Šta je novo?

Command prompt & context menu

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Naisao sam na zanimljivo setovanje vezano za desni klik na folder i otvaranja command prompta sa pozicioniranjem na isti.
Potrebno je otvoriti Folder Options, pa otici u File Types. Tu treba da se selektuje Folder, zatim Advanced i kliknuti na New. U polje Action treba da se unese npr "Prikazi Command prompt" a u polju za izbor aplikacije uneti: cmd.exe /k cd /d "%1". Posle toga cete da imate "na" desnom kliku misa novu mogucnost "Prikazi Command prompt".

a sta se time realno dobija?

To da kada hocu da pokrenem neku aplikaciju u command promptu koja se nalazi na X:\1212\blablabla\456\3213213 ne moram da otvaram command prompt klasicno i da me on stavlja na default putanju C:\Documents and settings\%username% i onda moram da nacinim par koraka kako bi dosao do foldera koji mi treba 🙂
Ovako sam jednim klikom odmah tu :-devil-:

Ovo sam trazio neko vreme...
Veoma korisno bas zbog toga sto nemora rucno kucanje cd ovo,cd ono, vec direktno otvara cmd na dati direktorijum....

Fala lepo!

ima to na windowsu 2003 po defaultu 🙂

Prilozi

• cmd_shell.webp
    cmd_shell.webp
    125.9 KB · Pregleda: 76
Ima i u total commanderu, commands-> Run DOS

huh! a copy/paste il' drag & drop iz address bara u konzolu ?
..... ili jos lakse sa totalcmd-ovom command line-om ? :O

Dobro, nisam ni sumnjao da je to jedino resenje ali sigurno da je bolje od npr copy/paste u CP kao sto rece mrle 🙂

@illidan: evo sada sam na Serveru 2003 i nema toga po defaultu 😉

Ja imam Server 2003 DAtecenter edition i nema 🙂

kod mene ima 🙂

2k3jj8.png

windows 2k3 experience edition + sp2

Naravno kad je u pitanju priatska verzija (kao sto sam vec rekao)...

Na legalnim MS Server 2003 OS takve opcije nema dok je rucno ne napravis kako je Swiper napisao...

Drugo za server 2003 ne postoji SP2 (u legalnoj verziji naravno)...

Mislim da je vreme da se ova tema zakljucava.
Sweeper je dao korisnu informaciju, a sve ostalo ce da dogura do prepucavanja i zahvaljivanja....

Poslednja izmena:
SP2?!
E ja sam definitivno ne dovoljno obavesten...

Izvinjavam se za gresku...
Odoh u cosak 🙁

EDIT: Sad vidim da je u pitanju RC (relase candidate), ali sve jedno, i dalje cucim u cosku i stidim se....pojma nisam imao ni da je dosao do rc-a...

Poslednja izmena:
Naravno kad je u pitanju priatska verzija (kao sto sam vec rekao)...

Na legalnim MS Server 2003 OS takve opcije nema dok je rucno ne napravis kako je Swiper napisao...

Vidis da covek ima enterprise edition 🙂 pre ce da je zbog toga.

@Swiper
Korisna stvarcica nema sta!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno