Šta je novo?

Company Of Heroes DX10 Patch Released

Učlanjen(a)
03.10.2005
Poena
379
http://www.companyofheroesgame.com/updates/

"The promised DirectX 10 patch for Company of Heroes has been released. Those of you with Windows Vista and a DX10 capable video card best start your downloading now. This patch also contains a few balance and bug tweaks."

dx9

dx10

Iskreno, bas me mrzi :D , nesto mi ne izgleda kao da treba da se polomim da vidim to cudo od dx10 ...

Poslednja izmena:
sa DX10 dobijate besplatan plafon iz Wolfenstein 3D-a :d

Company of Heroes Release Notes
=====================================================================

v1.70 05/29/2007

DX10 Features
- Edges of particles are softened where intersecting 3D objects.
- Thousands of additional 'litter' objects in the world.
- Improved user control over anti aliasing settings.
- Alpha to coverage anti aliasing to improve quality of alpha test objects such as shrubs.
- Lighting quality has improved by moving all calculations per pixel.
- More precise point light calculations.
- Point lights can now cast shadows.
- 3D short grass on the terrain.
- Vertical refresh synchronization is enabled by default to improve visual quality by preventing tearing of the display image, use '-novsync' to disable.
- Hardware PCF for improved shadow quality.

Other Fixes
- Various crash fixes.
- Improved hack detection.

Gameplay
- Axis Pak38 50mm accuracy modifiers vs infantry target types have been reduced.
- Allied M1 57mm AT gun accuracy modifiers vs infantry target types have been reduced.
- Certain Infantry Antitank weapons (bazookas, panzerschrecks, recoilless rifles) accuracy modifiers vs infantry target types have been reduced.
- Attack ground functionality was removed from the 234 Armored Car to fix issues enabling it to fire through shot-blocking objects.
- Tank and armoured car weapon types can no longer one-shot kill 234/Puma Armoured car and M8 Armoured Cars.

Razlike skoro i nema - http://www.clubic.com/actualite-74516-company-heroes-performances-directx.html

00510463.jpg

Jel probao iko. Kolegu mrzi da instalira Vistu da bi video ima li ista lepse :d

He he... :(
Smanjuje fps samo 2-3x...

I gde je sad ovde problem, i x2900 i 8800gtx umiru u mukama od svega dx10 poznatog planeti zemlji, CMR:Dirt, Lost Planet, CoH dx10!

ma nista od toga nije DX10

A izgleda da ni dx10 nije dx10 ... :D Kao sto sam i ranije pricao, nikakav revolucionaran boost se nece desiti, niti ce grafika toliko da odskace ... Da, grafika ce biti bolja, ali bila bi bolja i da se dx10 nije ni pojavio ... Kad se samo setim najave ludila dolaskim 64bitnih cpu-ova, pa onda dual core, pa evo sad, klubu se pridruzuje i dx10 :) ....

A izgleda da ni dx10 nije dx10 ... :D Kao sto sam i ranije pricao, nikakav revolucionaran boost se nece desiti, niti ce grafika toliko da odskace ... Da, grafika ce biti bolja, ali bila bi bolja i da se dx10 nije ni pojavio ... Kad se samo setim najave ludila dolaskim 64bitnih cpu-ova, pa onda dual core, pa evo sad, klubu se pridruzuje i dx10 :) ....
Nije cak ni sada iskoriscen pun potencijal DX9, dok po DX10 jos nije ni zagrebano. Pravu nadmoc DX10 nad DX9 videcemo za 2-3 godine.

Džaba svih tih postprocesing efekata i senčenja kad su modeli i dalje low-poly i izgledaju ko drvene lutke.

Nije cak ni sada iskoriscen pun potencijal DX9, dok po DX10 jos nije ni zagrebano. Pravu nadmoc DX10 nad DX9 videcemo za 2-3 godine.

Huh, to oko nadmoci je zaista relativno (dzaba ako se ne koristi, kao i DualCore), pretpostavljam da ce se za to vreme desiti dx11, ili nesto slicno tome, pa ce se opet pricati samo o tome kako ce kada to nesto novo dodje biti ludnica od grafike. Za 2-3 godine, i dx9 aplikacije bi izgledale mnogo bolje. Poenta svega sto pricam, da nije obavezno neophodna nova tehnologija da bi nesto izgledalo znatno bolje, vec prava iskoriscenost aktuelne! Ne zanima mene sta ce biti za 100 godina od necega sa cim danas raspolazu ...

http://www.legitreviews.com/article/507/3/

Kod ovih situacija malo drugacija-kolko znam HD2900XT je odlicno radio u DX-9 varijanti COH-a,skoro kao 8800GTX,a ovde sporiji od 8800GTS-a.

Nego mene brine nesto drugo-kakve su ovo mrsave cifre cak i u 1280x1024? Pa ovo je 2-3 puta manje od DX-9 skora!

...pa sta si ocekivao, ovo su samo napucani efekti i dodati neki novi, point lightovi sad bacaju senke i to je to, skida performanse. Ocekivano.

