Šta je novo?

Commodore 64 srpski web site

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poceo sam da pravim sajt o c64, pa ako je neko zainteresovan bilo bi lepo da se prikljuci projektu. Sajt je na srpskom, ali ako jos neko pritekne u pomoc mogli ba uradimo podrsku i za engleski jezik, pa da ga internacionalizujemo:D
Sta mislite o tome?

mislim dakle postojim.. :p
napravi Amiga sajt pusti C64

Ma ne za**bavajte coveka.............. rado bih pomogao ali pojma nemam o web programiranju mogu kasnije eventualno da pomognem s DIY sadrzajem ali to zavisi kako budem imao vremena.Planiram za svoj c64 onaj 1541 III pa bi to mozda moglo da se uradi kao foto strip :)
Moizda bi mogao sajt da se radi na fazon commodore fans varijaciju pa da tematski posle ima c64 ,amiga ,+4 ili slicno...........

Inace retro tematskih sajtova nikad dosta samo napred.......

Eto i ja cu da ti pomognem...
ako treba neshto da se pomeri,podigne ...chista fizika :)
p.s: voleo bih i ja da pomognem ali stvarno nem poima o tim stvarima

Hvala na sugestijama, u pocetku sam planirao da to bude sajt koji bi se bavio svim retro racunarima, ali zbog velikog obima sadrzaja, a i mog nedovoljnog poznavanja ne-Commodore racunara fokusirao sam se prvo na c64. Kasnije sam mislio da uradim i jedan za amigu. Dobra je ideja da to bude fan sajt, pa da se vise nas ukljuci u projekat i napravimo nesto sto ce za pocetak da pokrije amigu i c64 u isto vreme. Mnogi od nas ovde imaju puno retro hardvera, sto bi doprinelo nekim eventualnim temama, koje bi se bavile testiranjem i opisivanjem racunara i softvera iz tog vremena. Za pojedinca je to veliki posao, ali ako bi se svi koji malo poznajemo web dizajn i poznajemo te racunare ukljucili u izgradnju tog sajta, to bi mogla da bude dobra stvar.
Inace nisam ni ja nek pro u web programiranju, time se bavim samo amaterski.

Dejane, hoces reci da poznajes DIV tagove? A nisam razumeo bas najbolje za 1541 III. O cemu se radi?

Ja to nisam radio ni amaterski ............

Ono kada sam rekao fan site nemora da bude samo commodore moze uopste retro sajt.Jesi pogledao npr: http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/index.php
inace znam da je par ljhudi odavde poput mene doprinelo u skeniranju casopisa i knjiga za doticni sajt.
Moja greska trebalo je da napisem 1541 nesto sam pomutio totalno

1541 III : Zvanicno je sam commodore napravio 1541 drajv i par godina kasnije manju ,tanju i po nekima lepsu varijantu istog drajva pod imenom 1541 II.Jedno 20 godina kasnije jedan od C64 fanova je napravio 1541 III,jos lepsi korisniji drajv za IEC vezu s commodore racunarima u danasnje vreme.BTW 1541 III je flopy disk emulator za comodorovu serijsku vezu i trosi sd/mmc kartice mesto flopy diskova :p znaci ono sto nam bas treba za brz prenos disk imidza s PC-a na c64 bez komplikacija

evo : http://www.youtube.com/watch?v=jb4DK9C3o88

DIY za commodore se malo teze nalazi ali ako se dovoljno kopa iskoci ponesto sto nije komercijalno orjentisano ,otvoreni projekti. Za spektruma se toga daleko vise da naci

Poslednja izmena:
Nema veze, mozes da das doprinos idejama, predlozima, tekstovima, dizajniranjem u photoshopu itd...;)

Znam za taj sajt, odatle sam skidao mnoge stare brojeve casopisa. Ostvarenje za svaku pohvalu.

To samo dodatno svedoci koliko su Commodore racunari bili interesantni, pa cak i 21. veku fanovi nastavljaju da ih usavrsavaju..

Poslednja izmena:
Daj jos informacija, jesi li zakupio domen i hosting, itd.

Nisam jos zakupio hosting, sajt je u izradi na mom hardu. Ako ideja zazivi postavicemo ga na net i svako ko bude ukljucen u razvoj moze imati pristup, kako bi vrsio dorade. Zavisi kako se dogovorimo. Okacicu ovde sliku kasnije.;)

Evo kako trenutno izgleda. Samo sam malo zeznuo header pozadinu s desne strane, nisam imao vremena da ispravim.

Prilozi

• screen.jpg
    screen.jpg
    246.9 KB · Pregleda: 98
Sto se mene tice, napravi samo efektan header, ubaci par likova iz popularnih igara ako je moguce i main screen sa ready porukom i ono basic ... 39182 bytes free ili kolko vec bese...

Ne mora ceo sajt da bude bas u tom fazonu, najbitnije da bude lako citljiv, pregledan, jednom recju user friendly. To je ono sto mi se ne svidja kod slicnih sajtova i bas to treba ispraviti.

Nazad
Vrh Dno