Šta je novo?

Company Of Heroes DX10 Patch Released

koje bre tri DX10 igre kad ne postoji ni jedna?!?
DX10 engine se ne moze poterati u DX9 modu, a zasto nema ciste DX10 igre se vidi sa sledeceg linka
http://storefront.steampowered.com/Steam/Marketing/message/1064/
Just over 1% of respondents can run a DX10 path for graphics.
jednostavno ne postoji baza kojoj bi se prodala DX10 igra i ovo sad sto se povlaci je samo M$-ov marketing kako bi ubrzali prelazak na vistu.
A little under 5% of you have upgraded to Vista.
daleko od toga da je DX10 los nego se jednostavno jos uvek ne koristi.

Ukoliko je tacna tvoja tvrdnja, onda ce zaista proci mnogo vremena dok ne vidimo cistokrvnu dx10 igru. Tvojom tvrdnjom onda cak ni Crysis nije pure dx10 igra ... Nesto se ne petljam u celu tu pricu o tehnikalijama, ali malo mi nema logike to sto si rekao :)

Pa koliko se ja secam, bila je prica da "True" DX10 igra nece moci da se pokkrene u DX9 modu jednostavno zato shto su svi pathovi drugaciji, tj sasvim drugacije se renderuje cela scena (tj na nacin koji je native za DX10). Znaci, nema ono kao "iskljucish SM3.0 efekte i sad je to DX8.1" :D. U tome je i srz one tvrdnje da ce igre brze raditi u DX10 nego u DX9, tj da bi radile brze kada bi istih bilo pisanih bash za DX10... A na ovim gorepomenutim igrama su koliko sam shvatio samo "dobudzeni" poneki DX10 efekti i to je to... Tek toliko da morash da imash Vistu da bi ih pokrenuo :d

Poslednja izmena:
koje smaranje. a DX10 only igre nece skoro da se pojave...a i kada se pojave ko zna sta ce biti. verovatno vise ni nece biti Viste :D
inace, ovo je ocaj. igre koje lete u DX9 se vuku ko prebijene u DX10 na kartama koje kostaju boga i oca...ocaj, ocaj...

Nemoj da ocajavas nije sve tako crno :D, bar neces morati da menjas graficku jos neko vreme :)

...sem ako ne bude hteo da igra nadolazece naslove...

pazi da ne dam 300e na graficku i da mi se igre vuku...sto je mnogo - mnogo je...ovo je otislo u extrem...

To "vučenje" na karticama od 300 evra je samo psihološki efekat, koji se može videti i u goranštajnovom potpisu :)

zar se neko zapravo uzbudjuje zbog dx10? :) pa slichan hype je poodavno prisutan po tom pitanju u zadnjih ko zna koliko godina, svako ce se setiti prelaska sa jedne verzije dx na drugu

naravno da najnoviji dx donosi dosta toga (skup svih novosti verovatno necemo videti u jednoj igri mozda dve), samo sto cemo to realno videti za godinu do dve, miminum

Ili u tvom laganju samog sebe da je sve ok ... :D
ja nemam sebe šta da lažem, ti tražiš nešto nerealno što nikad u istoriji PC gejminga nije bilo: da se nove i najnovije igre igraju u 60 frejmova :)
mislim, ako je endžin igre dobar, nema šta da fali ni u 25 frejmova. a ako je loš, kao što je gamebryo korišćen u morrowindu bio, ima da chopuje bez obzira što fraps pokazuje 100 frejmova. i to nikakve veze nema sa "tečnošću" i "limited gameplayom", a ako ti toliko smeta, to je već problem za oftamologa.
podsetiću te samo da su doom1 i doom2 imali zaključan frejmrejt na 30 fps, što nimalo nije smetalo tečnosti akcije i pravljenju mayhema na ekranu (ko zna da igra), jer je endžin bio dobar.

Poslednja izmena:
ja nemam sebe šta da lažem, ti tražiš nešto nerealno što nikad u istoriji PC gejminga nije bilo: da se nove i najnovije igre igraju u 60 frejmova :)
mislim, ako je endžin igre dobar, nema šta da fali ni u 25 frejmova. a ako je loš, kao što je gamebryo korišćen u morrowindu bio, ima da chopuje bez obzira što fraps pokazuje 100 frejmova. i to nikakve veze nema sa "tečnošću" i "limited gameplayom", a ako ti toliko smeta, to je već problem za oftamologa.
podsetiću te samo da su doom1 i doom2 imali zaključan frejmrejt na 30 fps, što nimalo nije smetalo tečnosti akcije i pravljenju mayhema na ekranu (ko zna da igra), jer je endžin bio dobar.

Vidi, pazi gledaj, to sto je doom1/doom2 bio u 30fps ne znaci da je to dovoljno. Tada nije postojalo bolje. Ista prica kao i sa kolima ... tesko da ce bilo ko ko je posle yuga probao nesto bolje reci da je yugo sasvim dovoljan i ok ... Tada kada je vozio yuga bilo mu je ok, jer nije znao za bolje, cak ima i onoga da je poceo i da veruje u to, zahvaljujuci autosugestiji ... I dokazano je vec da 24 slicice u sec nisu dovoljne za fluidnost, vec je to postavljeno jos davno kao neki standard, koji ce se pomeriti sa dolaskom High Definition standarda. VIdi, ja sam blizu 100kg, a standard mi je bio 86, pa sam se sada, isto kao i ti, kada su u pitanju frejmovi, ubedio da to i nije tako lose. LOSE JE!

