Šta je novo?

Comodo Firewall

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Jel neko probao ovo? Na SnapFiles je dobio najvišu ocenu (pet zvezdica):

SnapFiles je napisao(la):
Comodo Firewall is a personal firewall that filters ingoing and outgoing traffic on your computer. It alerts you of any applications that attempts to connect to the Internet and allows you to permanently or temporarily allow or block the connection. Advanced users can customize the application and TCP/IP rules based on IP address, protocol and destination port, however this is not required unless you have a reason to customize the rules. In addition to application behavior and network connections, Comodo Firewall also monitors components (dll files etc.) that initiate network connections, as well as parent processes and modifications to executables (checksum verification). Other features include attack prevention (port scanning, flooding), adjustable security levels, trusted networks, activity log and more. Comodo Firewall is easy to use for novice users, but includes enough flexibility via custom rule settings that allow advanced users to tweak it for their needs. The program requires a free registration after 30 days.
http://www.snapfiles.com/reviews/comodo-firewall/comodofirewall.html

Poslednja izmena:
ja sam ga probao na par dana - izgleda veoma dobro, deluje mi i pouzdano, a vratio sam se na Kerio samo zbog navike... takodje, mislim da je to jedan od retkih kvalitetnih firewall-a, koji su free cak i za firme! Uzgred, malo je zahtevniji od Kerio 2.15, tj. otprilike je u rangu Kerio 4.x...

evo i solidnog review-a na PC Magazinu:
http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1969207,00.asp
Comodo Personal Firewall offers truly excellent protection, on a par with the better for-pay personal firewalls.

btw, imas malu raspravu o tome na MyCity, u delu o firewall-ima...

Taman sam trazio nesto novo ... prvi utisci su ok, mada su opcije nekako nepregledno razmestene

mali hint za emule setup: kada se kreiraju u delu network monitor dozvole za tcp i udp (smer In) po portovima koji emule koristi, potrebno ih je odvuci sa 'move up' do vrha liste da bi na taj nacin izbegli default in block ...utorrent je radio bez ove intervencije

Evo i ja sam ga instalirao prije neki dan, ne izgleda lose. Vidjecu kako ce se pokazati u duzem radu.

Malo je glup interfejs, no vidi se da je zastita na nivou (probao sam neke testove).

Malo je glup interfejs, no vidi se da je zastita na nivou (probao sam neke testove).
Meni se ne sviđa ta on-line registracija. Ne zato što sam paranoičan, neko ako se desi da mi se svidi a oni se predomisle pa kažu "e, sad više nije free" onda sam u problemu. Da nije toga već bih ga instalirao da isprobam.

Meni se ne sviđa ta on-line registracija. Ne zato što sam paranoičan, neko ako se desi da mi se svidi a oni se predomisle pa kažu "e, sad više nije free" onda sam u problemu. Da nije toga već bih ga instalirao da isprobam.
dobro de, snaći ćeš se već u tom slučaju ;)

mislim da bi morali da izdaju novu verziju pa da pređu na sistem sa plaćanjem.

Comodo nije neozbiljna firma, ne znam cemu paranoja zbog jednog firewall-a... U krajnjem slucaju, ako te samo to brine, mozes da otvoris GMail nalog (ili neki drugi besplatan) i registrujes Comodo Firewall sa fake podacima. ;)

Comodo nije neozbiljna firma, ne znam cemu paranoja zbog jednog firewall-a... U krajnjem slucaju, ako te samo to brine, mozes da otvoris GMail nalog (ili neki drugi besplatan) i registrujes Comodo Firewall sa fake podacima. ;)
Nije paranoja, već sam rekao. Na mail ti ne stiže broj koji je dovoljan za registraciju, nego s tim brojem moraš da se povežeš on-line. Dakle, nije moguća off-line registracija.

Dobar firewall, ali ima još dosta bugova koje treba ispraviti.

Imao sam problema sa Windows Live Messengerom iako sam dobro kreirao pravila. Nisam mogao da primam i šaljem poruke, tj. slao sam ih ali nisu stizale. Vratio sam se na Outpost, za par meseci ću ponovo pokušati Comodo.

Ja ga i dalje koristim, s tim da sam ubio onaj njegov dodatni servis - aplikaciju

Jeste da ima neke nedoradjenosti, ali od njih me ne boli glava, te comodo ostaje non stop online

I ja sam odmah iskljucio onaj glupi LaunchPad, a sam firewall palim manuelno kad idem na net. Za ovih 10-tak dana koriscenja, radi odlicno.

Dobar firewall, ali ima još dosta bugova koje treba ispraviti.

Imao sam problema sa Windows Live Messengerom iako sam dobro kreirao pravila. Nisam mogao da primam i šaljem poruke, tj. slao sam ih ali nisu stizale. Vratio sam se na Outpost, za par meseci ću ponovo pokušati Comodo.