...pa sta si ocekivao, ovo su samo napucani efekti i dodati neki novi, point lightovi sad bacaju senke i to je to, skida performanse. Ocekivano.

Iako se slabo razumem u grafiku na ozbiljnom nivou, mislim da selfshadows svega zivog najvise ubija performanse. Naravno, i 128b preciznost pri light renderingu. Cemu?

covece, pa to je zumirani coveculjak u bunkeru, kvadratni santimetar na ekranu...Jel ti znas koja je ovo igra uopste ? :)

Cek cek cek cek, DX10 je sporiji od DX9????? Cek samo da nadjem na forumu sve one hvalospeve o Visti i kako DX10 ne opterecuje masinu nego mozes da naguras SVE na vise od maximuma bez gubitka performansi. :D

Cek cek cek cek, DX10 je sporiji od DX9????? Cek samo da nadjem na forumu sve one hvalospeve o Visti i kako DX10 ne opterecuje masinu nego mozes da naguras SVE na vise od maximuma bez gubitka performansi. :D

Pa čekaj bre, mora prvo da izađe 16000 pačeva i 3 service packa :d

pa vidi, to je receno u kontekstu da isti kvalitet grafike (i kolicina efekata) pisana u "pravom" dx10 path-u radi bolje od istog toga pisanog u dx9 pathu. To za "naguras SVE na vise od maximuma" nisam bas siguran da je neko rekao... ;)

U konkretnom slucaju sa CoH dx10 nagurano je krsh senki na i tako vec zahtevnu igru, i to je neki mutant dx9-dx10... :S:

pa vidi, to je receno u kontekstu da isti kvalitet grafike (i kolicina efekata) pisana u "pravom" dx10 path-u radi bolje od istog toga pisanog u dx9 pathu. To za "naguras SVE na vise od maximuma" nisam bas siguran da je neko rekao... ;)

U konkretnom slucaju sa CoH dx10 nagurano je krsh senki na i tako vec zahtevnu igru, i to je neki mutant dx9-dx10... :S:

Cekajte samo Bethsedin Fallout 3 sa DX10 na nabudzenom undead Gamebryo enginu pa ce te da vidite sta je mutan i neoptimizacija.

Narode, prodje pola 2007 i jedva da su Far Cry i Riddick prestignuti po grafici. A po optimizaciji nikada nista nece nadmasiti FarCry i Aquanox2

A Radeon 2900 i dalje 20% iza GTS-a :)

Cekajte samo Bethsedin Fallout 3 sa DX10 na nabudzenom undead Gamebryo enginu pa ce te da vidite sta je mutan i neoptimizacija.

Narode, prodje pola 2007 i jedva da su Far Cry i Riddick prestignuti po grafici. A po optimizaciji nikada nista nece nadmasiti FarCry i Aquanox2

Koliko se ja secam, Far Cry i nije bas nesto "optimizovan". Velika vecina ljudi jos uvek je posedovala GF4MX seriju, a sa dobrim performansama nisu se mogli pohvaliti ni oni sa skupljim ulaznicama (citaj: grafickim karticama), osim onih koji su imali ATi9800 ... Optimizacija my ass ... Half Life 2 je bio optimizovan, ali Far Cry i ne bas ...

FC je radio lepo na 9550/9600/9600Pro. E sad, ko se držao NVidije ko pijan plota, taj je sa FX-om mogao samo da čupa kose.

Dabome, bez 100 frejmova naprosto vidiš kako neprijatelj preskače čas tamo, čas ovamo.

fx5900xt je jeo 9600xt u FC-u, imao sam oba, sa istim setinzima isti fps, stim sto je sa 9600xt 800x600, a 5900xt 1024x768...

Da, al si sa 5200/5600 mogao da se slikaš. A 9600XT nije bio klasa sa 5900.

a dobro to...5200 je 2D karta... :) Ja sam prelazio sa ti4200 na nesto jace, o 5200 i 5600 nisam ni razmisljao...

Poslednja izmena:
Ljudi ovo sa CoH i DX-10 je smesno.Ili ovo nema veze sa DX-10 ili je sve bila laz odpocetka.
Receno je da ce uz povecane detalje FPS ostati tu negde.Za sada ni u jedoj(od tri) DX-10 igre nije ni blizu toga!
Jeste da se na slikama vidi da tu ima mnogo vise detalja ali toliko da padne FPS,to se nije ocekivalo.

koje bre tri DX10 igre kad ne postoji ni jedna?!?
DX10 engine se ne moze poterati u DX9 modu, a zasto nema ciste DX10 igre se vidi sa sledeceg linka
http://storefront.steampowered.com/Steam/Marketing/message/1064/
Just over 1% of respondents can run a DX10 path for graphics.
jednostavno ne postoji baza kojoj bi se prodala DX10 igra i ovo sad sto se povlaci je samo M$-ov marketing kako bi ubrzali prelazak na vistu.
A little under 5% of you have upgraded to Vista.
daleko od toga da je DX10 los nego se jednostavno jos uvek ne koristi.

Nazad
Vrh Dno