To kako kada bi mi rekao da u vreme doom1 i doom2 niko nije ni pomisljao da igra u 1280x1024 u 120Hz na CRT-u. O tome si tada mogao samo da sanjas, a slozices se, daleko je bolje od 640x480 u par desetina herca osvezavanja koji su tada (valjda) bili masovno zastupljeni... Mojne mi ta poredjenja vise ...

Poslednja izmena:
FC je radio lepo na 9550/9600/9600Pro. E sad, ko se držao NVidije ko pijan plota, taj je sa FX-om mogao samo da čupa kose.

Apsolutno. Gorane, ovde nikako nisi u pravu. 9800 Pro u 1280 x 960 sa 8xAF, sve na Ultra High. Izuvalo je kako je radilo. Tad je ATI bio keva za ubogu FX seriju!

Apsolutno. Gorane, ovde nikako nisi u pravu. 9800 Pro u 1280 x 960 sa 8xAF, sve na Ultra High. Izuvalo je kako je radilo. Tad je ATI bio keva za ubogu FX seriju!

Max jesi ti citao sta sam ja napisao??? Tu kartu sam i ja imao, i igrao u 1280x1024 u to vreme, i znam da je na pojedinim nivoima bilo slowdowna, znam, igrao sam... I sad mi reci, koja kartica je bila jaca od nje u to vreme? To je kao optimizacija??? I uopste ne pricam da li je nvidia bila losija ili bolja od atija tada... to si pobrkao...

Rezime: Nije izuvalo definitivno! Prag tolerancije nam definitivno nije isti, i prosto sam alergican na te pacerske izjave izuvalo je, razbija kako radi, bla bla ...

Poslednja izmena:
9800 nije imao konkurenciju u FX seriji i tacka. Zavrsite vise sa time. Ne razumem cemu to pominjanje uopste ? 9800pro je kostao preko 200 evra, fx5900xt je kostao oko 170e, 9600xt je kostao oko 150 (HIS je bio 165e, secam se, kupio sam ga). Bilo je tacno - kolko para = tolko muzike. 6900xt je sasvim lepo svirao za te pare, ko je imao da da vise za 9800pro = super. ko je imao za 9800xt = jos bolje. Kraj. 9800pro i XT nisu imali konkurenciju, ok ?! Prekinite vise sa FC i sa time.
DX10 jos nismo videli, ovi patchevi nisu to i nema potrebe da se uzbudjujemo previse oko toga. Uostalom, koga bole uvo za CoJ i CoH, presli smo svi to odavno i nije vise interesatno. Mogu da izbace i Q4 u dx10 varijanti ne bih ga igrao po 4-ti put nema sanse...

PS. Sto se praga tolerancije tice, bio sam presretan kad sam uzeo belineu 17" CRT, sad ne bi mogao gledati u taj monitor ni da mi plate, pre ne bih koristio komp do sledece plate...

Poslednja izmena:
Rezime: Nije izuvalo definitivno! Prag tolerancije nam definitivno nije isti, i prosto sam alergican na te pacerske izjave izuvalo je, razbija kako radi, bla bla ...
hmmm...
treba definisati izuvanje i slicno. moje neko vidjenje je da koliko god imao jaku graficku da ce ti igre na PC-ju seci, makar ako si sitnicav da kada igra ode ispod 30fps jednom ili dva puta u igri da ti kazes da sece. evo primera: bas sada pikam Infernal. i sta se desava: jednom mi se desilo da sam rostiljao sa nekoliko protivnika i bio je opsti haos na ekranu, sve prsti i kada sam pogledao u fraps bio je 20-25fps na sporetu iz profila. to se desilo jednom. narednih 5 sati igranja (tek sam na pola igre) je igra plovila, bukvalno...i sada ja treba da zakljucim da igra lose radi na 7900GTO (da ne kazem 7900GTX) zato sto je jednom pala ispod 30?! ljudi, pomirite se da je to PC i da ce uvek igre seci (ako pod secenjem podrazumevate tu i tamo po neki pad ispod 30fps) ma koliko jaku graficku imali. teorija zavere ili nesto drugo, ali tako je...

pa vidi, to je receno u kontekstu da isti kvalitet grafike (i kolicina efekata) pisana u "pravom" dx10 path-u radi bolje od istog toga pisanog u dx9 pathu. To za "naguras SVE na vise od maximuma" nisam bas siguran da je neko rekao... ;)

U konkretnom slucaju sa CoH dx10 nagurano je krsh senki na i tako vec zahtevnu igru, i to je neki mutant dx9-dx10... :S:

Trebalo bi da je Cascades demo istinska dx10 aplikacija, ali i to se vuce, koliko mi se cini ....

da, nazalost tako je. Ne znam u cemu je fazon sa cascades.

Vrh Dno