Šta je novo?

Comodo Firewall

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo drugari, pre par dana sam počeo da imam problem sa Comodo Firewall om, i to samo kod igrice PlanetSide2. Igra je legalna, ja sam joj dao prostup, ali iz nekog razloga neće da je pusti.

Slika 1.jpg

Tražio sam malo po internetu, kako da dozvolim programu da radi, ali svi klipovi su neke stare verzije.

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=8EPJBmguByM[/YOUTUBE]

e sada ako može pomoć, kako da odblokiram PlanetSide2_x64.exe .

Ja koristim Comodo. Trebalo bi da ideš na Firewall Tasks i u prozoru imaš Allow Application. To stisneš i otvori ti se prozor file explorer u kome treba da nađeš taj planet. Inače ako ti je uključen onaj HIPS može ti i on praviti problema. Drugo možda trebaš da u Advance Settings << Firewall Setings izabereš Custom Rulset....

Sta se desava pod tim nece da je pusti? Da li dobijas "Program not responding" gresku pri startovanju jer se to i meni desavalo sa par igara i Comodo Firewall-om (npr. Witcher 3 igrom) I to razlicitim verzijama programa. Jedino resenje koje sam uspeo da provalim je disable-ovanje firewall-a, paljenje igre i po pokretanju igre, spustanje prozora same igre i ponovo enable-ovanje firewall-a kako ne bih ostao bez zastite u toku igranja.

Firewall Tasks i u prozoru imaš Allow Application. To stisneš i otvori ti se prozor file explorer u kome treba da nađeš taj planet.

Ovo sam uradio i sam. Ubacio sam i lančer i igru. Isto se dešava. Gde mogu da vidim da je ubačeno ?

Inače ako ti je uključen onaj HIPS može ti i on praviti problema.

Kako da isključim HIPS? Gde se on nalazi ?

Drugo možda trebaš da u Advance Settings << Firewall Setings izabereš Custom Rulset....

Ovo nisam našao. Koju verziju programa ti imaš ?

Capture.JPG

Sta se desava pod tim nece da je pusti? Da li dobijas "Program not responding" gresku pri startovanju

Nema greške pri startovanju. Nikakve poruke. Samo neće da pokrene igru. U Task menageru se vidi proces, ali ništa se ne dešava.

A sta ce ti uopste Comodo, Win firewall je uglavnom sasvim dovoljan?

Možda tebi nama Advance User ne treba Win firewall. Drugi deo evo ti par slika koristim najnoviji build. Možeš da koristiš i PrivateFirewall7 i on je dobar ako ga dobro na-štimuješ :d

Poslednja izmena:
Druga mogućnost je da je izoluje sandbox. I treba je staviti na trust.

Možda tebi nama Advance User ne treba Win firewall. Drugi deo evo ti par slika koristim najnoviji build. Možeš da koristiš i PrivateFirewall7 i on je dobar ako ga dobro na-štimuješ :d

Postavio sam sve kao kod tebe i radi. Hvala još jednom.

Nema na čemu.

Nazad
Vrh Dno