Šta je novo?

compailer u access-u!?

Pinki

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
619
Kako, kada napravim neku bazu podataka u accessu a da od toga napravim izvrsni program, mislim kada napravim sve ono sa form-om, tabelama...etc. ja to sacuvam i kada pokusam da ga pokrenem pokrece se i access, e sad, kako da se pokrene samo taj program napravljen u accessu a da se sam access ne pokrece???

Za tako nesto ces morati da napises programcic u VB-u koji ce umesto Access-a biti interfejs...

Ne možeš...

Bilo je govora o tome na forumu.
Postoje programi koji manje ili više uspešno (MANJE!) konvertuju access u Visual Basic projekat i onda ti treba VB da bi iskompajlirao .exe.

Ako imaš Developer verziju Office-a Access aplikacije možeš da distribuiraš kao .mde, .mdb..., s tim da imaš pravo uz svoj fajl da distribuiraš i Access Runtime paket (osakaćeni access - ne podržava menjanje baze...)

-----

U vezi Access Runtime paketa: da li neko ima Developer verziju Office-a i želeo bi da mi "proda" neku access aplikaciju - sa Access Runtime-om?
Treba mi za legalno "pokrivanje" instaliranog Access Runtime-a.

Jos nesto samo da pitam, gde na netu mogu da skinem neku bazu podataka, treba mi za skolu "neki" rad tipa za video klub...
Unapred zahvalan

ja sam radio Video Klub, bazu

bazu sam formirao u akcesu pa sam je koristio u VB6.0
preko ADO komponenti...

to je toliko prosto da nemam reci...
još ako već znaš SQL... milina,
mada je i on veoma lak...

možeš videti o programu na mom sajtu:
www.antitrip.com/software

problem će ti biti kompatibilnost programa sa radnim okruženjem krajnjeg korisnika... vbrun60 bi već mogao da prekopiraš u dll direktorijum ali mene je mučila podrška za bazu...

zato (između ostalog) prelazim na .net... pa ono... kad instaliraš framework ide sve kako treba...

... mislim ako te zanima nešto specifično... oko ADO klasa itd...
pitaj ovde... taman da razmenjujemo znanja :)

Nazad
Vrh Dno