Šta je novo?

Comp i stub???

NikBre

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
604
Pa ovako ako sam dobro shvatio (posto nezanam skoro nista o tome :rolleyes: ) za comp se koriste zvucnici sa pojacalom u njima (valjda).

E sad mene zanima ako povezem komp sa nekim pojacalom kako ono treba da bude da bih dobio 5.1 sistem.

Vidim ja da bih mogao da odem i na neki forum za srpski jezik :(

i dali se prodaju DVD plejeri sa ugradjenim pojacalom

HVALA

Sam si rekao, mora da bude 5.1 pojachalo (cheshce receiver). Inache postoje i DVD playeri sa pojachalom, ali ti je bolje da kupish te dve komponente odvojeno - nije mnogo veca cena, a razlike u kvalitetu, a pogotovo snazi, ima.

poz.

Treba ti nesto tipa Yamaha RX-V serije pojacala-risivera, ovo je neki osnovni model http://www.4audio.co.yu/yamaha/risiveri/rxv430.htm pa se informisi,... ne znam koliko si novca spreman da izdvojis za 'ovo planinarenje' ali nije jeftin sport... :(

Pa nisi bash jasno naveo - ali ti nemas ni zvucnike kolko mogu da zakljucim ?

Ako je tako - za 5.1 ako oces bar za nijansu kvalitetnije od "standarda" koji imas da kupis [Creative ili Altec 5.1 ] ondak stvarno i treba "malo" vise para.

Za pojacalo - jos mozes i da nabasas na nekog baju da ti napravi nesto tipa 5x25 W ["SINUSA" ili "RMS"] i to bi ti bilo super za sobu [u odnosu na ove 5x6 W RMS]

A za SUB bi trebao da "nabudzis" barem 50 W RMS [ili 100 W ako bash,bash...]
I naravno odgovarajuci Sub...za tu snagu/kvalitet itd....

A ne znam kako si mislio da stub ubacish u celu tu prichu ?? :) :rolleyes: :idea:

A za SUB bi trebao da "nabudzis " 100 W ???????
da nisi malo preterao ?
za jednu sobu ?
i trecina te snage ce biti vise nego dovoljna !

Ako vec baca pare - 50W je minimum.
Ako ne,tu su standardni Creative od 15-20 W.
U cemu je Problem?

Nazad
Vrh Dno