COH radi dosta dobro dok COH OF ne radi nikako iako izgleda potpuno identicno kao i njegov predhodnik, stvarno nisam video sta je to revolucionarno ubaceno pa je toliko igri podiglo apetit za brojem jezgara

Pozdrav

Verovatno nisu radili dovoljno na optimizaciji za jednojezgarne procesore, za razliku od originalnog COH-a.

Pozdrav

Mozda su nesto izmenili u engine-u, npr. procitao sam da su netkod napisali od pocetka. Verovatno su dali prednost multi-core athitekturi nego single, ocigledno je zasto, najjeftiniji x2 kosta 50 - 60 e :) .

Kod mene sve na high/ultra sa 4xAA, 1680x1050(dx9) i fps je ogranicen na 60fps ili 30 kao da je ukljucen vsync kojeg nigde da pronadjem wtf....
Ono sto je zabrinjavajuce je to da kada se kamera postavi iskosa fraimrate varira od 1-9 fps wtf... valjda ce i neki patch to resiti ili novi driveri, a trenutno sam 163.44 koji su po meni jedni od boljih i nisu pravili probleme ni u jednim igrama do sada.

no AA

Poslednja izmena:
Evo par slika i od mene, da ne bude samo od onih sa 8800:D. Framerate je veoma stabilan na 1280, sve na high i AA uključen kao i sve ostalo. Sem kod zadnje slike i velike explozije koja je usledila:). Igra je dosta dobra, ne volim baš mnogo ovu tematiku ali ovo je interesantno. Još da napomenem da su u pitanju sada već stari 162.18 drajveri. Videću kasnije da li ovi novi 163.71 donose neka poboljšanja.

Prilozi

• RelicCOH 2007-09-30 02-05-06-70.jpg
    RelicCOH 2007-09-30 02-05-06-70.jpg
    229.8 KB · Pregleda: 59
  • RelicCOH 2007-09-30 02-05-35-14.jpg
    RelicCOH 2007-09-30 02-05-35-14.jpg
    213.8 KB · Pregleda: 47
  • RelicCOH 2007-09-30 02-05-42-92.jpg
    RelicCOH 2007-09-30 02-05-42-92.jpg
    218.2 KB · Pregleda: 44
  • RelicCOH 2007-09-30 02-06-07-20.jpg
    RelicCOH 2007-09-30 02-06-07-20.jpg
    248.4 KB · Pregleda: 38
  • RelicCOH 2007-09-30 02-08-09-70.jpg
    RelicCOH 2007-09-30 02-08-09-70.jpg
    245 KB · Pregleda: 61
Gladajuci u ogradu na prvoj slici rekao bih da tu nema ni a od antialajsinga ;)

Uh, sad si me zbunio. Odmah sam proverio da nisam slučajno pogrešio ali nisam. Evo podešenja

Prilozi

• Clip_2.jpg
    Clip_2.jpg
    196.3 KB · Pregleda: 58
Hm i ja sam palio AA preko drajvera ali mi nije bio aktivan u igri. Mada ko zna, mozda se tako cini zbog samo 2x aa. Inace pomenu stabilan framerate a na pojedinim slikama je ispod 20 ;)

Hm i ja sam palio AA preko drajvera ali mi nije bio aktivan u igri. Mada ko zna, mozda se tako cini zbog samo 2x aa. Inace pomenu stabilan framerate a na pojedinim slikama je ispod 20 ;)

Pa rekao sam lepo sem zadnje slike na kojoj je pao zbog velike explozije. Na ovim podešenjima u World in Conflict imao sam od 10 do 15 frejmova. Ovde je samo u jednom trenutku pao framerate i ja sam ga postavio, čisto da se vidi da i to radi.

Pa rekao sam lepo sem zadnje slike na kojoj je pao zbog velike explozije. Na ovim podešenjima u World in Conflict imao sam od 10 do 15 frejmova. Ovde je samo u jednom trenutku pao framerate i ja sam ga postavio, čisto da se vidi da i to radi.

