Šta je novo?

Comp se gasi sam od sebe!!!

Zlatiborac

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Rachunar radi po ceo dan (radi u kaficu shto znachi minimum 18 sati) i pre 3 dana se sam od sebe ugasio i upalio. Sutradan ponovo. Znachi samo ta dva puta. Dosada vec pola godine radi savrsheno.
Shta moze biti u pitanju? Da li je napajanje ili je jednostavno "napon opao" ????

Zlatiborac je napisao(la):
Rachunar radi po ceo dan (radi u kaficu shto znachi minimum 18 sati) i pre 3 dana se sam od sebe ugasio i upalio. Sutradan ponovo. Znachi samo ta dva puta. Dosada vec pola godine radi savrsheno.
Shta moze biti u pitanju? Da li je napajanje ili je jednostavno "napon opao" ????
Bilo je vec dosta o tome. Proveri malo sa search.
Inace, problem je 90% napajanje.
Stavi drugo pa ces da vidis.
Mada moze da se desi da kad posle vratis tvoje sve opet bude u redu :rolleyes:
Mozda ima hladan lem.
pozdrav,

Da li je moguce da ga i toplota zeza??? Bio sam malopre da proverim (jer se ponovo ugasio) kad u prostoriji u kojoj je comp jako toplo a comp je smeshten bash u uzan prostor!

Zlatiborac je napisao(la):
Da li je moguce da ga i toplota zeza??? Bio sam malopre da proverim (jer se ponovo ugasio) kad u prostoriji u kojoj je comp jako toplo a comp je smeshten bash u uzan prostor!

Ja bih se pre opkladio u toplotni problem. Pošto je prošlo pola godine kako računar radi u kafiću, možda je kuler počeo da trokira od naslaga prašine, što bi u kombinaciji sa uskim prostorom i paklenim vremenom moglo da prouzrokuje upravo takav problem...
Aj poz! :wave;

Kucishte ispomerano, svi moguci otvori oslobodjeni i danas je sve OK. Premda je i zahladilo :)

Darko je napisao(la):
...

Pošto je prošlo pola godine kako računar radi u kafiću, možda je kuler počeo da trokira od naslaga prašine, što bi u kombinaciji sa uskim prostorom i paklenim vremenom moglo da prouzrokuje upravo takav problem...
Aj poz! :wave;

ako ima ball bearing, to se nece desiti ni za 5 godina :)

Hoće hoće, verovatno je mislio da se prašina nakupi na krilcima a ne na ležajevima.

ql

ma iscisti qler ali proveri u biosu temoeraturu, mozda se gasi zbog velikog povecanja, moj drug imao taj problem skoro!!!
ubaci mali ventilator u kuciste ili skini stranicu pa ga hladi sa strane, naravno ako je to u pitanju (ali i ako nije, ne bi bilo lose da tako preteras leto)!!!

ako ne ctp; je uvek opcija

Uh, samo da dodam vec imaju dva velika ventilatora u samom kucishtu, ali samo izbacuju vazduh napolje. Mozda da okrenem jedan da uvlachi vazduh odozgo???

Nece ti ni to pomoci (najverovatnije), mada treba probati...
I u nas ima tako cudo! Piv /ddr /ati i gasi se kako mu dune a soba klimatizovana! Tj nije vruce kako god da uzmes...

Eh, hiljadu ludorija!!!!
Sad u jednom postu prochitah da ukoliko 12V kod napajanja prelazi tu cifru moze da dodje do pregrevanja!

Nazad
Vrh Dno