Pa kako je dobar ako ima dosta bagova koje treba ispraviti?? :trust:

Pa kako je dobar ako ima dosta bagova koje treba ispraviti??
možda čovek voli debagiranje pa mu je ovo odlična zabava.

He he.....
Loše sam se izrazio. Biće dobar firewall kada srede bugove, ali može da se koristi i radi sasvim lepo. Nisu to neki krupni bagovi, Outpost mi recimo je do pre par buildova pucao sam od sebe. WLM problem koji sam imao sa Comodom bi verovatno mogao da se reši nekom trusted listom, ali se nisam mnogo zamarao.

Video sam da već sada postiže dobre ocene na firewall testovima.

Posle duze vremena resio sam da podignem ovu temu,da vidim kakvu su sadasnji utisci sa Comodo Firewallom.

Resio sma da korsitim poseban firewall program umesto kao do sada Windowsov SP2 firewall,nadam se da ce biti vidljivih napredaka.

Jesu li reseni bagovi koje ste pominjali u verziji 2.3,ako nisu sacekao bih uskoro najavljenu verziju 2.4 koja je dogurala do RC 3?

Uglavnom su rijeseni svi bagovi, ali sacekaj do 18. januara pa skini verziju 2.4 final (trenutno je aktuelna RC4).

Koristio sam doticni firewall par dana i ostavio je lepe utiske na mene !!!! :)
Jedino nisam uspeo da nadjem opciju sa podesavanje gateway-a tako da drugi komp nikako nije mogao da izadje na Internet. Mozda nisam ni dovoljno trazio ko zna ...

Definisi trusted zonu za lokalni lan opseg, i 'trebao' bi da pusta saobracaj preko gateway-a

imas na comodo forumu howto

Jos jedan glas za comodo. Instalirao sam ga nedavno i bas mi lepo radi. Prethodni Outpost mi je pravio BSOD sa nekim Swing aplikacijama

Evo kako podesiti Comodo da bi eMule dobio HighID:

U Comodo-u, klik na Security tab, a zatim na Network Monitor. Zatim ici na +Add (ili desni klik, pa Add -> Add rule) pa podesiti sledece:

Action = Allow
Protocol = TCP
Direction = In
Source IP = Any
Destination IP = IP adresa vaseg PC-ja (moze i "Any", ako imate dialup modem)
Source port = Any
Destination port = port koji eMule koristi za TCP konekcije (pogledajte u opcijama eMule - obicno 4662)

To je to sto se tice TCP protokola, idite na OK. Sada za UDP isto idite na +Add i podesite sledece parametre:

Action = Allow
Protocol = UDP
Direction = In
Source IP = Any
Destination IP = vasa IP adresa (ili "Any" )
Source port = Any
Destination port = port koji eMule koristi za UDP konekcije (obicno 4672)

Idite na OK. Sada je bitno da pomjerite nagore ova dva nova pravila (koristite Move Up), posto su poredjani po vaznosti - ako ostanu ispod Block pravila, nece vaziti.

To je to. Nadam se da ce nekome biti od pomoci.

Izašla je verzija RC5...

Vidim da jos nije uzasao final, mada kod njih je jos 18/ti pa ga mozda i okace uskoro. U svakom slucaju bice tu ubrzo, vrijedi sacekati, posto se RC5 ne moze automatski update-ovati na full, jer je RC verzija, pa bi se opet morala skidati posebno i full 2.4.

Zvanicno novo je sledece:

"* New! COMODO Firewall brand name has been changed to COMODO Firewall Pro
* New! COMODO Firewall Pro is now available in 13 Languages other than English
* New! Added an optional system tray icon animation
* Improved! The activation does not require the user to activate the license
* Improved! Self defense : COMODO Firewall now verifies the digital signature of its own applications
* Improved! Application connections breakdown(In/Out traffic with correct traffic amounts)
* Improved! Reduced the false positive rates for the application behavior analysis
* Improved! Removed Non-TCP/UDP connection alerts until version 3.0
* Improved! DHCP stateful analysis : added MAC address verification for the DHCP server
* Fixed! Temporary 100% CPU utilization of Cmdagent.exe
* Fixed! Some incompatibility problems with various applications(SSM, Avast etc.)
* Fixed! Some folders were locked by the firewall causing unmounting problems
* Fixed! Few bugs reported through COMODO Bug Collection system
* Fixed! Few bugs which can cause DoS attacks against the firewall
"

E sad, sto se mene tice, a vidim da se i dosta njih zalilo na to, ne svidja mi se sto su izbacili ono break connection (da mozes da prekines konekciju nekom programu) - medjutim, posto su vidjeli da vecina zeli to, najavili su da ce ga vratiti u sledecem update-u (sto bi trebalo da znaci uskoro).

Nazad
Vrh Dno