Znaci izbegavajte velike explozije :d

Aj ne zezajte:D. Pa nemam ja 8800. I ovo je ok.

uzeo sam dual core danas, poletela je igra! Teoretski identican procestor (isti takt je jezgra), "samo" ima i jezgro dodatka i ogromna se razlika u preformanasma vidi! Tako da resen problem :)

Fraimrate se poboljsao uz 163.71 ali se igram u 2xAA sto mi je i sasvim dovoljno, iskosa je i dalje los fps ali nemarim toliko...
2xAA

Poslednja izmena:
uzeo sam dual core danas, poletela je igra! Teoretski identican procestor (isti takt je jezgra), "samo" ima i jezgro dodatka i ogromna se razlika u preformanasma vidi! Tako da resen problem :)

Moracu i ja samo da kapne neki dinar pa da predjem na am2, sta nam rade samo nas muzu :smoke:

Stavite sound detail na medium i obavezno iskljucite reverb. Relic je nesto gadno *****ao oko zvuka. A i da su nove mape isprelivali shaderima, jesu...

Cenis da zvuk moze da poboljsa rad igre?

O da, developeri su na glavnom Relicovom forumu priznali da su gadno nesto sjebali oko enviromental reverba. To plus fizika ugusi cak i slabiji C2D.

A igra jeste malkice (malkice vise) zahtevnija, postprocesing mislim da je malo prisutniji, nove mape imaju relativno detaljnije teksture i slicno, plus bump, normal i ostali mapinzi...

Company of Heroes: Opposing Fronts - November 6, 2007
Lik od nekgde skupi kada izlaze i evo i vidim prvo tamo da izlazi 6.11 a vi ovde vec odavno furate igricu nada se da cu je nabaviti za koji dan moze neko da mi pojasni
hvala na razumevanju

Poslednja izmena:
Evo uputstva za COH OF preko hamchija.

Sve naravno spada u domen legalne besede .

Za pocetak potreban vam je naravno sam COH OF .

Odmah skinite i 2.101 patch za OF, nekih 140 mb.

Instalirajte igru i odmah pecujte na 2.101 .

Vazno je da NE STAVLJATE nikakve NO-DVD .exe fajlove.

Sledece, posetite :

http://m0003.gamecopyworld.com/games...g_fronts.shtml

Sa njega skinite English fixed image (znaci NE Fixed EXE, on onemogucava lan igru), poslednji Daemon Tools (4.10) i Y.A.S.U 1.4 .

Sam sajt je legalan. Da ne bi sacuvaj boze ogrebali vash oreginalni DVD, moguce je skunuti fajlove koji omogucuju igranje bez samog diska .

Instalirajte Daemon tools, a Y.A.S.U otpakujete obavezno u isti folder u kome je Daemon tools instaliran ( npr. C:\Program Files\Daemon tools\ )
i napravite precicu za YASU.exe i stavite je na desktop zbog lakseg pokretanja.

Fajl koji ste skinuli sa gamecopyworlda (English Fixed image) otpakujte negde.

Sledece, mount-ujte pomocu Daemn tools-a u vitualni drive.

Posle toga pokrenite YASU, kliknite na cloak i ostavite ga ukljucenog.

Pokrenite igru i izaberite kliknite Validate.

That's all folks

Da bi otkljucali i prve dve armije i kampanju iz prvog dela, kliknite na kamanju koja je zasivljena "Invasion of Normandy" i igra ce vam zatraziti cd-key prvog COH, tu ukucajte vash CD-KEY , i ubacite COH DVD u drive i izaberite RETAIL validaciju.

Dobicete i dve armije iz prvog dela ali sa dosta izmenjenim gameplay-om.

Sto se tice Hamachija vazi isto kao i za prvi COH, znaci samo 1.0.5.1 verzija koji ne treba updateovati.

http://filehippo.com/download_hamachi/changelog/?2114

Posto se sancez13 mreza odavno napunila napravljena je nova koja moze da primi samo 16 ljudi.

Mreza: oposingf
pass: 12345

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Da li bi neko mogao da mi pomogne da pokrenem svoju legalnu kopiju Opposing Fronts-a?
Ne kapiram gde gresim, instalirao sam igru i pecovao na ver 2.101, zatim kopirao rs.dll i reliccoh.exe i pokrenuo. Nece. Da li smem da budem online kada pokrecem igru? Hvala unapred.

Vrh Dno