Šta je novo?

Comodo alert

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Comodo firewall mi pri svakom konektovanju izbacuje sledece upozorenje:

Generic Host Process for Win32 Services is trying to connect to the Internet. What would you like to do? (pa onda Allow i Deny), a u objasnjenju stoji:

The parent application [System Process] refuses communication with Comodo Firewall. This may happen either because [System Process] has crashed and needs to be restarted or it has installed potentially dangerous kernel level hooks to reveal its activities. This is typical of Virus, Trojan and Spyware behaveour. Some security applications may also force such an alert.

Kada idem na Allow, upozorenje se vise ne pojavljuje pa kapiram da sam pokupio nesto sa neta. Inace, zastitu cine Comodo, Avast i Spybot. Btw, ovo je pocelo da se pojavljuje otkako sam krenuo da koristim NetRun i MS Messenger.

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci da si nesto pokupio, verovatno Windows update pokusava da se konektuje. Da li ti je ukljucen automatic updates?

Najnormalnije je da svchost pokusava da se konektuje negde nesto, evo meni trenutno u processes listi aktivno je 8 svchost procesa, povezanih sa tim sto sam na netu i koristim razne programe za komunikaciju. Svchost moze koristiti i virus.
Tako sam ja razumeo tu problematiku 😀.

Normalno je da pokusava da se konektuje jer sadrzi x neophodnih servisa za pristup netu. Nenormalno je sto odbija da se konektuje preko firewalla i trazi neke zabranjene portove. Tako sam ja skapirao.

Pazi slucajno da program koji pokusava da se konektuje nije svcchost.exe , trojancina slicnog imena koja je i mene jednom prevarila ...

Inace, opet koristim Comodo, i jedino sa njim nemam problema

Ja sam danas počeo da ga koristim,pa ću videti kako radi.
Zna li neko da li mogu da se sačuvaju podešavanja,pa da se kasnije učitaju?

Nazad
Vrh Dno