Šta je novo?

Comodo Firewall

Probao sam 2.4 pre nekoliko dana. I dalje postoje problemi sa slanjem poruka u Windows Live Messengeru.

recite mi kakav je sto se tice zahtjevnosti? Kako bi radio sa Duronom 1.1 Ghz i 256 rama? Treba mi pouzdan firewall za nekoga ko nije bas strucan, a ima slabiju mashinu - jel Comodo dobar izbor ili nesto drugo?

Poslednja izmena:
Comodo je jedan od najmanej zahtevnih firewall program koje sam probao...

stvarno je brz i pravo osvjezenje poslije ZA. ono sto me nervira izgleda da ima microsoftove programe na automatic allow, tipa nije me pitao za IE (ajde de to je sasvim ok :)), ali me iznenadi kada poslije instalacije media playera 10-ke (necu 11ku :d ) ladno otisao na net i ucitao web unutar playera....khm khm..ipak moram napomenuti da nisam uzeo nikakav advanced user mode, ali opet kad me za sve pita tipa skype, bitcomet, nod itd, onda je trebao i za ushljivi wmp10.....:) mozda trazim dlaku u jajetu, ali da ga ne ureknem za sada super radi :bottle:

Da si uzeo advanced user mode, ne bi napravio predefinisana pravila, ovako udji u podesavanja, pa security -> Application monitor i odatle obrisi nezeljene programe

Look n Stop primera radi uzima 3-7mb.
Teško je to tako meriti. Evo, ja sam sad pogledao koliko trenutno zauzima ZA. Eto toliko. Ali posle 3-4 dana gruvanja torrenta zna da zauzme takvu količinu RAM-a da je to strašno. Dakle, nije baš dovoljno kliknuti na task manager i pogledati trenutni podatak.

Kako definisati pravilo za blokiranje svih ostalih aplikacija (koje nisu na listi)? Znači kao što može u Keriu, pustim koje hoću, i za "All Other" stavim block i da me više ne uznemirava.

ne znam da li je to samo kod mene, od kada sam instalirao comodo zauzece procesora mi svakih 3-4 sekunde skace na 100%, a zatim padne na 2% i tako u krug? Imam adsl i 24h sam na netu. U normalnom radu i ne smeta , ali kad ukljucim neku igru pojavljuje mi se onaj "sound stutering", tj. igra na krene da stuca svakih par sekundi...

ranije sam koristio outpost koji ima fantasticni "entertaiment mode" ali je poceo da zeza pa sam ga maknuo.

imam Athlon 64 3000+ i 1Gb RAM-a.

da menjam firewall ili...? :trust:

Ne bi trebao tako da se ponasa ... treba da skoci malo pa da opadne, ali nikako toliko ...

ja inace isto imam stucanje u igrama, ali mislim da je to do emule-a, a ne do comodo-a, koji mesecima nisam cackao, i nista zivo mi nije uslo u komp

probaj na comodo forumu eventualno da se raspitas, pre nego ka skines

unormalio se, reinstalirao sam ga ali sam ovaj put isao na manual umesto na automatic.

Hvala u svakom slucaju !

manual, svakako ... nikad nista automatic ...

Evo, da ne otvaram novu temu, ovde bih postavio pitajne u vezi ovog firewall-a.

Pre par dana sam ga instalirao, i ne mogu jos uvek najbolje da se snadjem u njemu.

Naime, posto imam javnu IP adresu, zatvorio bih sve portove, i otvarao odredjene po potrebi.
Kako to da uradim?

Iz security, pa pod 'network monitor' mozes dodeljivati sta zelis, pazi samo na foru da novododana dozvola mora biti na listi iznad generalnog block-a koji je na dnu ...obrati paznju na 'move up' i ' move down'

Iz security, pa pod 'network monitor' mozes dodeljivati sta zelis, pazi samo na foru da novododana dozvola mora biti na listi iznad generalnog block-a koji je na dnu ...obrati paznju na 'move up' i ' move down'

Je l mozes malo detaljnije da mi objasnis to?

Kad sam instalirao, jedino sto je bilo blokirano na Network Control Rules je Block & Log i to sam promenio na Allow & log zato sto nisam mogao ni od koga sa DC++ da skidam, dok su ljudi od mene skidali normalno.

Kako bih mogao da blokiram sve portove, za pocetak?

Vrh Dno